Melyiket kellene választanom? A szüleim nincsenek egy véleményen velem!
Idén államvizsgázok és ha minden jól megy, akkor június végén a diplomámat is a kezembe kapom. Két tanárom révén már az ötödik álláslehetőséget kaptam, akik csak is a visszajelzésemre várnak, én azonban nem tudok dönteni. Az 5-ből kettőt kizártam, az egyiket a város miatt, nem szeretnék ott élni, a másikat pedig azért, mert a szakmának ebben a részében nem lelném örömömet.
A másik három tehát adott, a szívem pedig húz is az egyik felé, ami nagy lehetőség lenne és szeretném, azonban a szüleim a budapestit erőltetik, révén olyan helyen telepedjek le, ahol lenne segítségem, ha nem is ők, de más rokonok. Nagyjából ismerem is a várost, nem kéne új helyhez szoknom, az álláslehetőség is jó, stb.
Fáj a szívem, hogy hiába minden érvem, nem tudnak beletörődni, hogy én másra szeretnék rábólintani.
Felnőtt vagyok és a sarkamra kell állnom tudom, még is rossz érzés, hogy az életemnek ebben az igen jelentős kérdésében nem értünk egyet.
Engednétek a szülők nyomásának, hiszen így huszon évesen ők csak nagyobb élettapasztalattal rendelkeznek? Avagy álljak a sarkamra és igenis azt válasszam, amit tényleg nagyon szeretnék?
Hozzáteszem a budapesti lehetőség is jó lehetőség valóban, de azért én a másikat jóval nagyobbnak tartom!
Konkrétumot nem szeretnék mondani, mert vannak itt ismerőseim és nem akarom felfedni a kilétemet, mivel elég "specifikus" szakma, nem lenne nehéz rájönni az eddigi infók alapján ki vagyok, remélem ezt megértitek.
Leegyszerűsítve: építőmérnöki diploma infrastruktúra szakirányon. :)
Budapest a szüleimtől 160 km, autópályán akár másfél óra alatt meg lehet járni. A másik lehetőség Sopronban van, ami már azért 370 km lenne és az ég világon senkim nincs ott ez tény. Nem igazán ismerem a várost, de élhetőnek tűnik.
A két lehetőség nagyon hasonló, de a soproni magasabb pozíciót kínál a cégen belül olyan területtel, ami egy kicsit szimpatikusabb a másiknál.
Igen, Budapesten sem szeretnék élni, ezt azért hozzá tenném. Amíg egyedül vagyok, avagy kettesben a párommal, ellaknék egy kis lakásban, de családdal már inkább környékbéli falu maximum.
Most még élvezem a pörgést, de azért tudom, hogy egyszer én is megnyugszom majd és a gyerekeimnek vidékies életet szeretnék inkább biztosítani. :)
Hogy függök a családomtól!? Persze, hogy függök, nagyon szeretem őket! Rengeteget köszönhetek nekik, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy örökre a nyakukon akarok maradni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!