Szerintetek kell fizetni gyermektartást azután a 21 éves gyermek után, aki már nem jár iskolába, van szakmája és 5 hónapos terhes? Ha igen, meddig? Ha nem, hogy lehet megszüntetni?
Szia!
Nagykorú gyermek részére csak kizárólag akkor jár gyerektartás, ha még tanulmányokat folytat, az első szakma megszerzéséig. Ahogy te leírod, már nem tanul és már van szakmája. Megszűntetni úgy tudod, ha írsz egy kérelmet annak a bíróságnak aki megítélte, leírod, hogy már nem tanul a gyereked, te vagy a felperes anya az alperes (neve, lakcíme) pontosan, melyik bíróság mikortól milyen ítéletszám alatt ítélte meg a gyerektartást. Annyi példányba kell ezt beadni, ahány fél az ügyben érintett, vagyis 3 példányban (bíróság, alperes, felperes). Illetékmentes. Egyébként az anyának magától kellett volna értesíteni a bíróságot, így szerintem vissza is fizettethető egy része, ha kéred.
És ennek a "gyermeknek" már gyereke is lesz.
Szép kis felnőtt lett belőle.
Köszönöm az eddigi válaszaitokat!
Sajnos a bírósági döntés időpontjában is elmúlt már 19 éves és volt szakmája is. Ennek ellenére megszavazták neki a gyerektartást. (Igaz, én ezt nem tudtam, hogy jelezhetem!!!! Azt gondoltam, a papírokból mindez kiderül és feltételeztem, hogy ők a jogi szakértők, ennek tudatában hoznak ítéletet!!!)
Sebaj!!! Ezek szerint most is tudok lépni ebben az ügyben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!