Hogy lehet finoman egy gyereknek elmondani, hogy nem kellett az anyjának?
Nehéz ügy, de nagyon rendes vagy, hogy így törődsz a kisfiúval.
Sajnos nem tudom, mit lehet ilyenkor mondani. Mindenképpen sérül ettől a helyzettől, viszont ott vagy neki te és az apja. Én ezt hangsúlyoznám, hogy akármilyen is az anya, ti mindig mellette álltok.
Mondd meg neki szerintem, hogy tudta az anyukája, hogy jobb lesz neki így, ha nem ő neveli fel. Ezért inkább lemondott róla, hogy neki jobb legyen. Ezzel lehet finomítani, amit a tata mondott.
És mellesleg igaz is, mert tuti jobb a gyereknek a vérszerinti anyja nélkül. Minden tiszteletem a tiéd!
En nem hazudnek neki, es nem altatnam azzal hogy "azert biztosan szeret" meg hasonlo kamu dumakkal.
El kell mondani oszinten a legjobb tudasod szerint hogy mi tortent, miert ment el az anyja, hol van, mit csinal. Ha valamit nem tudsz, nyugodtan mondd azt hogy nem tudom. Nyilvan egy 8 eves gyerek szintjen kell az egeszet csinalni. De tul sokat se mondj, nem kellenek bolcselkedesek, meg kormondatok. Arra valaszolj amit kerdez, de nem kell tobb informacio.
A nagyapjanak meg mondjatok meg hogy fogja be a szajat vagy nem megy hozza tobbet a gyerek. Semmi szukseg arra hogy egy idiota ven fax tonkretegye.
" Igen erre gondoltam én is, hogy mondom neki, hogy az anyukája úgy gondolta jobb helye lesz apánál. És ha eszébe jut, hogy látni szeretné arra mit mondjak?"
Ezért kell az igazat mondani. Valahogy beszéld meg a pároddal, mert nem lesz jó, ha hamis kép él a gyerekben az anyjáról. Nem kell persze arra törekedni, hogy a legrosszabbat gondolja róla, de ne hitessétek el vele, hogy mennyire szereti, meg jót tett vele, hogy elhagyta. Ez visszaüt, tapasztalat. Amúgy lehetősége sem volt anyukának a láthatásokkal élni, vagy nem is akart?
Az a baj hogy te is elfelejted: a gyerek nem hulye, csak kicsi. Ha kitalalsz neki egy alomvilagot, amiben az anyukaja josagosan ugy dontott hogy az apjanal a helye, akkor az sokkal hamarabb fog a darabjaira hullani, mint ahogy azt te gondolnad, es annak az lesz a kovetkezmenye hogy a gyerek benned sem fog tobbet bizni, mert hazudtal neki.
A hitelesseged forog kockan (mont ahogy minden egyes nap). A gyerekeket nem kell megkimelni az igazsagtol, nem kell azert hazudni nekik mert azt gondolod hogy nem tudjak feldolgozni.
Meg aztan a helyedben azt is vegiggondolnam es tisztaznam magamban oszinten hogy a gyerek apjanak milyen szerepe volt abban hogy lelepett az anyja. Mert ha te nem teszed meg, es nem tudsz ra egy koherens, hiteles magyarazatot adni (akar azt is hogy apa is hibazott, rosszul dontott, satobbi) akkor majd megteszi a gyerek, ha nem nyiltan akkor majd sajat magaban.
A Mikulas-sztori meg a Husveti Nyul is megbukik mar a gyerek 8 eves korara, ezert nem erdemes megprobalni bezarni egy virtualis valosagba, ugymond az o erdekeben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!