Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi esélyem van, hogy...

Mennyi esélyem van, hogy megkaphassam a gyermekem?

Figyelt kérdés
Egyszer lemondtam a gyerekről decemberben, az anyja javára, mert azt hittem jobb lesz úgy. De exem a szüleimhez vitte, és ott élnek, ahonnan nem engedik, hogy elhozhassam. Telefonon csak úgy beszélhetek a fiammal, hogy ki van hangosítva a telefon, és ha olyat mondok, kikapják a kezéből a szüleim. Lemenni nem merek, mert gyaláznának engem a gyerek előtt is akár, és így is ki van lelkileg a fiam, mert mikor végre megszokott egy új környezetbe, kiráncigálták onnan. Újra indítottam a pert, ami hatására a szüleim is beadták. A gyermek anyja rákos. Mennyi esélyem van, hogy megkaphassam a fiam?
2015. febr. 25. 09:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
74%

a saját szüleid ellened vannak?

ez nagyon furcsa történet, és nyilván vannak esélyeid.

viszont az, hogy rákos, még nem jelenti, hogy meg fog halni. remélem, ezt nem veszi tekintetbe a bíróság, mert aljasság lenne.

2015. febr. 25. 09:14
 2/22 anonim ***** válasza:
84%
De miért vannak ellened a saját szüleid???? Oka?
2015. febr. 25. 09:17
 3/22 anonim ***** válasza:
88%
Fordulj a bírósághoz.
2015. febr. 25. 09:21
 4/22 anonim ***** válasza:
76%
Mindenkepp add be. A gyerek elotti gyalazasokrol felveteleket. Olyan meg nincs, hogy nem engedik a lathatast, arra jogod van, ha az anyjanak iteltek a gyereket, akkor is.
2015. febr. 25. 09:30
 5/22 anonim ***** válasza:
83%

egy üyvéd elmondja milyen lépéseket tegyél, ahhoz hogy megnyerhesd a pert

(a felvételek már nem jó, mert személyi jogokat sért és büntetendő, valamint nem bizonyító értékű..)

2015. febr. 25. 09:37
 6/22 anonim ***** válasza:
93%

Azért ez engem nagyon meglep. Te nem mondhatsz le a gyerekről, legfeljebb a gyámsági jogot ruházhatod át az édesanyjának.

Lemondani csak akkor lehet, ha az édesanyja mellett új férj van aki vállalja a gyermek örökbe fogadását.

Szóval te nem lemondtál, csak a gyámsági jogodat ruháztad át a nejednek.

Azt se írtad mennyi idős a gyermek. nyilván ha 8-10 éves, és eddig a nagyszüleivel élt, akkor nagyon valószínű, hogy a bíróság nem fogja kiszakítani a megszokott környezetéből.

Mondjuk én több dolgot nem értek.

1. Mi az oka annak, hogy a saját szüleid ennyire ellened vannak? Annyira, hogy még azt sem engedik meg, hogy találkozz a gyerekeddel?

2. Milyen apa az, aki ennyire retteg a szüleitől, hogy nem harcol azért, hogy a láthatási joga érvényben legyen? Miért nem mentél már korábban ügyvédhez, miért nem tettél panaszt, hogy a szüleid nem engedik, hogy lásd a kicsit, hogy együtt legyetek pár órát.

Szóval ebben a kérdésben nekem az jön le, hogy a nagyszüleid nagyon óvják az unokájukat tőled, és te sem igazán küzdöttél ezért a gyerekért eddig.

2015. febr. 25. 09:43
 7/22 anonim ***** válasza:
88%
6-al teljesen egyetértek. Némi infót adhatnál a körülményeitekről, viszonyotokról, mert ennyiből semmit nem lehet mondani. Esély mindig van, hogy kinek mekkora, az pedig csakis a feleken múlik. Az mindenesetre elgondolkodtató, ha valaki ellen a szülei ennyire ellene fordulnak, hogy úgy látják még a gyerekét is távol kell tőle tartani. Egyébként meg szerinted a gyereketeknek jó lehet ez a háború, amit körülötte vívtok? Érdekét szolgálja? Én a helyedben a láthatási jogot akarnám inkább érvényesíteni. Már ha nem tettél olyat, ami miatt megvonhatják.
2015. febr. 25. 10:05
 8/22 A kérdező kommentje:
4 éves gyerekről van szó. A szüleim fogalmam sincs miért vannak ellenem. Nem tettem olyat, ami miatt tilthatnák tőlem a fiamat. A fiam is szeret engem, és hiányzok neki. Szóval nincs okuk tiltani tőlem. Nem mondtam le a gyerekről, mert amint kijelentették, hogy nem láthatom, másnap újra indítottam a pert. Épp azért nem akartam eddig elmenni a gyerekért, mert nem akartam, hogy azt lássa, hogy az anyám milyen szavakkal illet engem. Ettől akartam megóvni. De megbeszéltem a gyerek anyjával, hogy akármikor elvihetem a gyereket, és ő engedélyt ad arra, hogy előre megbeszélt időbe, még ha nincs otthon, akkor is elhozhassam. Nem a szüleimtől félek, hanem attól, hogy a 4 éves fiam hogy éli meg azt, hogy legyalázzák előtte az apját!!!
2015. febr. 25. 10:28
 9/22 anonim ***** válasza:

Így végképp érthetetlen a szüleid viselkedése, az főleg, hogy azt mondod magad sem tudod az okát. Ne mindegy....

Miért nem viszi akkor hozzád a kisgyereket az anyja, vagy semleges helyre láthatáskor, ha cirkuszolnak a szüleid amikor oda mész? Egyébként miért velük laknak?

2015. febr. 25. 11:18
 10/22 anonim ***** válasza:
83%
Nekem ez az egész nem tiszta. Csak úgy a semmiért nem tiltják el a saját szülei az unokát a fiuktól. Miért gyaláznak?
2015. febr. 25. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!