Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Holnap nem akarok suliba...

Holnap nem akarok suliba menni, mert fontos dolgom van, hogy győzzem meg anyámat?

Figyelt kérdés

Holnap itthon kéne maradnom, mert fontos dolgom van. 8 éve játszom egy játékkal (world of warcarft), és a klántársaimnak kéne segítenem. Nem akarom őket cserbenhagyni, mert akkor lehet, hogy kirúgnak a klánból. Meg tiszta gáz lenne, ha 20 ember engem szídna, hogy miattam nem tudtak haladni...

Amúgy meg olyan óráim vannak holnap, amikre fölösleges bemennem..

- dupla informatika (nevetséges, mert MS Word, Excel és társaival foglalkozunk kb alapszinten, már általános iskolában megtanították ezeket, és van ECDL bizonyítványom is)

- dupla angol (van nyelvvizsgám)

- társadalomismeret (ez ilyen tipikus kamutantárgy, amin semmit nem tanulunk)

- filozófia (szintén kamutantárgy)

- dupla testnevelés

Hogyan győzzem meg anyámat?

2015. febr. 8. 13:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
88%

Nemcsak nem engedném a hiányzást, de a játékot is törölném a francba, és le is tiltanálak a számítógépről.

Ment már rá kapcsolatom a wowra, úgyhogy maximálisan ellene vagyok.

2015. febr. 8. 14:05
 12/27 A kérdező kommentje:

ma 13:48

Pedig komoly :S

ma 13:51

lel

ma 13:52

Köszi :*

ma 13:52

:(

ma 13:55

Jó klán, csak már régóta készülünk erre a raidre, és mindenkinek csak a holnapi nap jó.

ma 13:55

Jó neked :D Nekem kicsit szigorúak.

ma 14:01

Igen, tudom, de ebben a tanévben még egyszer sem hiányoztam, úgyhogy belefér..

ma 14:02

:D

ma 14:03

"Fogadok, hogy tudok neked olyan feladatot adni, amit te nem tudnál megoldani. " - nem hiszem

"Aminek az értéke a nullához konvergál." - tudom

"Az csak egy dolog, hogy papírod van belőle. Mennyire beszéled folyékonyan? Ha magadra maradnál külföldön, meg tudnád értetni magad?" - folyékonyan beszélek, felsőfokú angol és közép német

"Annyi mozgás rád fér." - Ez igaz, de sportolok, és szerintem nem halok bele, ha egyszer kimaradok az iskolai tesiről. :D

ma 14:04

Örülök, hogy színt vittem a délutánodba.

ma 14:05

Kicsit durva lenne, ha eltiltanának a saját gépemtől és letörölnék a játékot, amiért már több éve minden hónapban fizetek. Nem vagyok függő amúgy, hézköznap kb 2 órát játszom, hétvégén max 4-5 órát.

2015. febr. 8. 14:21
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Fontos dolog lenne, ha pl. lejárt személyidet ki kellene cserélni, ha orvoshoz kellene menned stb. A wow nem ez a kategória. Remélem a szüleidtől kapsz egy maflást, amikor eléjük állsz azzal, hogy "fontos" dolgod van.

Menj szépen suliba és tanulj. Ha meg annyira azt gondolod, hogy nincs rá szükséged robotolj egy gyárba 3 műszakban és ne akarj érettségizni és továbbtanulni.

2015. febr. 8. 14:28
 14/27 A kérdező kommentje:

ma 14:28

Ki mondta, hogy nem akarok továbbtanulni? 4,3 körüli az átlagom, néhány nappal ezelőtt jelentkeztem a Felvi.hu-n egyetemre.

2015. febr. 8. 14:32
 15/27 anonim ***** válasza:
97%

ma 14:28 vagyok

Nem azt mondtam, hogy nem akarsz, hanem arra próbáltam célozni, hogy ilyen hozzáállással nem érdemled meg, hogy tanulhass. A 4,3 átlagodtól pedig nem fogok beájulni.

2015. febr. 8. 14:37
 16/27 anonim ***** válasza:
91%
kamu hát, társadalomismeret és filozófia végzősöknél van, de infó akkor már nincs :)
2015. febr. 8. 14:39
 17/27 A kérdező kommentje:

ma 14:37

Azért 4,3 az átlagom, mert a kamutárgyakból csak 2-es vagy 3-as vagyok. Nem fordítok rá energiát, matek, magyar, töri, angol ezekből 5-ös vagyok.

ma 14:39

Miért ne lenne informatika?? Emelt óraszámban tanulom az infót és az angolt már 9. osztály óta.

2015. febr. 8. 14:43
 18/27 anonim ***** válasza:
89%

ha emelt óraszámban tanulnád, akkor meg nem ez lenne a végzős anyag.

Peched van, mert középiskolában tanítok, pontosan tudom, melyik évben milyen tárgyak vannak :)

2015. febr. 8. 14:44
 19/27 anonim ***** válasza:
88%

"Jó klán, csak már régóta készülünk erre a raidre, és mindenkinek csak a holnapi nap jó."

Hát ezek szerint mindenkinek azért mégsem. Neked például nem, mert iskolába kell menned.

2015. febr. 8. 14:49
 20/27 anonim ***** válasza:
85%
Mint látszik, itt a játéktól mindenkinek égnek áll a haja. Való igaz, nem jó dolog, ha az embernek csupán abból áll az élete, bár a te esetedben nem ezt látom. Ettől elszakadva viszont egy normális szülő-gyerek/tini kapcsolatba belefér annyi lazulás, hogy a szülő igazoljon egy nap hiányzást pusztán azért, mert jó fej. Mikor én gimis voltam, hajtottak a suliba, bármi bajom volt, viszont voltak osztálytársaim, akiknek a szülő a tanév kevésbé fontos napjain igazolt 1 nap hiányzást (3 napot lehetett maximum az én sulimban egy tanév alatt, gondolom mindenhol így van). Én ebben nem látok semmi rosszat, jó tanulók voltak, éppen ezért bíztak bennük a szüleik, hogy ez nem megy a tanulás rovására. Mind továbbtanultak és ember lett belőlük.. Lassan nagykorú leszel, nem alázatosan könyörögnöd kell az eltartódnak, hanem megbeszélni vele a dolgot, és ajánlani valamit a szívességért cserébe. Aztán vagy belemegy, vagy nem.. Aki dolgozik, azok közül is sokan megteszik egyszer egy évben/évtizedben, hogy egy nap csak úgy beteget jelentenek és otthon maradnak, szóval nem kell a prédikáció, hogy erre rámegy majd a jövőd. Senki sem úgy él, hogy minden pillanatban azt tartja szem előtt, az aktuális időtöltése éppen mennyi hasznot fog hozni a jövőjében. Egy próbát megér. Egyébként pedig a virtuális haverjaid tisztában lehetnek vele, hogy nem olyan könnyű hétköznap otthon maradnod, ha sulis vagy (kíváncsi vagyok, hogy csinálja az összes klántársad, kizárt, hogy mindenki szabad legyen hétköznap délelőtt, senki nem dolgozik vagy tanul a 20 emberből..), úgyhogy ha kiraknak, keress olyan embereket, akiknek életük is van a játék mellett.
2015. febr. 8. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!