Hány éves kortól maradhat egyedül a gyerek, és mennyi időre?
Van ismerősöm, aki a 7 és 10 éves lányait csak kutyasétáltatásnyi időre hagyja egyedül a lakásban. Van olyan, aki a 12 évesnek se engedi, hogy a kisvárosban egyedül hazasétáljon a 10 percre levő iskolából. De olyan is, aki a 6 évest már otthon hagyja 20 percre, amíg átszalad a boltba.
Ti hogy szoktátok?
3 éves kor alatt persze oké, senki nem hagyja egyedül (jó esetben) a gyerekét. De például ha leviszed a szemetet (5perc) azt hogy oldod meg, amikor már 3 éves elmúlt a gyerek? Ők se elég nagyok még ehhez, bármi történhet. De egy 6 éves már elég nagy?
Ezeket az apró, hétköznapi feladatokat hogyan menedzseled? Nálatok hogy van? Mennyi idősen mennyi időre maradhatott egyedül a kicsi?
Én 7 évesen már egyedül mentem suliba meg jöttem haza. Persze, mint utólag elmesélték, nagymamám vagy anyukám mindig távolról követett, egy fél éven keresztül, hogy nincs-e valami probléma, de miután látták, hogy azon a 10 perces úton egyedül is elboldogulok, már teljesen egyedül jöttem haza.
5-6 évesen már egyedül voltam kint a kertben (falun éltünk, volt sok állat meg nagy veteményes, és szerettem azokat bíbelni).
4-5 évesen már egyedül voltam kint a kertben, és az iskolából elsőtől egyedül jártam haza. A szüleim több műszakban dolgoztak, a nagyszülők is dolgoztak még (ráadásul csak az egyik nagymamám élt közel), így elég hamar egyedül maradtam.
10 évesen én vigyáztam a 3 éves kisöcsémre, hoztam-vittem az oviból. A szülők csak estére értek haza, szóval akár 5-6 órákat is egyedül voltunk.
16 évesen pedig nem mentem nyaralni velük, úgyhogy akkor két teljes hétig egyedül voltam.
Szemetet mindig kikészítem és akkor viszem le, amikor megyünk sétálni.
Boltba vagy gyerekkel megyek, vagy megvárom amíg a férjem hazajön, vagy a férjem ugrik be hazafelé.
Gyereket egyszer hagytam egyedül, amikor levittem a hasmenénéses kutyát a közös udvarra, de addig elért a bébiőr jele, szóval 1 percen belül a szobájában lettem volna, ha gond van. Gyerek is beteg volt, nem akartam felkelteni ez miatt.
(Mielőtt vki leszólna: Egyéb esetben még sosem vittem a közös udvarra a kutyát, ezért nem is szóltak még miatta a szomszédok illetve feltakarítottam utána.)
Elsős koromtól egyedül voltam otthon suli után, amíg anyuék haza nem értek. Másodiktól boltba is jártam egyedül.
Nyaranta Mamáeknál voltunk, 200 km-re Anyuéktól, És ha Mama dolgozott, akkor sokszor ketten voltunk a tesómmal.
A nevelt lányom 11 éves, tegnap volt először egyedül bevásárolni, kb két hete jön hozzánk egyedül az anyjától (5 perc séta), de itthon még nem maradhat egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!