Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Idegeskednek a...

Mit tegyek? Idegeskednek a szuleim, hogy szokik a kutya, de SEMMIT NEM TESZNEK ELLENE?!

Figyelt kérdés
Szoval szokik a kutyam... Mar ott tartunk, hogy bejovok a hazba es indul.. Nem tudom miert. Ivartalanitva van, falkavezernek erzem magam. (barmi van hallgat ram), minden mukodik meg ott vagyok, de ahogy eltunok bontja szet a keritest es megy. A szuleim is idegeskednek meg igy szeretik ugy szeretik...aha persze csak epp akarmit mondok nekik semmi nem jo. A csirkehalora aztmondjak, hogy azt ugyis szetszedi (mondjuk ez lehet) a lathatatlan kutyakerites szerintuk draga. Hat szerintem ha elutik vagy valami tortenik vele az dragabb lesz es vagy tuleli vagy nem... Most meg van kotve, de en annyira sajnalom, hogy az nem igaz es azon is elgondolkodtam, hogy jobb lenne neki mashol. De annyira imadom, hogy nem birnek megvalni tole. Es annyira rosszul erzem magam miatta, hogy nem birok enni, gorcsol a gyomrom, sirok es nem tudkm mi lesz.. Foglalkozok vele sokat, de egy jo hosszu faraszto seta utan is nekiindul. Mit tegyek? Van otletetek?
2013. nov. 4. 22:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Sok jó hosszú fárasztó sétát tudnék javasolni a néha-néha egy helyett, sőt, napi szintű sportolást a kutyának, és rendes kerítést.
2013. nov. 4. 22:57
 2/17 anonim ***** válasza:
66%

Mondjuk el kéne vinni azt a szegény szerencsétlen kutyát sétálni.

De lehet, hogy jobb helye lenne máshol, ahol tudják, hogy mi kell egy kutyának.

2013. nov. 4. 23:49
 3/17 anonim ***** válasza:

Ájj basszki most látom, hogy viszed sétálni. Bocsi, késő van.

Szerintem járjatok el agilytizni, de lehet, hogy egy kutyasuli is rátok férne. Lehet, hogy mégsem te vagy a falkavezér.

2013. nov. 4. 23:51
 4/17 anonim ***** válasza:
De jó lenne megcsinálni a kerítést. De a láthatatlant ki se próbáld.
2013. nov. 4. 23:53
 5/17 anonim ***** válasza:

Ez kicsit olyan, mint ha az én kutyámról írtál volna.

Nekünk a csirke hálót (a vastagabb, erős fajtát) nem tudta/tudja szét szedni.

Nálunk a deszkát, ami téglával van kitámasztva azt piszkálta mindig ki. Most beton blokk téglával van kitámasztva. Azt eddig nem sikerült neki szétszedni, de most meg rágja a deszkát. :-( Régebben a kerítésen is fellétrázott és át mászott rajta. (most már ott is van drót)

Én hiába fárasztom az enyémet, akkor is ki szökik. Nem megy el, csak lefekszik a kapu elé. Lényeg, h kint legyen.

Szerintem kösd meg amikor elmész otthonról. Csak akkor legyen el engedve amikor te is ott vagy.

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4951637-mit-c..

2013. nov. 5. 01:11
 6/17 anonim ***** válasza:
Naponta vidd sétálni,futtasd bringával,ha húzós húzzon súlyokat.Sajnos a notórius szökės rögzült viselkedéssé válhat,a kerítést muszáj lenne megcsinálni.Tegyetek bele chipet vagy bilétát a nyakába,hogy meglegyen,ha egyszer messzebbre megy.Megkötve tényleg szenvedés neki az élet,akkor már inkább mászkáljon.Legyen aktuális veszettség elleni oltása.
2013. nov. 5. 07:19
 7/17 Szilvi & Argos ***** válasza:
91%

Mondd meg a szüleidnek, hogy ha tényleg SZERETIK a kutyát, akkor csináljanak szökésbiztos kerítést!

Ha csak mondogatják, hogy szeretik, pedig nem, akkor mondd meg nekik, hogy ha balesetet okoz, vki elüti, vagy vkit véletlenül megharap, akkor az állatorvosi költségeken felül még büntetést és kártérítést is fizethetnek!!!

Naponta két HOSSZÚ séta reggel és este, közben póráz nélkül is futtasd, tanítsd, játssz vele.

Hétvégén vigyétek kutyasuliba akár agilityzni, frisbeezni.

2013. nov. 5. 14:10
 8/17 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszokat! Az a baj, hogy mostmar ha itthon vagyok akkor is elmegy. Sot most ugy ment ki, hogy kint voltam es egy pillanatra nem figyeltem ra..

Holnap elmegyunk megnezni a csirkehalokat, de van egy olyan erzesem, hogy nem nyugodna bele, hogy nem tud elmenni es keresne mas megoldast. Amugy napi ketszer setalunk reggel csak 1 orat delutan/este 2-3-at attol fugg mikor erel haza, mennyi a tanulnivalo.. Ebbe szaladgal szabadon is, tanulunk kozbe mindenfele trukkot csak, hogy faradjon.

A falkavezerseg..hat meg a sult hust is leteszi a szajabol, ha azt mondom neki es ha macskat lat is visszajon. Akkor kezdodik a baj, ha mar engem nem lat. Egyebkent a szomazedkutyakhoz szokott mostanaba lemenni. Pedig setalni sokszor baratnommel megyunk es az o kutyajaval is jatszik meg ha van ra lehetoseg kutyas tarsasagba is megyunk.

Az elektromos kerites meg nem olyan allatkinzas, mint amilyennek sokan hiszik. Es jobb megoldas, mert hamar megtanulja, hogy mi van es utana mar a kerites kozelebe se fog menni. Serulest pedig nem okoz. Jobb, mintha szabadon rohangal, ahol eluthetik meg barmi tortenhet vele. Chip van benne. A veszettseg elleni oltasos bileta is benne van a nyakaba.

Mindenesetre megprobalkozunk a csirkehaloval es probalom farasztani:)

2013. nov. 5. 16:48
 9/17 anonim ***** válasza:
Ne keverd a falkavezérséget az engedelmességgel. Ha nem bír megmaradni egyedül, akkor ott azért lehetnek gondok.
2013. nov. 5. 18:07
 10/17 Szilvi & Argos ***** válasza:

Üzenem a pontozónak, írjon okosabbat :P

Kérdező: ezek szerint ha TÉNYLEG minden nap ennyit sétáltok, foglalkoztok vele, akkor a fárasztás hiánya nem lehet indok! Ennyi foglalkozás lakásban tartott kutyának is elég.

Átmenetileg, amíg tart a nevelés (szeparációs szorongásnak olvass utána!), lehetne a lakásban megkötés helyett...

2013. nov. 5. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!