Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit tennétek, ha a 21...

Szülők! Mit tennétek, ha a 21 éves lányotok bejelentené, hogy nem alszik otthon, mert nem bírja elviselni az apját és nyugalomra van szüksége?

Figyelt kérdés

A férjem külföldön kamionozik, ritkán jár haza. Van, hogy csak 2 napra, van, hogy 1-2 hétre. Ha csak 2 napra jön haza, fogszorítva kibírja. De most több, mint 1 hete van itthon, nem tudni, mikor megy vissza. Amikor a férjem haza jön, a napjait a számítógép előtt tölti (nem a munkájához kell), én pedig szokásosan elmegyek dolgozni. A lányom is itthon szokott lenni (főként egyedül), mert levelezőn csinálja az egyetemet, itthon tanul. Így ha a férjem hétközben is itthon van egész nap 'össze vannak zárva'.

A lányom már hétfőn ki volt akadva az apja miatt. Nem nagyon szereti, folyton panaszkodik rá. Tény, hogy a férjem nagyon felelőtlen, sok rossz tulajdonsága van, de én már annak is örülök, hogy dolgozik.

A lányom gyakran mondja, hogy nem bír meglenni vele egy fedél alatt. Mondta, hogy a férjem folyton beleszól, hogy mit eszik ebédre, leszólja, hogy testnadrágot hord, folyton ugráltatja valamiért (pl. ha nem megy a laptopon az internet, töltsön le neki ezt-az, vagy menjen el helyette a bankba (!!), postára, miközben otthon tesped), kifigurázza, ahogy megy, beszél. Volt már arra példa, hogy rám fogta, hogy miatta van a lányunkon pár kg plussz (nem vészes). Pedig nem eszik egészségtelenül, mozog is, az orvos is megmondta, hogy ha nem enne egy falatot sem, akkor is lenne 'súlyproblémája' (gének). Mondta a lányom, hogy pár napja is beszólt neki a férjem (kért a lányomtól számológépet, a lányomnak nincs, modta, hogy használja a telefonját, ott van mellette. Ennek fültanúja voltam, de a férjem reakciójára nem, csak a lányom mondta (nem volt arrogáns a lányom), hogy az apja az orra alatt ennyit modott: azt g#ci nagy pofádat).

1,5 szobás lakában élünk jelenleg. A lányom mondta, hogy, amikor még nem vettem meg a laptopot, folyton kitúrta a férjem a lányomat a szobájából, hogy internetezzen. Mondta, hogy a gépén lévő személyes dolgai közt kutatott. A lányom tabletjét elkérte, hogy számoljon rajta, majd nem sokkal később a rajra mutogatta, hogy milyen képeket csinált magáról a lányom (semmi érdekeset, csak a szokásos, tükörből fényképezős pózban volt a képeken, nem félmesztelenül, vagy férfival).

A lányom már tegnap este rosszul lett. Mondta, hogy nem akar itthon aludni, lenni. Elmegy valahová (ahogy láttam, nézegette, melyik hotelben mennyi egy éjszaka...), és majd haza jön.

Mit gondolok?

Egy anyuka

2015. febr. 19. 14:45
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
21%
Mennyi kiváló hős... Trója ostrománál nem volt annyi, mint itt.
2015. febr. 20. 18:49
 32/38 anonim ***** válasza:
6%
Nem büdös màsnak sem csak õk közben nem csicskàk pàr ezerért :D és inkàbb 5-ös osztàlyzatra tanulnak ,mint àtrugdossàk ôket 2-essel majd kikössenek a mekdönciben ;)
2015. febr. 21. 15:05
 33/38 anonim ***** válasza:
32%

Bírom, hogy mindenki egyből a munkával jön. Persze, mert akinek nincs valamilyen oknál fogva, az már egy utolsó senkiházi, ugye, akinek otthon csönd van, lapítson.

Ezen én is meglepődtem. Ennyi bunkót. Meg jo hogy nem nyalja ki az Apja feneket mert ő dolgozik a lany meg tanul. Ez az elet rendje,nem az, hogy dolgozzon a gyerek vagy fogja be a száját,ha elmult 18 eves. Úristen.

2015. febr. 21. 15:21
 34/38 anonim válasza:
Hasonló helyzetben vagyok, mint a lányod. Jól teszi a lányod, hogy tanul, remélem, hogy diploma után vagy még előtte talál egy jó munkát, de nem egyszerű. Addig javasolom, hogy ami van, vállalja el, tegye félre a pénzt, gyűjtsön, és találjon egy hobbit, amit lehetőleg nem otthon kell végeznie. Ha anya lennék, és tehetném, segítenék albérletet keresni a lányomnak, anyagilag is támogatnám, de ami legfontosabb: közölném a férjemmel, hogy ha még egyszer beszól a gyerekünknek, fogja a cuccát, és húzzon el a jó fészkes f**ba. Nem akartam durva lenni, de aki így beszél a saját gyerekével, az nem felnőtt, hanem egy elmebeteg, önbizalomhiányos, kicsinyes és életunt barom. Arról nem is beszélve, hogy a benne lévő összes haragot ahelyett, hogy levezetné valamilyen hobbival, képes a saját gyerekén kitölteni. Csak azt nem veszi észre, hogy ez egyszer vissza fog ütni, és baromira fog neki fájni. Mondjuk szerintem meg is érdemli.
2015. febr. 21. 19:23
 35/38 anonim ***** válasza:
82%
Spec én nem mondtam, hogy utolsó senkiházi akinek nincs munkája...csak egy felnőtt nőről volt szó, aki másfél szobás lakásban nyomorog a szüleivel...logikus lenne ha már önálló életet élne...akár úgy, hogy korabeliekkel bérel lakást...ha meg el van tartva, akkor számolnia kell azzal, hogy nem válhat levegővé az apa amikor épp nem kamionozik...abban a pici lakásban
2015. febr. 21. 20:00
 36/38 anonim ***** válasza:
0%
A csicska te vagy édesem amiért kijelented, hogy átrugdostak. Csak hogy tud minden vizsgám 5 lett és a nagy része 100%;)
2015. febr. 21. 20:06
 37/38 anonim ***** válasza:
42%
Lehet,hogy a te képességeidet meghaladná az, hogy tanulj dolgozz és gyakorlatozz, de nem mindenki van a te szinteden és valakinek megy a 3 dolog egyszerre is, elég jól.Mellesleg a lánynak igen is önállósodnia kellene hisz már 21 éves!Valamikor el kell kezdeni. Az apuka csak jót akar a lányának és mivel nincs otthon mert a lelkét kidolgozza a családért, ezért semmit sem tud a saját lányáról, gondolom ezért kutakodik.Mellesleg ha már otthon van a lány és semmiben sem segít igazán kitud ugorni a postára vagy a bankba nem fog belehalni...Az apától meg nem szép, hogy szidja a lányát.
2015. febr. 21. 20:14
 38/38 anonim ***** válasza:
Azt csinál,amit akar,felnőtt nő.Ha ilyen mentalitású férj mellett kitartasz és nem állsz ki a lányod mellett,ne lepődj meg,hogy a te fejedre is nagy ívből tojni fog,amint önálló lesz.Gondoltam,szólok.
2015. aug. 5. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!