Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz kapcsolat. Mit tegyek?

Rossz kapcsolat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Anyukámmal nagyon rossz a kapcsolatunk, mindig mindenen veszekszünk. Egyáltalán nem bízik meg mennem. Nem telik el olyan nap hogy ne sírnék. Egymás ellen fordít édesapámmal. Mit tegyek? Belül összetörtem.

2015. febr. 8. 13:29
 1/10 anonim válasza:
hány éves vagy? nekem is ilyen kapcsolatom volt anyukámmal 15 éves koromig aztán mindíg jobb és jobb volt :)
2015. febr. 8. 15:31
 2/10 A kérdező kommentje:
13 éves:)
2015. febr. 8. 19:31
 3/10 anonim válasza:
próbálj meg leülni beszélgetni vele vagy közös programokat csinálni nekem ez nagyon segített a kapcsolatunkon :) első voltam
2015. febr. 9. 19:07
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát nem biztos, hogy jobb lesz... én 20 vagyok és már a második élettársammal élek... :)

Hamar kikerültem az életbe, 12-13 évesen én is azt hittem, hogy ez jobb lesz, csak rosszabb lett.

2015. febr. 11. 01:09
 5/10 anonim ***** válasza:
ha teheted, költözz el a nagyszüleidhez egy időre. Apukáddal beszélj erről. Mond el neki hogy elköltöznél a nagyszülőkhöz, hogy jobb legyen késöbb a kapcsolatod anyukáddal.
2015. febr. 11. 02:26
 6/10 anonim válasza:

Helo,, nos ha valamit vígaszgtal, hát mondhatni, én már , újszülöttként sem igazán éreztem jól magam anyámmal! Kiskorúként többé- kevésbé valahogy kiegyensúlyozhott volt, amire én jöttem a családba, anyámék sokat fejlődhettek gyereknevelésben, mert gyerekeik közt igen nagy korkülönbség van, és én már a utolsó vagyok, 7-ikként, legelső nagyon korán még babaként meghalt.

Ám, vannak bizonyos megnyilvánulásai amitől nem tud elrugadszkodni, amik nagyon unalmasak, mondhatni dühitőek unalmasságuk okán,

például gyakorta mondja hogy "igazad van", "hallgatok rád", ehhez képest a tapasztalat pont ellenkező, azaz nem éppen fogadja el, amit mondok,

És ez így van azóta is, időközben én felnőtt lettem, anyám meg szélsőségesen feledékeny, és még mindig azt gondolja, ő az ész, ő akar még irányítani, de nem csak engem, de időközben szintén felnőtté vált, sőt nagyszülővé , vált többi gyermekét is. Valahogy nem hajlandó tudomásul venni, hogy gyermekei felnőttek!

Amig az ember kiskorú, kénytelen valahogy eltűrni, de felnőtt fejjel, ha az ember amint teheti, minél hamarabb jobb külön kültözni, ám, az sem jó, ha a szülőtől menekülve az ember egy másik , másképpen rossz kapcsolatba menekül bele, mert akkor meg a válások száma szaporodik, és semmivel sem lesz boldogabb, csak máskép boldogtalan!Nálunk minden változatra van sajnálatos példa! Éppen csak annyi különbséggel, hogy tragédia nem történt a rossz kapcsolatokból!

Ha az ember pályakezdőként úgy tud elmenni a szülőtől, hgoy van minél hamarabb saját jogú jövedelme, és abból legalább egy szociális bérlakást tud bérelni, - tudom, nem könnyen adják az önkormányzatok az ilyent! - Jó drágán, piaci rabló áron lehet csak lakást bérelni, ám, erre van másfaljta megoldás, de az külön kérdéskörbe tartozik.

Nos, Ezért pont itt és a rossz kapcsolatok okán is azt kell észrevenni, hgoy amig az ember a diákéveiben van, addig kell nagyon jól tanulni, kifejleszteni valamiyilen irányba a képességeinket, nem az iskolának tanulunk, hanem magun knak, hgoy aztán felnőttként minél könnyebben bírjunk boldogulni, minél hamarabb tudjunk jól jövfedelmező munkakörbe , munkákhoz jutni!!! Akkor az ember azzal nem lesz kiszolgáltatott! Máskülönben a diák öngolt rúg magának, ha diákéveiben nem tanul szorgalmasan!!! Kösd le magad , figyelmedet idődet mnél több tanulással, amit csak kényelmesen bírsz, amit szellemi képességeid bírnak! Vigyázz, ne ess azért végletekbe, ne rokkanj bele szellemileg a sok tanujlásba!!! De ha lekötöd magad vele, akkor annyival kevésbé zavar a szülők hülyeségei!!!

Aztán amikorra már felnőtt kort eléred, vagy akár már hamarabb is, juthatsz valamilyne jövedelemhez, amivel elindulhatsz!

Gondoskodj arról, tanujlmányi éveid , időszakának végéhez -végére tudj minél több jöüvedelemforráshoz jutni, hogy ne csuán eegy jövedelemtől függjél!

Továbbá az a jó gazdálkodás, ha az ember ami jövedelemhez jut, annak kb 10%át lehetőleg nem költi el, hanem félreteszi, megdolgoztatja! Merthogy a péz fáradhatatlanukl bír dolgozni, ám az ember munkaereje és munkaideje mégiscsak véges, nagyon véges! És z ember fáradékony, ám a pénz az nem, az a nap 24 órájában képes lehet neked jövedelmet termelni, miközben te pihensz, vagy éppen csak kedvtelésedben töltöd idődet, netán éppen beteg vagy,a mikor a pénz hajlamos csak fogyni és fogyni és akkor is kell a pénz, a jövedelem!

2015. febr. 11. 11:15
 7/10 Szandra87 válasza:
13 évesen nekem is katasztrófa volt a kapcolatom vele, de ahogy idősödtem,egyre jobb lett. Ez a kamaszkor, most lázadsz, ő meg nehezen viseli,hogy kezdesz kicsit önállósodni,meg akaratoskodni...valami kompromisszumot kéne találnotok. Te meg adj okot neki,hogy bízzon benned. Mesélj neki a dolgaidról, engedd be kicsit a saját világodba, hátha ő is jobban megért úgy téged. Apukád is bevonhatod, így nem fog ellene hangolni. Szóval neked is okosnak kell lenned ebben a helyzetben,hogy mit,hogyan csinálsz. Ne add fel, hajrá!
2015. febr. 11. 12:17
 8/10 anonim ***** válasza:
"egymás ellen fordít édesapámmal". Nos ha valakiket egymás ellen lehet fordítani, ott nincs igazán szeretet és összetartás. Ha apukád hisz anyukádnak, akkor vagy valóban te tettél olyasmit hogy ez apukádat feljogosítsa hogy ellened forduljon, vagy rohadtul nem foglalkozik veled. Bizonyíts anyukádnak, hogy bízhat benned. Nyílj meg előtte, légy őszinte. Ha csak hazajössz a suliból beülsz gépezni, és annyit kommunikálsz vele, hogy "semmi nem volt ma", akkor ne csodálkozz, ha nem bízik benned. Érdeklődj felőle, hogy telt a napja hogy érzi magát, főzzetek süssetek együtt valamit, beszélgessetek régi dolgokról. Ez mindig összehozza a családtagokat.
2015. febr. 11. 12:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek! :)
2015. febr. 11. 18:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Szegeny kicsi para :)
2015. márc. 8. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!