Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit szóltok ehhez? Egy fórumon...

Mit szóltok ehhez? Egy fórumon találtam. Lehetőleg hozzáértők és/vagy bernisek válaszát várom!

Figyelt kérdés

"Sajnalom, hogy beleestel a "szorasba", mikozben olyan emberek bejutottak es levizsgaztak, akiknek sem a szakmai hatteruk, sem az erkolcsi nem volt olyan, amit az ember egy birotol elvarna. Nekem is szurja a szemem, nem angolpasztor, hanem egy masik fajta vonatkozasaban, es akkor en is elmondom! Tudjatok, hogy 5 evig berni pasztoroztam az exemmel, es megszerettem a fajtat - nagyon sok problema van a fajtaban! Ugyan az 5 ev nem sok, de megismertem vervonalakat, kulfoldi kenneleket, lattam-megtapasztaltam sokmindent. Es megdobbentem, hogy az exem ennek a fajtanak a biroja lett, lehetett, azok utan, amit letett az asztalra: egy sulyos diszplazias szuka rontgeneredmenyenek meghamisitasa, ettol a szukatol 3 alom lehozasa (minden konyorgesem ellenere), entropium megmuttetese, utodoknal elofordulo szemproblemak elbagatellizalasa es megmuttetese (tanuljon csak a kovetkezo generacio), egy szuka ket kannal valo fedeztetese, tovabba kiallitason masik kutya bemutatasa, mint ami nevezve volt. Etikatlan, igaz? Vajon mit fog birokent a fajtajaert tenni??? Nem kellett a tanfolyamhoz a fajtagondozo klub ajanlasa? A kiallitasos esetrol mindenki tudott, megsem rangattak ki a tanfolyamrol a fulenel fogva... Szerintem ez rosszabb, mint egy hozza nem erto, mert az meg eselyes, hogy beletanul, de egy ilyen biro nem a fajta egeszseget, erdeket tartja szem elott.

Tudom, nem kene erdekeljen egy masik fajta sorsa, de szeretem a bernit, es azt is tudom, hogy ilyen infokat nyilvanossagra hozni egy - most mar - birorol nagy felelotlenseg, de talan mar nem tud artani nekem. Csak gondoltam, jobb, ha tudjatok, kik kerultek be, ha mar az a tema, hogy kik nem. Alaposan utananeztek a jelentkezoknek!"

2012. márc. 17. 10:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen a magyar kutyás élet. Külföldre kell járni kiállítani...
2012. márc. 17. 10:53
 2/20 A kérdező kommentje:
És ez ellen miért nem tesz senki semmit? Annyival megoldjuk, hogy külföldre járunk???
2012. márc. 17. 10:55
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Az illetőt, ha meghívják valahova bírálni, nem kell hozzá nevezni (ami a bernisektől függ). Akkor talán leesik a MEOE-nek, hogy nem kéne erőltetni. Vagy nem esik le nekik. Erre is láttunk már példát.
2012. márc. 17. 11:18
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja és nem tartom normálisnak, hogy 'ilyen a magyar kutyás élet'... Inkább szomorú.
2012. márc. 17. 11:20
 5/20 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok vele, ez szomorú. Bírókat meg lehet kenni, és olyan kutyák kapnak kiválót és címeket, amelyek 10 évvel ezelőtt max csak jó minősítést kaptak volna.
2012. márc. 17. 11:24
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Na igen...Ha ilyet tapasztalok, nem megyek hozzá többet. Elvből.

Úgyhogy a végére évente 2-3 magyar kiállítás szokott maradni. Inkább megyünk külföldre (bár ott is előfordul).

2012. márc. 17. 11:36
 7/20 A kérdező kommentje:

Na ja, én már listát vezetek kihez nem megyünk...

De az nem megoldás, ha homokba dugjuk a fejünket!!!

2012. márc. 17. 11:43
 8/20 anonim ***** válasza:
Ha ennyire lázadást akarsz szítani, arra nem ez az oldal a legmegfelelőbb :)
2012. márc. 17. 12:21
 9/20 A kérdező kommentje:
Én nem akarok lázadást szítani, kicsi vagyok én ahhoz, csak nem értem, hogy miért nem tesznek azok az ügy érdekében, akik tehetnének is valamit. Akiknek van "nevük" ebben a körben! Vagy csak ők is simán beállnak a sorba és becsukják szemüket, fülüket?Kimennek külföldre kiállítani...de ezzel nem oldódik meg ez a probléma....
2012. márc. 17. 12:30
 10/20 anonim ***** válasza:
Ez szánalmas és elszomorító egyszerre. Még szerencse, hogy mi mindig férfi bírós kiállításra megyünk...
2012. márc. 17. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!