Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önző anyuka lennék, mert nem...

Önző anyuka lennék, mert nem engedtem el a lányomat nyaralni a nagyszüleivel? Más belement volna?

Figyelt kérdés

A kislányunk 3 éves, egy tündéri gyerek.

Nem vagyok paramama, sem az a típus, aki 5 éves koráig nem bízza a gyereket senkire, megszűnik nőnek lenni, miután gyereke lesz és csak a 4 fal között él.

Viszont Karácsony előtt 2 nappal felhívott anyósom, hogy Ők a férjével azt az ajándékot szeretnék adni a lányunknak, hogy elviszik Thaiföldre februárban (évek óta járnak oda pár hétre pihenni telente).

Viszont én ezt nem támogattam, mert kicsit felelőtlennek tartom őket, vagyis leginkább az anyósomat. Nagyon meggondolatlan, mindent ráhagy az unokáira. Plusz 3 hét nem kevés idő.

Viszont ma hallottam a lányától, hogy önzőnek tart, mert nem engedtem el a lányunkat és hogy bezzeg az én szüleimmel elmehet nyaralni. Nyáron elviszik egy hétre a Francia Riviérára, ami azért közelebb van és Európában van, nem a világ másik végén.

És azt is mondta, hogy én a gyerek boldogságát akarom elvenni (tavaly hármasban voltunk Thaiföldön, nagyon élvezte a helyet) azért, mert minket nem hívtak és bezzeg a másik két unokája elmegy velük. Igen, akik 10 és 15 évesek...

De most már komolyan nem tudom, hogy tényleg én reagáltam-e túl és önző lennék, vagy jól gondolom és igazam van.

2015. febr. 3. 10:31
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
81%
Ha turista övezet, ha nem, Thaiföld Ázsia és nem Európa és nem is olyan, mint Európa. Egy felelőtlen anyóssal nem engedném Ázsiába vakációzni a 3 éves gyereket.
2015. febr. 3. 13:32
 22/27 anonim ***** válasza:
6%

Szerintem is kicsi még.

De Thaiföld olyan suttyó hely. Vigyék normálisabb helyre.

2015. febr. 3. 13:33
 23/27 anonim ***** válasza:
67%

Igen, önző vagy, és tudod, miért? Mert anyádékkal szó nélkül elengeded.

Jó, három hét hosszú idő, ezt aláírom, de anyósod miért baj, hogy ráhagyja az unokákra a dolgokat? Ami veszélyes, azt nyilván ő sem engedi.

2015. febr. 3. 13:46
 24/27 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem itt alapvetően nem a hellyel van a probléma. Azt mondod, hogy Európában bárhova elengednéd, ugyanakkor érvnek olyanokat hozol fel, hogy anyukádnak nem fontosabb a napozás a kicsinél. Ha anyósod felelőtlen, akkor felelőtlen lenne Portugáliában, a horvát tengerparton, de még a Balcsin is.

Anyósodnak nem az a problémája, hogy nem engeded el a gyereket 3 hétre velük, hanem az, hogy nem kezeled egyenrangú félként anyukáddal.

Nyilván egy nőnek mindig az anyukája lesz az isten normál helyzetben. Én is rá vágytam, amikor megszületett a kislányom, őt hívtam, ha baj volt, tőle kértem tanácsot, ő volt velünk az első és legnehezebb két hétben, ő segített. Ennek ellenére nyitni kell anyós felé is. Nem magunk miatt, hanem a gyerek(ek) miatt.

Megmondom őszintén 3 évesen én sem engedném el ilyen messzire a nagyszülőkkel a gyerekemet. Nem engedném el sem Thaiföldre, sem a francia riviérára, tök mindegy ki akarná elvinni. Ez egy 3 éves gyereknek még úgysem akkora élmény, nem fogja fel igazán, hogy ő most hol is van. A Balatonra bármikor elviheti bárki, aztán majd ha kicsit idősebb lesz, akkor mehetnek távolabb is.

2015. febr. 3. 13:51
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

3 évest sehogy se engednék külföldre úgy, hogy én nem vagyok ott. Teljesen mindegy, hogy melyik kontinensen van az úticél.

Engem 1.osztály után (7 évesen) vittek a nagymamámék külföldre először (Tunézia), úgy hogy anyáék nem voltak ott. A szüleimmel én is 8 hónapos koromtól rendszeresen utaztam külföldre, ebben nem is találok kivetnivalót.

A sértődés meg a másik fele. Vagy mindkettővel engedd el, vagy egyikkel se. Férjednek mi a véleménye?

2015. febr. 3. 15:48
 26/27 anonim ***** válasza:
Ha nem Thaiföldre vitték volna akkor talán elengedném, mondjuk a Balatonhoz, bár az is veszélyes lehet, nem lehet tudni, mennyire fittek a nagyszülők. Igen, várjál még az elengedéssel úgy 5-6 éves koráig, de akkor se Thaiföldre menjen, hanem országon belül ismerje meg a szép helyeket.
2015. febr. 4. 11:55
 27/27 anonim válasza:

Őszintén szólva én is azon a véleményen vagyok ,hogy Európán belül se engednék és találnák indokot.

Amúgy a nagyszülők általában pletykásak ez van.

VISZONT akkor egyet értek veled ha például ugye anyukáddal minden nap beszélsz tudod mit cselekednek stb. ,de ha pl anyósodékkal egy hónapban egyszer beszéltek 2mondatot akkor én se engednék ,mert na nem tudok róla semmit és ,hogy nem fontosabb e neki a napozás.

2019. márc. 4. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!