Melyiket válasszuk? (lent)
Én kuvaszt akkor vennék ha családi kutya lehetne, tehát napi több óra foglalkozás, séta, tanítás, miegyéb, innen ered a legenda, hogy "megbolondul" öreg korára, hajlamos erre ha nincs rendesen foglalkozva vele.
Én inkább a komondort ajánlanám, régen a kis pumi terelgette a báránykákat, aztán ha jött a farkas, akkor szólt a "nagytesónak", a komondornak :) ő már önállóbb fajta, mint a kuvasz, de a gazdáit a végsőkig óvja, tőle 100% hogy nem fog senki bejutni a házba, arra mérget vehetsz, arra kell csak vigyázni, hogy a rasztás bundába ne akadjanak bele ágak, gallyak vagy egyéb dolgok, mert később kínhalál lesz kiszedni belőle, ezért reggelente egy átnézést én mindenképp csinálnék a helyedben. És ami fontos még, hogy hivatalos, MEOE által regisztrált tenyésztőtől, azaz kennelből vegyetek kutyát! A magyar fajták hazánkban olcsóbbak mint a külföldi fajták, de elengedhetetlen ez a szempont, hogy egy stabil idegrendszerű kutyát kaphass, ne pedig egy félős lutri szaporított példányt. Ajánlom a Pénzesgyőri és a Mátyás Király Udvari kennelt.
Ha a fentebb írt tenyésztőktől érdeklődsz, ők segíteni fognak ahol csak tudnak, akár a megvásárlás után is állnak rendelkezésedre, bármi baj vagy kérdés van.
Egyébként nem bántja, régen is együtt dolgozott ez a két fajta, szóval szerintem már csak "tradícióból" sem lesz bajuk egymással, minden csak szoktatás kérdése amúgy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!