Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan adjam a tudtára megbánt...

Hogyan adjam a tudtára megbántás nélkül, hogy nem azért nem eszem, mert nem ízlik?

Figyelt kérdés

Betegség miatt speciális diétát kellett kezdenem, meg van határozva, hogy mikor és mit ehetek. Nagyon igyekszem betartani. De most haza fogunk menni. Anyukám megérti, vele már egyeztettem is, de nagymamám biztosan nem fogja. Sajnos tipikusan az "étellel (is) szeret" fajta, jó magyar szokás szerint. Tudjátok, amikor már maj'd kipukkadtok, de szerinte alig ettetek.

Nem szeretném megbántani, és biztosan megérti majd, hogy nem szabad töménytelen mennyiséget ennem mindenből, amit elém rak, de már magam előtt látom a csalódott arcát. És nem szeretném azt ismételgetni az otthonlét alatt, hogy "köszönöm, de nem ehetek belőle".

Tudom, nincs rá jó megoldás, csak jól esett kiírni. :) Nyilván nem eget rengető a probléma, és túl fogom élni, bárhogy is legyen, és nagymamám is meg fogja érteni előbb-utóbb, hogy miért nem eszek "rendesen", mivel ezt úgy néz ki, életem végéig tartani kell.

2015. febr. 24. 15:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Na tessék, varrónó!! Akkor szűkítsen be egy inget :)
2015. febr. 24. 18:18
 12/13 A kérdező kommentje:
Nagyon jó ötlet! Poncsót kértem tőle végül. :) Van hozzá anyaga, ha minden igaz. Köszönöm!
2015. febr. 24. 18:58
 13/13 anonim ***** válasza:
Biztos sikerülni fog. Ha nagymamád felvilágosult, fiatalos, akkor meg fogja érteni.
2015. febr. 24. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!