Mit tegyek? Idegeskednek a szuleim, hogy szokik a kutya, de SEMMIT NEM TESZNEK ELLENE?!
Mondjuk el kéne vinni azt a szegény szerencsétlen kutyát sétálni.
De lehet, hogy jobb helye lenne máshol, ahol tudják, hogy mi kell egy kutyának.
Ájj basszki most látom, hogy viszed sétálni. Bocsi, késő van.
Szerintem járjatok el agilytizni, de lehet, hogy egy kutyasuli is rátok férne. Lehet, hogy mégsem te vagy a falkavezér.
Ez kicsit olyan, mint ha az én kutyámról írtál volna.
Nekünk a csirke hálót (a vastagabb, erős fajtát) nem tudta/tudja szét szedni.
Nálunk a deszkát, ami téglával van kitámasztva azt piszkálta mindig ki. Most beton blokk téglával van kitámasztva. Azt eddig nem sikerült neki szétszedni, de most meg rágja a deszkát. :-( Régebben a kerítésen is fellétrázott és át mászott rajta. (most már ott is van drót)
Én hiába fárasztom az enyémet, akkor is ki szökik. Nem megy el, csak lefekszik a kapu elé. Lényeg, h kint legyen.
Szerintem kösd meg amikor elmész otthonról. Csak akkor legyen el engedve amikor te is ott vagy.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4951637-mit-c..
Mondd meg a szüleidnek, hogy ha tényleg SZERETIK a kutyát, akkor csináljanak szökésbiztos kerítést!
Ha csak mondogatják, hogy szeretik, pedig nem, akkor mondd meg nekik, hogy ha balesetet okoz, vki elüti, vagy vkit véletlenül megharap, akkor az állatorvosi költségeken felül még büntetést és kártérítést is fizethetnek!!!
Naponta két HOSSZÚ séta reggel és este, közben póráz nélkül is futtasd, tanítsd, játssz vele.
Hétvégén vigyétek kutyasuliba akár agilityzni, frisbeezni.
Koszonom szepen a valaszokat! Az a baj, hogy mostmar ha itthon vagyok akkor is elmegy. Sot most ugy ment ki, hogy kint voltam es egy pillanatra nem figyeltem ra..
Holnap elmegyunk megnezni a csirkehalokat, de van egy olyan erzesem, hogy nem nyugodna bele, hogy nem tud elmenni es keresne mas megoldast. Amugy napi ketszer setalunk reggel csak 1 orat delutan/este 2-3-at attol fugg mikor erel haza, mennyi a tanulnivalo.. Ebbe szaladgal szabadon is, tanulunk kozbe mindenfele trukkot csak, hogy faradjon.
A falkavezerseg..hat meg a sult hust is leteszi a szajabol, ha azt mondom neki es ha macskat lat is visszajon. Akkor kezdodik a baj, ha mar engem nem lat. Egyebkent a szomazedkutyakhoz szokott mostanaba lemenni. Pedig setalni sokszor baratnommel megyunk es az o kutyajaval is jatszik meg ha van ra lehetoseg kutyas tarsasagba is megyunk.
Az elektromos kerites meg nem olyan allatkinzas, mint amilyennek sokan hiszik. Es jobb megoldas, mert hamar megtanulja, hogy mi van es utana mar a kerites kozelebe se fog menni. Serulest pedig nem okoz. Jobb, mintha szabadon rohangal, ahol eluthetik meg barmi tortenhet vele. Chip van benne. A veszettseg elleni oltasos bileta is benne van a nyakaba.
Mindenesetre megprobalkozunk a csirkehaloval es probalom farasztani:)
Üzenem a pontozónak, írjon okosabbat :P
Kérdező: ezek szerint ha TÉNYLEG minden nap ennyit sétáltok, foglalkoztok vele, akkor a fárasztás hiánya nem lehet indok! Ennyi foglalkozás lakásban tartott kutyának is elég.
Átmenetileg, amíg tart a nevelés (szeparációs szorongásnak olvass utána!), lehetne a lakásban megkötés helyett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!