Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit tennétek, ha a 21...

Szülők! Mit tennétek, ha a 21 éves lányotok bejelentené, hogy nem alszik otthon, mert nem bírja elviselni az apját és nyugalomra van szüksége?

Figyelt kérdés

A férjem külföldön kamionozik, ritkán jár haza. Van, hogy csak 2 napra, van, hogy 1-2 hétre. Ha csak 2 napra jön haza, fogszorítva kibírja. De most több, mint 1 hete van itthon, nem tudni, mikor megy vissza. Amikor a férjem haza jön, a napjait a számítógép előtt tölti (nem a munkájához kell), én pedig szokásosan elmegyek dolgozni. A lányom is itthon szokott lenni (főként egyedül), mert levelezőn csinálja az egyetemet, itthon tanul. Így ha a férjem hétközben is itthon van egész nap 'össze vannak zárva'.

A lányom már hétfőn ki volt akadva az apja miatt. Nem nagyon szereti, folyton panaszkodik rá. Tény, hogy a férjem nagyon felelőtlen, sok rossz tulajdonsága van, de én már annak is örülök, hogy dolgozik.

A lányom gyakran mondja, hogy nem bír meglenni vele egy fedél alatt. Mondta, hogy a férjem folyton beleszól, hogy mit eszik ebédre, leszólja, hogy testnadrágot hord, folyton ugráltatja valamiért (pl. ha nem megy a laptopon az internet, töltsön le neki ezt-az, vagy menjen el helyette a bankba (!!), postára, miközben otthon tesped), kifigurázza, ahogy megy, beszél. Volt már arra példa, hogy rám fogta, hogy miatta van a lányunkon pár kg plussz (nem vészes). Pedig nem eszik egészségtelenül, mozog is, az orvos is megmondta, hogy ha nem enne egy falatot sem, akkor is lenne 'súlyproblémája' (gének). Mondta a lányom, hogy pár napja is beszólt neki a férjem (kért a lányomtól számológépet, a lányomnak nincs, modta, hogy használja a telefonját, ott van mellette. Ennek fültanúja voltam, de a férjem reakciójára nem, csak a lányom mondta (nem volt arrogáns a lányom), hogy az apja az orra alatt ennyit modott: azt g#ci nagy pofádat).

1,5 szobás lakában élünk jelenleg. A lányom mondta, hogy, amikor még nem vettem meg a laptopot, folyton kitúrta a férjem a lányomat a szobájából, hogy internetezzen. Mondta, hogy a gépén lévő személyes dolgai közt kutatott. A lányom tabletjét elkérte, hogy számoljon rajta, majd nem sokkal később a rajra mutogatta, hogy milyen képeket csinált magáról a lányom (semmi érdekeset, csak a szokásos, tükörből fényképezős pózban volt a képeken, nem félmesztelenül, vagy férfival).

A lányom már tegnap este rosszul lett. Mondta, hogy nem akar itthon aludni, lenni. Elmegy valahová (ahogy láttam, nézegette, melyik hotelben mennyi egy éjszaka...), és majd haza jön.

Mit gondolok?

Egy anyuka

2015. febr. 19. 14:45
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a kérdésre válaszolva.. Nekem is hasonló apám van, nagyon nehéz vele élni. Én is legszívesebben menekülnék.
2015. febr. 19. 17:55
 22/38 anonim ***** válasza:
91%
Én elválnék.
2015. febr. 19. 18:53
 23/38 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem te az a fajta nő vagy, aki bárkivel beéri csak legyen neki férje és ne egyedül kelljen lennie.Miért mentél hozzá?Milyen a házas életetek ha folyton külföldön van a férjed?És a lányod miért nem dolgozik?Érdekes én suli és gyakorlat mellett is tudtam dolgozni...a lányod nem akar dolgozni.A lányodnak nem szállodába kellene mennie a ti pénzeteken hanem dolgozni, önállósodni majd menjen akkor szállodába ha megkeresi rá a pénzt!
2015. febr. 19. 19:49
 24/38 anonim ***** válasza:
79%
Te meg majd akkor szülj gyereket ha korbàccsal verték ki a sztahanov elveket belõled. Elég rabszolga van màr a vilàgon.
2015. febr. 19. 20:37
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Elég érdekes lehet a férjed, kicsit antiszociális, nem? Ritkán van otthon, de akkor elvárja, hogy körülötte forogjon a világ. Mióta kamionozik? Mert azért kemény élet lehet az, ha gyakorlatilag idegen vagy a saját otthonodban, nem ismered a saját gyereked sem. Ráadásul nem lehet valami szeretetteljes a hangulat ahogy a szavaidból kiveszem, a házasságotok sem az igazi.

