A szuleim tonkre tesznek! Hogy lehet ezt birni?
Figyelt kérdés
17 eves lany vagyok.Gyerekkorom ota ilyenek,de mostanaban durvult el a helyzet par eve.Minden kis dologba belekotnek,veszekednek a bolhabol elefantot csinalnak,akarmilyen rossz dolgot csinalok(leszogezem nem szoktam) vagy akar kapok egy rossz jegyet megy a balhe es volt mar tobbszor is,hogy megvertek.Viszonylag jomodu csaladbol szarmazom es sajnaljak mindenre is a penzt,meg olyan konzervativan latjak a dolgokat... A lenyeg az,hogy mar nagyon ki vagyok bukva.Mit kenne tennem?2015. febr. 24. 07:27
1/21 anonim válasza:
ülj le és beszéld meg velük a problémáidat,hogy te hogy látod ezt a helyzetet.és mindent mondj el ne titkolózz,hátha jobbra fordul utána a helyzeted
2/21 A kérdező kommentje:
Dehogy fordul jobbra.Azt hiszed nem probaltam mar beszelni errol??
2015. febr. 24. 07:39
3/21 A kérdező kommentje:
Csak rosszabb,nem jobb
2015. febr. 24. 07:40
4/21 anonim válasza:
Ezen mindenki átesik ennyi idősen.
Fogadd el.
5/21 anonim válasza:
Ez tenyleg igaz, ezen mindenki atesik. Ilyen a kamaszkor. Es a szuleid is oregszenek, faradekonyebbak, ingerultebbek. Nalunk is ez volt. Tanacsom, hogy ne vedd magadra, igyekezz jol teljesiteni a suliban, ha konfliktushelyzet alakul ki otthon, hagyd rajuk (ne vagj vissza meg ha igazad is van, nem josssz ki belole jol hidd el), vonulj vissza a szobadba es varj meg enyhul a helyzet. Sajnalom, hogy gy eled meg ezt az idoszakot.
7/21 anonim válasza:
Nem fognak megváltozni, és szerintem magaddal beszélgess el, hogy mit akarsz az élettől, és ők ebben miben tudnának Téged segíteni. Ők a szüleid, és fogadd el, hogy ilyenek. Tervezd meg az életed, és tudd, miben fognak támogatni, miben nem. biztos lesz, amiben több áldozatot kell hozz, mint nem. Ragaszkodj az álmaidhoz, soha ne add fel. Mindig problémázni fognak - indulj ki ebből, és lehet, hogy nem annyira számítasz nekik, mint hiszed. Teremtsd meg az anyagi függetlenséged alapjait, tanulmányok, akár külföldön, a lényeg, ne alkudj meg, de fogadd el, ha cserébe kérnek valamit. S ha veszekednek, gondolj arra, úgyis veszekednének - akkor meg nem mindegy, hogy miért? Később talán még kevésbé számíthatsz rájuk, ahogy telnek az évek. Állj ki magadért, amíg fiatal vagy és támogatnak, hiszen később csak magadra számíthatsz. Mindentől függetlenül próbáld meg rendezni a viszonyt, de a kettőt én elválasztanám egymástól.
8/21 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek.Mar az elkoltozesen gondolkozom de ahhoz sok penz kell es vegzetsegem sincs.Azon gondolkozom,hogy kulfoldre megyek egy ismerosomhoz es egy uj eletet kezdek.
2015. febr. 24. 08:45
9/21 anonim válasza:
Higgadt, tisztelet teljes, kommunikáció mindkét fél részéről hatásos lehet.
Ha indulatos lesz a helyzet, figyelmeztetni lehet a másikat, hogy ez most egy higgadt beszélgetés.
Meg kell hallgatni a másikat, tudtukra kell adni, hogy érted, mit mondanak. Ki kell fejtened saját gondolataidat, jó, ha az ő mondani valójukra is utalsz közben. Maradj higgadt, és hallgasd végig a másikat. A végén a megoldásban mindkét fél mondani valóját figyelembe kell venni, és úgy felépíteni.
A kommunikációt hátráltatja a közbevágás, a másik minősítése, az utasítás
10/21 anonim válasza:
Ne csinalj butasagot!
A kulfoldhoz is penz kell. sokkal tobb mintha alberletbe mennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!