Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell erőltetni valamit,...

Miért kell erőltetni valamit, amit a gyerek nem akar?

Figyelt kérdés
Most fogok szeptemberben továbbtanulni, eredetileg közgazdasági szakra szerettem volna menni, de a szüleim nem engedték hogy oda adjam be a jelentkezésemet, szerintük egy ilyen okos lánynak mint én az orvosi pályán a helye. Az rendben hogy jó tanuló vagyok (napi hat-hét óra tanulással nem nehéz) de engem nem vonz az orvosi szakma, főleg úgy, hogy ha tűt látok rögtön rosszul vagyok. De ők csak a javamat akarják, meg hogy én nem tudom hogy mit akarok.

2015. febr. 25. 21:34
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
100%
Harcolj a szüleiddel. Téged ennyire elnyomnak? Ráadásul teljesen tudatlanok: hatalmas tévedés, hogy az eü. szakközépben emelt szinten van a biológia, kémia és fizika. Az megint értelmetlen, hogy a latin érettségi tárgy, ilyen nincs. Ne akarják a tájékozatlan szüleid elrontani az életedet! Szörnyű, hogy a 21. században ilyen maradiak!
2015. febr. 26. 15:40
 42/57 anonim ***** válasza:
100%
A szülők terelgessék persze a gyereket, de már gyakorlatilag óvodában eldönteni helyette, hogy mi legyen ez szörnyű. Egy gimnázium tökéletes választás lett volna, onnan bármilyen irányba el lehet indulni. Beszélj az osztályfőnököddel mindenképp!
2015. febr. 26. 15:46
 43/57 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek rosszul fogalmaztam, a latin nem érettségi tantárgy de le lehet belőle érettségizni.
2015. febr. 26. 16:00
 44/57 anonim ***** válasza:
100%

Most olvastam egy cikket, hogy március 16-17-én lehet módosítani. Még van esély, verd ki a balhét, beszélj a tanáraiddal is. Ne félj kis botrányt csinálni ha kell, az majd elül de legalább az lesz amit szeretnél.

[link]

2015. febr. 26. 16:06
 45/57 anonim ***** válasza:
100%
Vagy tereld ide a szuleidet, es megbeszeljuk veluk direktben itt.
2015. febr. 26. 16:15
 46/57 anonim ***** válasza:
100%
Amit középiskolában tanítanak latin,az annyit fog érni egyetemen, mintha meg se történt volna. A mai napig áldom az eszem hogy nem arra pazaroltam 4 évet. Most 2 nyelven beszélek, ami latin meg kell a szakmához azt egyetemen megtanultam.
2015. febr. 26. 16:36
 47/57 A kérdező kommentje:
Holnap újra megyek suliba (itthon voltam mandulagyulladással) beszélek az ofimmal, azt mondta ő is hogy jobban járnék a gimnáziummal
2015. febr. 26. 16:37
 48/57 anonim ***** válasza:
100%
Ez segíthet, mindenképp próbáld meg!
2015. febr. 26. 18:40
 49/57 anonim ***** válasza:
100%
Ha még lehet módosítani, harcold ki az igazad. Lehet, hogy sose fognak belenyugodni, de ez a te életed, csak magadnak kell megfelelned, és ha az élet igazol majd, akkor elégedett lehetsz, még akkor is, ha a szüleid húzzák a szájukat miatta (mint ahogy az enyémek...).
2015. febr. 27. 10:11
 50/57 A kérdező kommentje:
Azt mondták az ofimnak és nekem is hogy nyugodtan jó lesz nekem ott ahova írattak
2015. febr. 27. 14:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!