Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Választanom kell a szüleim és...

Választanom kell a szüleim és a barátom között?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, és már több,mint fél éve áll fent ez a probléma A szüleim, akikkel nagyon jóban vagyok. "eltiltottak" a barátomtól (mivel távoli rokonunk).

Ekkor igazat adtam neki,hagytam hogy befolyásoljanak. Azonban mi még mindig szeretjük egymást, és titokban kell találkoznunk,ami amúgy is nagyon nehéz,mivel több száz km választ el minket, másrészt viszont utálok hazudni a szüleimnek.

Szeretnék megint leülni velük beszélni, mint ahogy már azt sokszor meg is tettem, de attól félek,hogy emiatt teljesen megutálnak.Próbáltam "érvelni" amellett, hogy nekem kell boldognak lennem mellette, és hogy ő az én választásom,és nem vehetik el csak úgy tőlem.

Múltkor még azt is hozzám vágták,hogy költözzek el akkor,ha ilyen hülye vagyok.

Nem várom el,hogy támogassák a kapcsolatunkat, de legalább ne hátráltassák. Szükségem van a szüleimre, egyetemre járok, így még pár évig ehhez a városhoz vagyok kötve, illetve a barátom is egy másikhoz, de nagyon boldog lennék,ha legalább két hetente hétvégén láthatnám.

Mit kellene tennem ilyen helyzetben? A család vagy a párkapcsolat fontosabb? Rúgjam fel az egész életemet és utáltassam meg magam egy szerelemért?

2015. febr. 16. 19:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mennyire tavoli rokon?
2015. febr. 16. 19:41
 2/12 A kérdező kommentje:
A másodunokatestvérem
2015. febr. 16. 19:42
 3/12 anonim ***** válasza:
48%
magyar jog szerint az első unokatestvérek is házasodhatnak
2015. febr. 16. 19:44
 4/12 anonim válasza:
21%
Ne haragudj hogy ezt mondom de az nem távoli rokonság az még vérfertozesnek szamit.. ha okos vagy a csaladot valasztod mert o a testvéred akarhogyan is nezed....!
2015. febr. 16. 19:46
 5/12 anonim ***** válasza:
52%
Hát ne haragudj, de ez gusztustalan, nekem is van másodunokatestvérem, akit azért annyira távoli rokonnak nem neveznék, van több millió ember, de neked pont a rokonod kell, ez nem normális, megértem a szüleid...
2015. febr. 16. 19:48
 6/12 anonim ***** válasza:
37%

Nem távoli rokon. Mihez kezdenétek évek múlva? Közös gyereketek nem lehet, mert nagy valószínűséggel beteg lesz.

Szüleidnek igazuk van.

2015. febr. 16. 19:50
 7/12 anonim ***** válasza:
62%

Jogilag nem vérfertőzés, de ha gyereket szeretnétek, akkor nem jók az esélyeitek.

Olvasd el ezt.

"A másodfokú rokoni kapcsolatban állók házassága azért nem minősül vérfertőzésnek, mert a felek között csak huszonöt százalékos génazonosság áll fenn. Ez pedig csak közeli rokonságnak számít a genetikában.– Minden ember öt hibás gént hordoz, ami azt jelenti, ez minden ötezredik párnál problémát okozhat az utódnemzésben normális esetben is. Elsőfokú rokonok esetében ötven százalék az esélye, hogy beteg gyermek születik, másodfokú rokoni kapcsolatban huszonöt százalék – magyarázta Czeizel Endre genetikus a Monitornak. – Ezek a betegségek többek között lehetnek a növekedéssel kapcsolatos visszamaradások, értelmi fogyatékosság, Alzheimer-kór vagy cukorbetegség. Legmeglepőbb a törvénytervezetben, hogy a féltestvérrel való közösülés büntetendő, és vérfertőzésnek számít, az unokaöccsel vagy a nagybácsival kötött házasság pedig nem, igaz, ugyanakkora az esélye, hogy beteg lesz az ilyen kapcsolatból esetleg megszülető gyermek."

2015. febr. 16. 19:50
 8/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy törvény szerint házasodhatnátok, de családban ez attól még gyomorforgató. Azt sem tiltja törvény, hogy anyukád hozzámenjen apád bátyjához, de gondolom nem mindenki fogadná kitörő örömmel. 19 éves vagy, ideje felelősséget vállalni a tetteidért/érzéseidért. Az egész családot széthúzod azzal, amit erőltetsz.. Bármilyen fájó, el kell határoznod, hogy véget vetsz annak a kapcsolatnak. Az élet menni fog tovább. A családodra szükséged van, ne légy képmutató, hogy csak a támogatásuk kell, de közben ott vered át őket, ahol épp kedved tartja. Ha viszont ő a te "választásod", akkor vállald érte a felelősséget, és mondj le a szülői támogatásról. Mivel leszel boldogabb? Melyik lesz hosszú távon jobb megoldás? A barátod, vagy a szüleid támogatásával elért jövőd? Az életben ritkán lehet minden a tiéd, és miért is dobnál el minden egy olyan kapcsolatért, ami csak bajt hoz rád és szégyellened kell, ameddig tart? Sőt, még utána is..
2015. febr. 16. 19:55
 9/12 anonim ***** válasza:
77%
Az a vicc, hogy bárkit választasz, az mindenképp a családod lesz. :D
2015. febr. 16. 19:58
 10/12 anonim ***** válasza:
34%
Én liberális vagyok, de szerintem is gondolkodhatnál egy kicsit. A vérfertőzés tényleg komolyabb annál, hogy a döntéseid szentek és sérthetetlenek, és hogy elvakít a szerelem, tehát igazatok van.
2015. febr. 16. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!