Ti képesek lennétek ezt elfogadni?
A lányom majdnem 23 éves, már független, nem velünk él, így tudom, hogy nincsen beleszólásom az életébe, és nem is szándékozom, de az érzéseimen nem tudok változtatni.
Öt hónapja együtt van az én egyik távolabbi barátommal, akivel kollégák is vagyunk. Kedvelem őt, normálisnak tartom, de majdnem tizennégy évvel idősebb a lányomnál (36 éves). Én magam 40 vagyok, ahogy a feleségem is (igen, a lányunk korai gyerek, felelőtlenek voltunk), szóval ezt... nehéz elfogadnom.
A lányom boldognak látszik, és tudom, hogy csak ennek kellene számítania, de nem tudok elvonatkoztatni a ténytől, hogy egy majdnem velem egyidős férfival van együtt. Ő arra hivatkozik, hogyha nem becsúszott gyerek lenne, akkor most egyáltalán nem szajkózhatnám azt, hogy a párja "az apja lehetne" (igen, első felindulásomban ez kicsúszott a számon), és mindig felhozza a szüleimet, akik között szintén 14 év korkülönbség volt, és hosszú évekig jól működő házasságban éltek. Bevallom, nem nagyon tudom, mit reagálhatnék. Mivel korábban is ismertem és kedveltem a férfit, nem mondhatom hirtelen, hogy meggyűlöltem, de nagyon nem tetszik nekem a helyzet.
Ti el tudnátok ezt fogadni? Vágjak jó képet a dologhoz? (A feleségem sem örül igazán a helyzetnek, de egyikünk sem akarja boldogtalannak látni a lányunkat.) Nem tudok elképzelni így családi vacsikat és jópofizást, eddig "bemutatni" sem merte igazán nekünk, és látom, hogy ez mérgezi a kapcsolatunkat. Nem akarom ezért elveszíteni a lányomat. Mit tudnék tenni, hogy megemésszem a helyzetet? Ti mit tennétek?
Nem azért de szerintem 14 év sok mondom ezt huszonéves lányként. Mindig korombeliekkel ismerkedtem, fel se merült bennem hogy nálam akár "csak" 10 évvel idősebb férfival kezdjek, attól függetlenül hogy a mai világban szinte minden elfogadható. Az hogy valaki komolyabb érettebb mint a kortársai, nem hiszem hogy elég indok, hiszen nem ő az egyetlen aki érettebb mint a mai fiatalok zöme, tehát nem hiszem hogy korban hozzá illőt nem tudna valaki találni.
A másik ami szintén meglepett és tabu nálam az a szüleim kollégái, hiszen bármikor szakíthatunk, és ha a szakítás fáj a kollégának is akkor erre rámehet a szülőkkel való szakmai kapcsolat.
A kérdező felelősségre vonásán a védekezéssel kapcsolatban bocsi de mosolyognom kellett, ugyanis úgy gondolom 23 éve nem volt ennyire fejlett a fogamzásgátlás.
Elfogadni a dolgot, hát öhm persze el kell mert mást nem tehetsz persze megpróbálsz beszélni vele, fontos is, de ha szerelmes nem hiszem hogy nagyon hatna rá, ezt a becsúszott gyerekes megnyilvánulása is megerősíti.
Illetve reménykedsz hogy időszakos kapcsolat lesz, és maximum csak pár év szép emlék lesz.
Kedves utolsó, ha te huszonévesen lány vagy, és nem nő, akkor igen, neked valóban sok lenne ez a korkülönbség. :) Nem bántásból, csak szemet szúrt.
a Kérdező lánya 23, független, jól keres, munkája van, külön él a leírtak alapján. Ő felnőtt nő.
Van különbség. :)
A válasz amit írtam egy a kérdező lányával korbeli személy meglátása a helyzetről, egy vélemény.
Nem hiszem hogy ennyire éretlenné teszi a látásmódomat az hogy a nem a nőt, hanem a szinonimáját használtam.
A kérdező lányával nem beszélgettél így csak az egzisztenciája alapján titulálod érettebbek nálam.
Egyetemista vagyok, egyedül élek, dolgozok. Ugyanúgy független, önfenntartó vagyok mint a kérdező lánya.
Úgy gondolom elég sokat letettem már az élet asztalára hogy felnőttnek mondhassam magam.
nem tehetsz semmit, igen, el kell fogadni!
mivel különösebb okot nem tudsz felhozni a férfi korán kívül, ezért nem is értem mi a baj.
aranyos, hogy félsz hogy összetörik a lányod szivét, vagy csalódni fog.. de ez 23 évesen már biztosan megtörtént vele.
nem dől össze a világ, ha most is így lenne.
de nem is tudnád megakadályozni.
szerintem ajánld fel neki, hogy hozza haza valamelyik vasárnapi ebédre a barátját.
és próbáljatok jó képet vágni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!