Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy fogadjam el a barátom...

Hogy fogadjam el a barátom lányát?

Figyelt kérdés
Három éve vagyok együtt a párommal, nagyjából egy éve ismertem meg a lányát, aki most 15 éves. Eleinte nem volt semmi gond, de aztán egyre gyakrabban volt nálunk. Mostanra már minden nap itt van. Van, mikor hétvégén itt is alszik. Tudom, hogy a lánya, fontos neki, és azzal is tisztában vagyok, hogy az ember minél többet szeretne a gyerekével lenni, ha már nem él vele együtt. De engem valahogy elkezdett feszélyezni a jelenléte. Nem lenne gond, ha néha itt lenne, de hogy minden nap. Ez már kicsit sok. Iskola után feljön, mert itt a szomszédban jár suliba és megvárja az anyját, aki este megy haza a munkából és hazaviszi. Minden alkalommal egy kisebb harcot vívok magammal, hogy el tudjam fogadni, hogy újra itt van. Beszéltem az apjával erről, de azt mondja bírjam ki... Mit tegyek, hogy el tudjam fogadni?

#barátom gyereke #barátom lánya
2015. febr. 14. 16:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%

Mit jelent az, hogy este viszi el az anyja? Addig mindhárman otthon vagytok, vagy csak te és a párod lánya?

Szerintem valahol érthető a dolog, de tényleg nem tehetsz mást, minthogy elfogadod. Beszélgess vele sokat. Ne akarj az anyja lenni, közeledj felé inkább barátnőként, nyitottan. Ha ő is nyit feléd, akkor jobb lesz a kapcsolatotok, vagyis közvetlenebb és így talán téged is kevésbé feszélyez majd.

A közös programokon felül, ha teheted, esetleg kérdezd meg mik a kedvenc kajái, néha főzzél neki, vagy süssetek/főzzetek együtt, amíg este meg nem érkezik érte az anyja.

Amit még talán javasolni tudok, hogy járj el sportolni délutánonként heti pár alkalommal, ahogy jól esik. Nem tudom dolgozol-e, vagy mit csinálsz napközben. Ha én egyedül szeretnék maradni egy kicsit, akkor elmegyek konditerembe, futni, úszni, vagy bármit csinálni 1-1 órára, ami amellett, hogy fizikailag elfáraszt, a felgyülemlett feszültséget is segít levezetni, így nem olyanokon fog csattanni a dolog, akikkel igazából nincs is bajom, csak éppen adott pillanatban feszélyez a jelenlétük.

Sosem voltam egy sportos alkat, de a folyamat, amíg elmegyek x helyre, bemegyek, átöltözök, mozgok, majd felöltözök és hazamegyek, teljesen képes átrendezni a fejemet és ezért az érzésért indulok neki olykor a mozgásnak!

2015. febr. 14. 17:54
 12/22 A kérdező kommentje:
Csak nekem fura, hogy mikor pl. ott vagyunk a nappaliban és befutok a szobába valamiert és a párom is utánam jön vagy bejön o is akkor egyből bejön utánunk. Mintha nem akarna, hogy egy percig is kettesben legyünk mikor ő ott van. És ez minden nap így megy.
2015. febr. 14. 18:30
 13/22 A kérdező kommentje:
*vagy bejön ő is valamiert.
2015. febr. 14. 18:31
 14/22 anonim ***** válasza:
42%

Hány éves vagy?

Amúgy egyszerűen: ő a PÁROD gyermeke és kész, ha nem bírod, akkor

- hagyd ott a csávót

- menj el, mikor ott a csajszi

2015. febr. 14. 18:47
 15/22 anonim ***** válasza:
85%

Nekem onnantól fura, hogy két évig meg se ismerkedtél vele. Aztán hirtelen meg naponta találkoztok. Szerintem itt rontottátok el! Addig nem kellett volna összeköltözni amíg meg nem ismered a lányt és ha úgy látod,h nem bírod elviselni akkor nem belemenni a komoly kapcsolatba. Ez nem csak neked, hanem az apának meg a gyereknek is rossz. Biztos megérzi a lány,h nem szívesen látott vendég.

Ötlet:

Amíg ott van a lány, addig főzzél, házimunkázz, hadd legyen az apjával, aztán ha elmegy, onnantól a tiétek a pároddal az egész este, addigra minden kész lesz, nem kell ilyesmivel foglalkozni. De én a helyedben mindig munka utánra tervezném a barátaimmal való találkozást/nagybevásárlást/ügyintézést, és akkor hétvégén arra se menne el idő, azt is a pároddal tudnád tölteni.

Ha nem dolgozol, akkor meg keress vmi elfoglaltságot te is arra az időre, esetleg pl. egy online tanfolyam?

2015. febr. 14. 18:50
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Mennyi időt van ott összesen, kettesben vagytok, vagy hármasban? Hogyhogy nem dolgoztok ezalatt az idő alatt? Gondolom van külön szobája, amikor ott van, nektek is van szobátok, vonuljatok el, ha kettesben akartok lenni. Menj el sportolni azalatt a néhány óra alatt.

Amúgy meg nem teljesen normális, ahogy hozzáállsz a dologhoz pláne, hogy nincs konfliktus közöttetek. Ahogy írták próbáljatok közös programokat is csinálni. A barátoddal kettesben is. Olyan érzésem van a stílusod alapján, hogy jóval fiatalabb vagy a párodnál, lehet, hogy korban közelebb vagy a lányához. Ez a kis féltékenykedés legalább is arra utalna.

2015. febr. 14. 19:23
 17/22 anonim ***** válasza:
52%
Most olvasom, hogy a szobába is utánatok jön, hát zárjátok kulcsra.
2015. febr. 14. 19:24
 18/22 A kérdező kommentje:
Igen, 15 év van köztünk, 24 vagyok. Igazad van, biztos, hogy féltékenység áll a háttérben. Ha fia lenne semmi gondom nem lenne. De igen, dolgozunk, 3ig. Nem tudom, talán az lenne a legjobb mindenkinek, ha lépnék. Csak az a baj, hogy nagyon ragaszkodó típus vagyok és szeretem a párom. De ez így senkinek nem jo. Főleg, hogy mar kétszer szakítottak vele ez miatt. De nem bírtam nélküle.
2015. febr. 14. 19:37
 19/22 A kérdező kommentje:
*szakitottam
2015. febr. 14. 20:40
 20/22 anonim ***** válasza:
szakítani, szakítani, szakítani!!
2016. júl. 29. 07:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!