Hozzáértök és tapasztaltak! Melyiket válasszuk?
Hát ez így elég kevés információ. Mennyit tudnátok vele foglalkozni? Mennyit lenne egyedül? Kis vagy nagy testű? Hosszú, vagy rövid szőrű?
A kicsinek pedig meg kell tanítani a határokat. Nem piszkáljuk a kutyát alvás közben, nem püföljük, nem húzzuk-nyúzzuk...
2012. máj. 2. 21:11
Ne is haragudj, de egy ekkora gyereknek nem kutyát kellene venni, hanem másféle játékot. Egyetlen kutya sem arra való, hogy húzza.vonja egy totyogó apróság.
2012. máj. 2. 21:13
A kutya nem játékszer. 14 hónapos gyerek mellé még ne vigyél kutyát. Ha a gyerek a kutyát nyúzza-húzza, még az is megeshet, hogy védekezésképpen ösztönösen odakap. Nem akarja ő bántani a gyermekedet, csak védekezik. Légy óvatos!
2012. máj. 2. 21:17
Bevállalnál mégegy gyereket a mostani mellé? Mert egy kiskutya majdnem annyi meló, mint egy kisgyerek. Szóval ha van még időd és energiád a kutyára is, akkor én egy közepes vagy nagy testméretű kutyát javasolnék kutyaoviba, kutyaiskolába járással. Ők általában türelmesebbek a gyerekekkel, mint egy kis termetű kutyus. Labrador, uszkár, golden retriever, amstaff...
2012. máj. 2. 21:42
5/14 A kérdező kommentje:
Nem a gyereknek akarok kutyát venni, hanem magamnak. Sosem lenne egyedül, mivel valaki mindig van itthon, vagy aki épp kimegy, az vinné magával sétállni. Napi 3 séta minimum, de mivel a gyerekkel is szinte egész nap kint vagyunk, úgy a kutya is jönne velünk. Nem kölyökre gondoltam, inkább pár éveset szeretnék örökbefogadni. Elsősorban labradorra gondoltam, csak azt hittem kapok majd más tippeket is. Egyébként meg jobban szeretem az állatokat annál, hogy hagyjam a gyerekem által nyúzni. Még azt sem engedem a fiamank, hogy a levelet letépje a fáról, szóval nem azért kell a kutya, hogy a gyerek gyepálja. De mivel még kicsi a gyerek, és nem tud még mindig finoman simogatni, olyan fajta kutyát akarok aki ezt tolerálja és nem kap oda, inkább elvonul.
[link]
őket fel kéne hívnod,érdeklődni! Ő egy igen nyugodt felnőtt labrador kutya! Kérdezd meg gyerekekkel kijönne-e?
2012. máj. 2. 22:00
A felnőtt kutya jó ötlet, a labrador is. De szerintem fajtamentőktől fogadd örökbe, mert ők jobban ismerik a mentett kutyáik tulajdonságait és könnyebben tudnak ajánlani megfelelő egyedet. Itt sokkal inkább az egyed tulajdonságai számítanak és kevésbé a fajtajelleg, mert ha csak a fajtát nézed, nem az egyed viselkedését, akkor könnyen mellé foghatsz. Érdemes lenne beszélni a Pilis-Budai Kutyamentőkkel is, mert náluk a mentett kutyák családoknál várnak az új gazdira és ők is tudnának megfelelő kutyát ajánani!
2012. máj. 2. 22:04
Ha örökbe akartok fogadni, akkor egész egyszerűen sétáljatok be a menhelyre, mondjátok az igényeiteket, és rá fognak bökni 2-3 olyan kutyára, ami jó nektek, azokból pedig kiválaszthatod a legszimpatikusabbat. A fajta sokkal kevésbé számít, mint a konkrét egyed jelleme, ráadásul menhelyen igen kevés fajtatiszta kutya van, ellenben a keverékek között sok olyan akad, aki nektek tökéletes lenne.
2012. máj. 2. 22:24
Szerintem is valami labrador félével próbálkozz, vagy ahogy már mások is tanácsolták látogass el egy menhelyre. Biztosan fognak segíteni, ha nekik is elmondod milyen kutyát szeretnél.
Ja, és azért arra készülj fel, hogy nem fogod tudni mindenhova magaddal vinni egyszerre a kutyát és a gyereket is. Pl. játszótérre, parkba nem vihetsz kutyát. A kutyafuttatóba, meg nem biztos, hogy jó dolog bevinni egy ekkora gyermeket. De ha már legalább ketten mentek, jó közös sétákat lehet tenni.
Sok sikert kívánok a választáshoz és jó babázást/kutyázást !
2012. máj. 2. 23:25
10/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és az ötleteket! Természetesen nem az számít,hogy fajtatiszta legyen, hanem hogy a természete megférjen egy kisgyerekkel.
Kapcsolódó kérdések: