Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet elmondani egy 4,5 és egy 6,5 éves gyereknek, hogy a szülei elválnak, hogy ne sérüljön a kis lelkük nagyon, de meg is értsék?
Figyelt kérdés
2014. szept. 8. 21:12
1/10 anonim válasza:
az a lényeg, hogy megértsék, hogy anya és apa is szereti őket ugyanúgy, de nem együtt fognak lakni. És hogy nem miattuk van a szétköltözés. Az új párokat már nehezebb ügy lesz, ha lesz.
2/10 anonim válasza:
Pl.,hogy a szüleik összevesztek, és nem szeretnének egymással lakni, amíg meg nem békélnek egymással :)
3/10 anonim válasza:
Ez nem jó. Nem kell reményt kelteni bennük, hogy kibékülnek és anya/apa visszaköltözik majd.
Apa és anya már nem szeretik egymást, ezért nem fognak többet együtt lakni, de ti mindkettejükkel fogtok sok időt tölteni. Simán megértik.
4/10 anonim válasza:
Én azt mondtam nekik,annak idején,hogy apa és anya már nem szeretik egymást úgy mint a királylány és a királyfi,és ezért nem fognak már együtt élni.Anya várja a herceget fehér lovon,és apa is szeretné megtalálni azt akire illik az üvegcipellő.Nem biztos,hogy szó szerint így volt,de az biztos,hogy mesébe lett beépítve.Aránylag jól fogadták,nem volt hiszti kiborulás,persze volt bánkódás,de az természetes.Sokat-sokat beszélgettem velük erről,és minden kérdésükre őszintén válaszoltam.Ez nagyon fontos.
6/10 anonim válasza:
ahogy az egyes írja. lényeg hogy hangoztassátok hogy őket ugyanúgy szeretitek.
bocs az előző válaszért, véletlen volt:)
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2014. szept. 8. 21:27
8/10 anonim válasza:
az a jó ahol a felek békességbe külön tudnak menni . de ahol az egyik fél vállni akar a másik.meg gyerekei előtt bántja életveszélyeseottn megfenyegeti nehogy merjen lépni..ott mi a helyzet??-ha az anya lép és az apa a nyakukra jár zaklatja fenyegeti mocskolodik-ott mi lesz a kicsikkel?-lelkironcsok lesznek :(
9/10 defi@nt válasza:
Én úgy tudom, hogy a 70-80-as években, amikor nagyon ráfeküdtek erre a témára, sok kutatás készült arról, hogy a gyerekek hogy élik meg a válást. A legtöbb (kis)gyerek saját magát okolta valamiért, azt hitték ők követhettek el valamit, elrontottak valamit. Szóval minden ilyen esetben nagyon hangsúlyosan, a kisgyerek számára is érthető nyelven (szinten) meg kell értetni velük, hogy ezt apuka és anyuka rontották el, a gyereknek semmi köze az eseményekhez. És persze hogy "továbbra" is szeretik és ez nem fog változni. Természetesen csak ha tényleg igaz. A gyerek megérzi a hazugságot, őszintétlenséget, vagy azt ha csak kiszúrják a szemét valami rizsával, lerázzák stb. még ha nem látszik is. Van ezekről egy nagyon jó könyv, érdemes elolvasni: Haim Ginott - Szülők és gyermekek.
10/10 anonim válasza:
A megfogalmazást tudni fogod amikor eljön az ideje, nyilván a saját nyelvükön nekik elmagyarázni. Sajnos sérülni valamennyire biztos fognak. Ezt lehet csökkenteni azzal, hogy előttük nincs veszekedés, mindketten éreztetitek velük hogy szeretitek őket. Több figyelemre és törődésre lesz most szükségük és mindketten töltsetek velük nagyon-nagyon sok időt. A különélő szülő láthatása pedig ne legyen korlátozva. Ez a gyerekek érdeke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!