Három éve vagyok együtt a párommal, nagyjából egy éve ismertem meg a lányát, aki most 15 éves. Eleinte nem volt semmi gond, de aztán egyre gyakrabban volt nálunk. Mostanra már minden nap itt van. Van, mikor hétvégén itt is alszik. Tudom, hogy a lánya, fontos neki, és azzal is tisztában vagyok, hogy az ember minél többet szeretne a gyerekével lenni, ha már nem él vele együtt. De engem valahogy elkezdett feszélyezni a jelenléte. Nem lenne gond, ha néha itt lenne, de hogy minden nap. Ez már kicsit sok. Iskola után feljön, mert itt a szomszédban jár suliba és megvárja az anyját, aki este megy haza a munkából és hazaviszi. Minden alkalommal egy kisebb harcot vívok magammal, hogy el tudjam fogadni, hogy újra itt van. Beszéltem az apjával erről, de azt mondja bírjam ki... Mit tegyek, hogy el tudjam fogadni?
Mi a konkrét problémád vele? Mert ha csak a létezése irritál, akkor gondolkodj el a kapcsolaton...
2015. febr. 14. 17:02
3/22 anonim válasza:
Hát mondjuk nézz tükörbe és kérdezd meg magadtól, neked hogy esne, ha lenne egy gyermeked, örülsz minden alkalommal ha láthatod, a párod meg összeszorított fogakkal morog rá és ideges minden alkalommal, ha meghallja hogy jön?
Könyörgöm a lánya, nyilván örül mindig ha láthatja, ez a természetes. És szerintem egy szülő-gyermek kapcsolatban egyáltalán nem sok h minden nap látják egymást, ez lenne a világ legnormálisabb dolga... :(
2015. febr. 14. 17:03
4/22 anonim válasza:
Én is voltam már hasonló szituban, hát egy idö után leléptem mivel elegem lett szóval meg tudlak érteni teljesen. És már azóta egy másik és boldog kapcsolatban vagyok ahol nem zavar be senki. Egy szülőnek mindig a gyereke lesz az első..
2015. febr. 14. 17:04
5/22 A kérdező kommentje:
Jól kijövünk, nincs semmi konfliktus köztünk. Én tudom, hogy a gyerek az első és ez nem is akarom, hogy változzon. Nem "morgok" rá. Amúgy tanácsot szerettem volna, nem kioktatást. Mivel már kifejtettem bővebben, hogy én tudom azt, hogy minden nap szeretnének együtt lenni! A kérdést azért tettem fel, hátha van valakinek használható tippje, hogy mit tegyek, hogy ne feszélyezzen ennyire. Esetleg ha volt valaki hasonló helyzetben, akinek sikerült!
2015. febr. 14. 17:09
6/22 anonim válasza:
Szerintem nem kéne rögtön leugatni a kérdezőt, mert egyértelműen kiderül a szövegéből, hogy szeretne megoldást találni a helyzetre, és nem rosszindulatúan áll a gyerekhez, hogy minek van egyáltalán.
Kérdező, a párod nem is akar veled kettesben lenni? Mikor vagytok ti együtt akkor? Az szerintem nem párkapcsolat, hogy a felek csak este az ágyban meg reggel köszönésnél vannak kettesben. Szerintem az lenne erre a magoldás, ha a párod több közös programot csinálna CSAK VELED. Ez nem a gyerek kirekesztését jelenti, hanem azt, hogy tényleg fenttartja a párkapcsolatot VELED.
2015. febr. 14. 17:13
7/22 anonim válasza:
Sajnos erre nincsen jó tanács. Az érzéseidről nem tehetsz. A gyerek, és az apja szempontjából a lehető legjobb, hogy sokat vannak együtt. Ha vele élne, az is természetes lenne, a gyereke. Érthető, hogy neked meg ez sok így, de ha úgy érzed nem tudsz így teljes életet élni, akkor nem marad más választás, neked kell kilépned a párod életéből. Azt mégsem mondhatod, hogy ne menjen minden nap. Másoknak meg az a bajuk, hogy keveset van velük a gyerekük, vagy a vele élő szülő ellenségeskedik.
2015. febr. 14. 17:22
8/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális választ! :) A közös programok sajnos csak ígérgetve vannak! Amúgy próbálkoztam eddig is elfogadni a helyzetet, és ezután is fogok. Az első ilyen lépésem egyébként, hogy holnap elviszem moziba a lányát. De félek, hogy "ezekkel" még nem biztos, hogy előbbre jutok. :( De pozitívan próbálok hozzáállni.
2015. febr. 14. 17:24
9/22 A kérdező kommentje:
Mármint, hogy elviszem moziba és hasonlók, azokkal még lehet, hogy nem oldódik meg a gond.
2015. febr. 14. 17:25
10/22 anonim válasza:
Az hogy az életetek része teljesen el kell fogadni. Hiszen van neki anyukája és apukája is. Az is teljesen logikus hogy amíg anyukája nem végez a munkában addig fölmegy az apukájához és ott tölti az idejét.
Ezt mind el kell fogadni, mert gondolom az elejétől tudtad hogy van gyereke a párodnak.
El tudom képzelni hogy idegesítő hogy ott ül valaki nálatok amikor egészen más dolgokat szeretnél csinálni a vendégfogadáson kívül. Elhiszem hogy ez naponta zavaró.
Mivel ő ott nálatok nem vendég, hanem teljes jogú családtag az apukája révén nem érdemes jópofizni és vendégként bánni vele. Te ott otthon vagy. Lazulj el, és engedd hogy ő vegye át a ti otthonotok ritmusát és ne neked kelljen hozzá alkalmazkodni.
Ha barátságos vagy, de azért nem keresed fölöslegesen a kegyeit teljesen el fogja fogadni hogy nálatok is otthon van és alkalmazkodnia kell. Ha úgy alakul, te nyugodtan feküdj le a jelenlétében, vagy nézz tv-t, tornázz vagy bármit amit nélküle csinálnál. Ha megszokja hogy nem vendég nálatok, neked is sokkal könnyebb lesz. Közös programokra akkor menj vele ha kedved van hozzá neked is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!