Hozzáértök és tapasztaltak! Melyiket válasszuk?
Lehetőleg ne menhelyről hozzatok akkor kutyát, mert sajnos nem egyszer teljesen az ellenkezője a kutya viselkedése családi körülmények közt, mint amit ott ők megtapasztalnak. Fajtamentőktől, ideiglenes befogadótól vagy a már említett pilis budai kutyásoktól, mert ott mind családi körülmények közt vannak tartva a kutyák és 90%ban fedni fogja a kutya jelleme a valóságot. A fajta tényleg mindegy ilyen szempontból, talán annyit még hozzátennék, hogy a közepes és nagytestű kutyák sokkal toleránsabbak általában a gyerekekkel, mint a kistestűek.
Ha a labik tetszenek külsőre is, akkor a retriever mentésnél érdeklődj első körben szerintem.
Őrbottyáni Equus ló- és kutyaotthont ajánlom. Hétvégén voltunk náluk (egész más kapcsán, azonos fajtájú kutyusaink vannak a tulaj lányával). Nagyon sok kutyus él náluk és ők gyakorlatilag nem egy menhely, hanem állatotthon. Kiültünk a kertbe és a kutyák 90%-a ott él, ott mozog közöttük. Csak ajánlani tudom őket :)
Egyébként van náluk egy labi növendék is, nem tudom pontosan, hogy mennyi idős, de még nem egészen felnőtt, az biztos.
Nekünk stafink, és Rotink volt, mikor megszülettek a gyerekeim. Imádták őket. Mindent elviseltek tőlük, sosem bántották a gyerekeket. A szájukból is ki lehetett venni a falatot. Tény, hogy "nyúzzák" a gyerekek a kutyákat, de a nevelésen, rengeteg minden múlik.
Sajna a nagy kutyáink eltűntek, most hoztunk egy kölyök stafit. Nagy öröm volt a gyerekek körében, bár némiképp csalódtak, hogy a kölyök azért más tészta, sokkal kaljább, mint a volt felnőtt kutyáink. De imádják a 3 hónapos kölyköt. Őt is a gyerekek mellé fogjuk szoktatni. Már most tanítjuk, hogy ha elvesszük tőle az ételt sem szabad odakapnia, akár én, akár a gyerekeim veszik is el tőle...
Tény, most 3 gyerekem van, egy 4 és egy 2 éves...nomeg a 3 hónapos kölyök.:) De így kerek a családunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!