Boxer, francia bulldog, shar pei. Melyiket válasszuk?
nekunk francia bulldog van a lakasban : )
hamar megtanult mindent es nagyon jol viselkedik..sztem jo valasztas lenne:))
Nem beteges a francia bulldog, ha tenyésztőtől van.
Mozgásigényük elég eltérő..
Kb. mennyi időd lenne lemozgatni egy nap?
Oks :)
Akkor tényleg mind a 3 fajta belefér :)
Boxernél nagyon fontos az agyi fárasztás is, bár ezt biztos tudod :)
Én mindenképp klikkerrel ajánlanám, pl. formálás, amikor a kutyának gondolkodnia kell.
De lehet pl. irányított apport is, teszem azt eldobsz neki 3 labdát 3 fele, kivársz és mondjuk először a piros labdáért küldöd oda, aztán a kéket hozatod vissza vele és így tovább.
Nekem a francia bulldog is nagy kedvencem, nekik azért ugye alacsonyabb a mozgásigényük is, nem lenne gond nekik, ha 1-1 nap kevesebb sétára/játékra lenne csak időtök. Ha őket kifárasztod, nagy valószínűséggel lefekszik pihenni hosszú órákra, amíg a boxer (főleg amíg kölyök) kb. fél óra után újratölt (ezért is fontos náluk az agyi fárasztás is). Nálunk volt vendégségben egy kölyök boxer, nekem egyébként bullmasztiffom van.
Hajnali 2-kor már egy kissé mérges voltam, amikor még mindig nem volt alvás, mert egyszerűen nem bírt magával a pici :)
Ezt művelték:
Shar Pei-ek közül 2-t ismerek, hozzám nem állnak közel, én közvetlen ember vagyok, szeretem, h a kutyám is ilyen. Ezt a 2 Shar Peit még egyszer sem sikerült megsimogatnom.
Azt is vedd számításba a választásnál, h milyen a te személyiséged, melyik fajta leírása passzol hozzád leginkább :) Persze egyedfüggő is + valamennyit idomul a kutya a gazdihoz, de az ősi jellemet nehéz elnyomni.
Nekem bullmasztiffom van :)
Én 3 francia bulldogot ismerek közelebbről, mindegyik energikus, virgonc. Imád játszani/rohangálni, túrázni, kirándulni. Ők pont jó súlyban vannak.
Szoktam látni több francia bulldogot is felénk, a többi elhízott, kómótosan ballag a gazdi mellett, pedig kinézetre sem idős kutyusokról van szó.
Nem az angol bulldogra gondoltál? Ők valóban lusták :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!