Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell emiatt ekkora...

Miért kell emiatt ekkora botránynak lenni? Ez miért fontos?

Figyelt kérdés

Pénteken volt a nővérem szalagavatója és a tánc rész után mondta anya, hogy "na majd jövőre, ha én táncolok...". És mondtam, hogy én nem fogok, mert

1. feleslegesnek tartom

2. utálok táncolni, a figyelem középpontjában lenni

3. nincs erre heti 2 délutánom fél éven át

4. a fehér habos ruhától megőrülnék

A nővérem imádja az ilyeneket, 4 éves kora óta táncol, persze, hogy Ő ezt élvezte.

Anya is ilyen volt régen, meg most is mindig a középpontban van.

De amiért én mondtam, hogy tuti nem fogok táncolni, családi botrány lett... Mama olyanokat mond anyának, hogy akkor mondják azt nekem, hogy nem fizetik az egyetemet, elbúcsúzhatok a lakástól, meg az autótól és hasonlókkal tömi a fejét, mert hogy én milyen szégyent hozok így a családunkra.

De ez miért ennyire fontos?

2015. febr. 10. 13:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%
Ha nincs kedved, ne csináld. Az egyetemet, lakást, autót, stb. teremtsd elő te magad. Nem kell a szülőkre várni.
2015. febr. 10. 14:26
 12/24 anonim ***** válasza:
76%
6-al Teljes mértékben egyetértek.Nagyon józanul, reálisan átlátja a " kétoldalú " helyzetet. Nem is tudok mást hozzáfűzni.
2015. febr. 10. 14:26
 13/24 anonim ***** válasza:
21%

én is utáltam a középpontban lenni, a mai napi gyűlölöm, ha néznek, ennek ellenére erőt vettem magamon és táncoltam. Mert az a 35 másik, aki táncolt, azokkal együtt éltem nyolc évig a gimiben, és közéjük tartoztam.

Kicsit ettől is felnőtteb leszel, ha néha erőt veszel magadon, és nem csak magaddal törődsz.

2015. febr. 10. 14:47
 14/24 anonim ***** válasza:
16%
És mi a francot hisztizel 10 perc tánc miatt? Nem tudod megerőltetni magad, hogy egy kis boldogságot, büszkeséget vigyél az életükbe? Ha már a szalagavató miértjét- és annak minden szokását- nem érted, akkor legalább azért mondjál igent, hogy ne baszogtassanak.Persze az sem korrekt, hogy azzal fenyegetőznek, hogy nem lesz támogatva az életed, mert ne azért támogassanak, hogy úgy ugrálj, ahogy ők mondják. De ez a tánc igen kicsinyes dolog. Legalább te engedj.
2015. febr. 10. 14:48
 15/24 Költőnő? ***** válasza:
100%

ne táncolj, ha nem akarsz. Megnézném, h ezért tényleg kútba dobják a jövőd. Én nem hinném.

Üres fenyegetőzés és manipuláció ez, semmi más.

2015. febr. 10. 14:53
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Létezik állami finanszírozás, albérlet barátokkal, levelező képzés és munkavállalás is ám! Nem csak az, hogy bábja leszel néhány primitív embernek, akinek fontosabb, hogy mit mondanak a szomszédok, mint az, hogy boldog vagy-e! Én ezeket mondanám nekik, ha azzal jönnek, hogy többé nem támogatnak! Nem is kell! De utazásra sem költenék, amikor már külön élek, és az a kérdés, hogy meglátogatom-e őket! A te életed, éld úgy, hogy boldog legyél! Az ő szánalmuk az ő bajuk!
2015. febr. 10. 15:01
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Visszaemlékezve, így sok év után a szalagavatónkra, semmit nem vesztettem volna, ha kihagyom, bár a próbákon sokat röhögtünk. :) Én azt kérném a helyedben a szüleimtől, hogy magyarázzák el, miért olyan fontos nekik ez az egész, hogy én is megértsem. Ha megértem, és meg kérnek rá, akkor táncolok. Ha fenyegetnek és zsarolnak, hogy az akaratukat rám erőltessék, akkor nem táncolok, mert azzal, hogy mások rámtelepszenek az akaratukkal, korlátoznak a fejlődésemben.
2015. febr. 10. 15:20
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon felszines csaladod van.

En 2 eve, megmondtam a szuloknek, hogy nem szeretnek bali tancolni(az osztaly tancba benne voltam). Tudod mi volt a reakcio? Megkonnyebules. Bar azt hittek, majd megvaltoztatom a dontesem, de szerencsere nem es nagy orommel fogadtak, hogy nem kell egy ilyen sz*rra tobb ezer ft-ot kidobni az ablakon. Sajnalom, hogy a csaladtagjaid ennyire nem vesznek figyelembe.

2015. febr. 10. 15:22
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem azon van a hangsúly, hogy mit kapott eddig életében (és mit fog még kapni) a kérdező, mert az a családja dolga. Az itt a bibi, hogy ilyen szánalmas módon akar zsarolni a mama.
2015. febr. 10. 15:31
 20/24 A kérdező kommentje:

Igen, a tánc maga 10 perc.

De előtt fél éven át minden héten kétszer másfél órás táncpróbák, később ruhapróbák. Nekem ezek nem férnek bele az időmbe és gyűlölök táncolni.

2015. febr. 10. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!