Miert nem engedi anya, hogy odamenjek tanulni, ahova szeretnek?
Ja és a másik, bár ezt úgyse érted meg így 14 évesen (bár nem biztos), ha kifogsz egy fiús szakmát, mint én az építőipart, hidd el nagyobb sikered lesz, mert az, hogy nő vagy az fél siker (nem kell félre érteni). Ha van kedved beszélgetni, akkor nyugodtan írj, hátha tudok segíteni neked, a jövődre vonatkozóan, vagy bérmiben! :)
Utolsó voltam.
A 43%-os válaszoló jó sok alaptalan butaságot hordott itt össze.
Ahol én dolgozom (IT szektor), soha semmilyen hátrány nem ért azért, mert nő vagyok, itt vannak nők a fejlesztésen, tesztelésen, üzemeltetésen egyaránt. Sok szülő sajnos lebeszéli az egyébként jó képességű lányát a reál tárgyakról, mert az nem "lányos".
Hányszor hallottam én is gyerekkoromban, hogy "Kislányom, te lány vagy!". Szerencsére makacs voltam, most jobban keresek, mint a szüleim több évtizedes munkaviszonnyal és még csak 4 éve kezdtem. Örülnek, hogy nem nekik lett igazuk (engem is a nyelvekre akartak rávenni :D).
Ha jó vagy abban, amit csinálasz, akkor a kutya nem törődik a nemeddel.
Apukádtól nem tudsz tanácsot/segítséget kérni?
A reálszakmák egy része hiányszakma, tehát a karriered szempontjából ez inkább erős előny lesz, nem hátrány. Persze gondolom amúgy sem ez a szempont érdekel most mindkettőtőket, hanem az önmegvalósítás. A matematikai és fizikai érzék elég ritka készség, szerintem, olyan mint egy harmadik szem.
A középiskolai dolgok már más jellegűek, mint az általános iskolaiak, ezekben már van választási lehetőséged, pontosabban figyelembe kel venni az akaratodat, hajlamaidat. Édesanyád aláírását azthiszem a jogszabályok szerint a gyámhivatal helyettesítheti ilyen helyzetekben (a középiskolai pályaválasztás mindig is kényes téma volt, ezért erre van valami szabály), így puszta erőből, ,,adminisztratívan'' nem akadályozhatja meg anyukád az iskolaválasztásodat, ha az fontos okból az érdekedben áll és a hajlamaidnak tényleg az felel meg(ezt érdemes lenne megérdeklődni). Abban meg tényleg a tanáraid, esetleg ha van szaktanácsadók, iskolapszichológus tud segíteni, hogy tényleg lehessen normálisan beszélgetni arról, mennyire érdemes kihasználni azt, hogy vannak ilyen matematikai, fizikai készségeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!