Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Választanom kell a szüleim és...

Választanom kell a szüleim és a barátom között?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, és már több,mint fél éve áll fent ez a probléma A szüleim, akikkel nagyon jóban vagyok. "eltiltottak" a barátomtól (mivel távoli rokonunk).

Ekkor igazat adtam neki,hagytam hogy befolyásoljanak. Azonban mi még mindig szeretjük egymást, és titokban kell találkoznunk,ami amúgy is nagyon nehéz,mivel több száz km választ el minket, másrészt viszont utálok hazudni a szüleimnek.

Szeretnék megint leülni velük beszélni, mint ahogy már azt sokszor meg is tettem, de attól félek,hogy emiatt teljesen megutálnak.Próbáltam "érvelni" amellett, hogy nekem kell boldognak lennem mellette, és hogy ő az én választásom,és nem vehetik el csak úgy tőlem.

Múltkor még azt is hozzám vágták,hogy költözzek el akkor,ha ilyen hülye vagyok.

Nem várom el,hogy támogassák a kapcsolatunkat, de legalább ne hátráltassák. Szükségem van a szüleimre, egyetemre járok, így még pár évig ehhez a városhoz vagyok kötve, illetve a barátom is egy másikhoz, de nagyon boldog lennék,ha legalább két hetente hétvégén láthatnám.

Mit kellene tennem ilyen helyzetben? A család vagy a párkapcsolat fontosabb? Rúgjam fel az egész életemet és utáltassam meg magam egy szerelemért?

2015. febr. 16. 19:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
70%
7-es, a másodunokatestvéri kapcsolat az nem másodfokú, hanem harmadfokú rokoni kapcsolat, a név ellenére.
2015. febr. 16. 20:51
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, ezzel a párkapcsolattal nincs semmi gond, sem jogilag, sem genetikailag. Kb annyi, hogy gyerekvállalás előtt azért érdemes kikérni egy genetikus véleményét, aki a családban előforduló betegségekre való hajlamok ismeretében személyre szóló véleményt tud adni.

Az én ismeretségi körömben is van másodunokatestvér-pár, 2, már felnőtt, egészséges gyerekkel. (ők is beszéltek előtte genetikussal, pedig az huszonéve volt)

Én anno 19 évesen a szüleim és a párom közül egy ilyen konfliktusban mindenképp a páromat választottam volna, de ezt mindenkinek magának kell eldönteni...

2015. febr. 16. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!