Sajnálom a lányod, nehéz lehet egy ilyen emberrel összezárva lenni. Nem tud esetleg könyvtárba menni vagy a barátaihoz? A levelező semmivel sem egyszerűbb a nappalinál, arra is ugyan úgy kell tanulni és itt nem is az a kérdés, hogy a lányod miért van otthon, hanem hogy nem jönnek ki jól.

2015. febr. 19. 20:57
 26/38 anonim ***** válasza:
64%

Amúgy akik pattognak, hogy menjen a lány dolgozni, azok ebben az országban élnek egyáltalán??

Én magam ugyan nem vagyok egyetemista, de a legtöbb barátom igen, és jó lenne ha tisztában lennétek vele, hogy nem úgy megy a munkatalálás, hogy bemennek a szövetkezetbe, és másnap kezdhetnek is.

Van olyan ismerősöm aki fél éve keres stabil diákmunkát, és jutott neki max egykét alkalmi. Kenheti a hajára kb azt a párezret.

Kb mintha nem is ebben az országban élnétek, úgy tudtok itt a gyiken prédikálni. Nézzétek már meg a diákmunka portálokat, vagy beszélgessetek egyetemistákkal/fősulisokkal erről.

És még ha azért is nem dolgozik a lány, mert szimplán nem akar, akkor sincs joga a kedves apukának belenézni a telefonján a magánbeszélgetéseibe és fényképeibe, vagy kitúrni a szobájából.

A leírtak alapján alapból eltudom képzelni, milyen szellemi szintet képviselhet.

2015. febr. 19. 23:18
 27/38 anonim ***** válasza:
42%
Ott a pont, 26-os.
2015. febr. 20. 01:25
 28/38 Zoloticska ***** válasza:
52%

Napközben menjen el a lányod könyvtárba tanulni ott nyugalma lesz. Így legalább jobb eredményei lesznek. És nyugodtan elmehet konditerembe vagy úszni napi 1-2 órát. (nincs genetikai kövérség, A háziorvostól kérjen beutalót a dietetikushoz ő majd megmondja hogy miből mit egyen) Már a 3/4 nap el is telt. Ha még hozzávesszük a házimunkát amit gondolom kell csinálnia akkor egész napra le lesz kötve. Nem kell az undok apja hülyeségeit tolerálnia.

Vagy egy kollégiumba vagy lakóközösségbe fizesd be a lányod ezek a legolcsóbb megoldások. De felszedhetne egy pasit akivel összeköltözhetne. Habár előbb kicsit kapja össze magát külsőleg, de ne az apja kedvéért hanem önmagáért.

2015. febr. 20. 13:27
 29/38 anonim ***** válasza:
0%

feltűnt bárkinek, hogy a kérdező eltűnt? írt egy jó kis provokáló kérdést, az elején még egyszer hozzászólt, információt csepegtetett, azóta pedig eltűnt

egy újabb kamu provokatív kérdés

2015. febr. 20. 14:53
 30/38 anonim ***** válasza:
82%
Igen Magyarországon élek és én tudtam munkát találni csak egy érettségivel amíg tanultam/gyakorlatoztam érdekes.. aki keres az talál;)Lehet nem volt sok a fizetésem de legalább volt és sokkal önállóbbnak éreztem magam.Nekem nem büdös a munka pár ezer ft-ért sem.
2015. febr. 20. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!