Akiknek örökbefogadott gyerekük mit tapasztalnak mi határozza meg a gyerek viselkedését a nevelés vagy a gének?
Nem elsőkézbeli tapasztalat.
Több ismerősnek van örökbefogadott gyerek
A tapasztalatuk az, hogy vegyes..
A habitust örökölték, te életstílusban értékrendben általában a nevelő szülőkhöz hasonlőak.
Egy ellenpeldám van, egy testvérpárt fogadott örökbe egy utcabeli( mvelem egyidősek a"gyerekek")
A lany teljesen a szülők értékrendjét követte, tanult, és jó állása van, mindig rendes volt, az öccse viszont már 6évesen gonoszkodő volt, és tipikus rossz gyerek, a szüleink nem engedték, hogy vele játszunk, mert akkor mindig volt valami.. Verekedett verekedést szított...
Az apja volt ilyen, böriben is volt.. A srác a szakmunkáspból s kibukott, pedig nem volt buta.. Felfüggesztettje volt garázdaságért már tininek..
Tehá a nevelés nem minden..
De ez enm örökbefogadottaknál is így van...
Egyébként roma testvérpár volt, nem mintha számítana, inkább csak a lany szempontjából, hogy megfelelő környezetben megfelelő életmődjuk is lehet, hiába volt prostituált a szülőanyja..
En pont azt latom a genek nem szamitanak.
A kornyezetunkben sok orokbefogadott azsiai kislany van.
Annira nem azsiaian viselkednek hogy nem erted kepzavar a dolog.
talan az a legjobb ha nem tudod milyen hatterbol jott a gyerek baba igy nem tudod osszehasonlitani ill belevetiteni a dolgot.
Sok orokbefogado szulo betegessen fel attol hogy a gyerek majd szulei eletet eli le es ezt vetitik bele a gyerekbe Az ember sokszor azt kapja amitol legjobban retteg.
Kicsit masikoldalrol irnam le egy sajat tapaasztalatomat, meglatasomat, nem telejsen kerdesre valaszolva. Unokatesomat orokbefogadtak meg par naposan, most 37 eves, nem tudja, h orokbefogadott…Nagyon vagytak babara a neveloszulei, de soakdi probalkozasra is elvetelt a nagynenem. Nagyon csinos norol van szo ez azert erdekes, mert a kislany amikor cseperedni kezdett kiderult, h nem annyi helyes a pofija, el is ekzdtek amr kiskoraban tomni kajaval, a neveloanya lanytestverei is segitettek a “nevelesben” es az amugy is joetvagyu es hizekony (allitolag a szuloanyja ez az extra kover tipus, aki megneznek az utcan) gyereket tomtek is kajaval… a neveloanyja nagyon szigoru volt vele minden masban, elvarta tole a nagyon kiemelkedo iskolai teljesitmeny, de igazi anyai szeretet nem kapott, az apukaja aranyos volt, de nem elegge egy eros akaratu feleseggel szemben.. a kislany nagylany let es bar mindenben kituno, tobb nyelven beszel, csak hizott es hizott tovabb mignem most 37 evesen 175 kilo es bar tele van diplomakkal, tobb nyelven beszel nem kap munkat, mikor meglatjak… az egeszbol nekem az jot le, hogy barmennyire is vagyiok valaki gyerekre, sajnos nem tudja mit valthat ki belole egy orokbefogadott gyerek, nincsennek meg mindig azok az anyai osztonok amit kihoz a verszeritnti gyerek… az unokatesom evessel potolja a szeretet es elve eltemette magat a zsirjaban… otthon ul, neha bedolgozik ehberert valahova, nincs tarsa, szerintem nem is volt meg… amugy belole sokkal tobbet tudott volna egy normalis neveloszulo kihozni, nem ugy mint az egoista nagynenem.
A amsik angynenem is orokbefogadott egy geyreket ennek az elozonek a testvere… o meg nem adott a gyereknek enni, nehogy kover legyen mint az unokatesom es akisgyerek 6 evesen vegelgyengulesben meghalt. Nme magyarorszagrol van szo, nincs vedonoi halozat, sikerult meguszni, de mi a magyarorszagi csald mindig is ugy gondoltuk, h egyszeruen kieheztette…
Bocsi ha hosszu voltam… ilen peldat, h a gyereknek mindent megadtak, megis lopott, allando rettegesben elt a csalad miatta ilye mar hallottam…
Szomoru ha valaki azt hiszi az emberek fajok koze oszthatok viselkedes alapjan.
a viselkedes tanult dolog mindig ugyanugy mint a nyelv es a vallas.
ugyna nem szülőként, hanem csak pedagógusként van tapasztalatom, mégpedig az, hogy ha kellően rátermett a szülő, következetesen ÉS okosan-szeretve neveli a gyereket, akkor nem lesz gond. Mint ahogy a vér szerinti gyerekeiket is sajnos igencsak félrenevelik sokan, ugyanúgy láttam példát arra is, hogy a nagyon fajsúlyos háttérből kiemelt-kimentett gyerekek is abszolute rendben lévő felnőtté váltak.
Tehát én azt mondom, hogy tapasztalataim szerint a neveltetés határozza meg, hogy a gyerekben lakozó dolgokból mi bontakozik ki végül....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!