Mit tegyek? A szüleim miatt mehet tönkre a több mint három hónapos kapcsolatom és a lelki állapotom!
Októberben összejöttem ezzel az aranyos fiúval. Egy rendezvényen ismerkedtünk meg, utána Facebookon kommunikálva jutottunk arra, hogy ismét látni akarjuk egymást. Ezt titokban intéztük. Mindketten éreztük, hogy ez szerelem. Attól a jeles naptól kezdve döntöttünk el, hogy járunk. Azóta eltelt egy hónap, mondhatni, teljesen megismertük egymást. Ekkor a szüleim már tudtak a barátomról, mert kénytelen voltam nekik elmondani. Hivatalosan randira csak úgy mehettünk először, hogy meg kellett a saját szemükkel győződniük arról, elengedhetnek-e vele. Mindig csak heti néhány órát engedtek, de úgy, hogy a barátomnak kellett vonattal lejönnie hozzám, és csak a fagyos utcán tartózkodhattunk, a mi házunkban nem (nem értem a logikát, miért jobb hagyni minket megfázni, de mindegy). Egyszer mégsem a városban voltunk, hanem felmentünk a nagyjából félórányira lévő városba busszal egy hotelbe. Ott vesztettem el a szüzességem vele (azóta sem bánom, csak a helyszín az, ami miatt anyámékra örökké haragudni fogok... ha már akkor megengedte volna, hogy nálunk legyünk, ez nem történik meg). Decemberben végre megengedte, hogy felmenjek a barátom városába. Első utamon velem jött anyám (pedig mindössze egy órányi vonatút...), és megismerkedett a barátom anyjával. Annyira nem volt vele elragadtatva... De lehet, csak az a baja, hogy pesti, mi meg vidékiek, nem tudom. Miután hazament az egy órával későbbi vonattal, mi a barátomék házába mentünk át, mivelhogy abban a hidegben senki sem fog az utcán fagyoskodni (igen, akkor is csak ennyit engedett meg). A téli szünet volt a legsokkolóbb: két hét alatt mindössze egyszer találkozhattunk, legfőképpen olyan hülye indokok miatt, hogy ünnep van, holott egész idő alatt csak otthon rohadtam, meg a barátom is. Elhatároztam, elmondom anyámnak, hogy annál az egy találkozásánál a barátoméknál voltunk, erre hihetetlen, mekkora kiabálást levágott... Majdhogynem fel is pofozott... Az ez utáni találkozásoknál már csak azt mondtam, az utcán vagyunk, ahogy megbeszéltük. Persze nem így volt. Az utóbbi két hétvégén fél óra azzal ment el, hogy bőgtem a barátom vállán, és hogy segítsen, mert nem bírom... De ő sem tett másképp, amit meg is értek. Január hónapban csináltunk olyat, hogy vasárnap este a barátomnál aludtam (anyámék ezt végképp nem engedik, merthogy "túl kicsi vagyok hozzá"... persze, majd pont egy lassan tizenhat éves, régóta nem szűz lány kicsi az ilyesmihez). Mivel kollégista vagyok (igaz, Pesttől pont ellenkező irányban), könnyen meg tudtuk oldani úgy, hogy ilyen-olyan indokkal korábbi vonattal megyek a koliba. Na, ezt ma is meg akartuk csinálni, de most szerettük volna, ha egy része nem kamu, ezért úgy mondtam, a barátommal mennék, de ő csak későbbi vonattal tud jönni, mert vezetésen van. Ezen olyan mértékben kiakadt, hogy az valami hihetetlen... Pedig mi csak többet szeretnénk látni egymást, erre: "örülj, hogy ennyit is megengedek". Decemberben romlottak is anyámék miatt a jegyeim, mert szó szerint a depresszióba sodortak (de nem vészesen romlottak, továbbra is kitűnő vagyok). A kérdésem a következő: Mit tehetnék? Normális, hogy miattuk megy tönkre mind a kapcsolatom, mind a lelki állapotom? Utálok hétvégente hazajárni... És olyan gyenge lelkületű vagyok, hogy nem fogom már sokáig bírni ezt a terhet...
Köszönöm annak, aki elolvasta. Várom a hasznos valaszokat!
16/L (pontosabban jövő hónapban leszek 16) és 17/F (augusztusban 18).
Ez után a sok oltás után jó pár napra elment a kedvem teljesen az oldaltól, viszont most itt vagyok, hogy megmutassam, nekem tényleg nem olyan gyerekkorom van, mint amilyen a kommentelők nagyobb részének volt. Tizenöt éven át ebben az otthonnak nevezett börtönben kellett rohadnom. Soha sehová nem mehettem, csak és kizárólag iskolába, vagy ha ugye nagyobb bevásárlásokra mentünk, de CSALÁDOSTUL. Egészen hatodikos koromig voltak barátaim, akik nagyon szerették volna, ha hétvégén átmegyek hozzájuk vagy ők hozzám, esetleg suli után elmenni városnézésre vagy szimplán csak a játszótérre. De nem. Míg, ahogy olvastam, más este nyolcig lehetett kint 18 éves kor alatt, addig én még csak egyetlen percet sem késhettem soha, különben számítógép-megvonás volt (abból a napi egy órából, amit így is tölthettem gépezéssel, és ennek minimum a fele házifeladat-készítéssel ment el). Egyszer hazakísértem beteg barátnőmet, aztán arra hivatkoztam, hogy bent kellett maradnom versenyre készülni. Elhitték, de sajnos egy ismerős látott a kocsijából, és elmondta anyáméknak. Amikor ez kiderült, egy hónapig nem számítógépezhettem, csak házi feladatokat oldhattam meg szigorúan felügyelet alatt. Jó, nem? Persze, most lehetne mondani, hogy akkoriban nem számítógéppel verték el mások az idejüket, de ez most független. Pluszban mondom, még az udvarra sem mehettem ki, mert: „Mi a fenét akarod te ott szétégetni/megfagyasztani magad?”. Pedig olyan szívesen építettem volna telente hóembert abból a sima hóból, amit csak az ablakból csodálhattam… Szót ejtettem arról, hogy hatodikig voltak csak barátaim: igen, utána elegük lett abból, hogy soha nem tudok velük találkozni, így egyszerűen hagytak „bolyongani a sötétben”. Nagy csoda volt, hogy tavaly ősszel elmehettem arra a rendezvényre, ahol megismertem a barátomat. Végre lett értelme az életemnek, célom, ami miatt tényleg megéri jól tanulnom. És lehet, hogy tudatlan vagyok még az élethez, de erre csak annyit tudok mondani, hogy nem az én hibám.
Az utolsónak üzenem: tizenéves korban még egyetlen évnyi eltérés is rengeteget számít, szóval lehetne komolyabban venni.
''Egyszer hazakísértem beteg barátnőmet, aztán arra hivatkoztam, hogy bent kellett maradnom versenyre készülni. Elhitték, de sajnos egy ismerős látott a kocsijából, és elmondta anyáméknak. Amikor ez kiderült, egy hónapig nem számítógépezhettem, csak házi feladatokat oldhattam meg szigorúan felügyelet alatt.''
Gondolom az eszedbe se jutott, hogy nem kellett volna hazudni és akkor nem büntetnekmeg talán.
Mi pedig az szajkózzuk, hogy minden megnyilvánulásod árulkodik a korodról. Nem tudod kezelni legalábbis éretten a helyzetet.
Az én legjobb barátom egy olyan családban nőt fel, ahol konkrétan nem törődtek a gyerekkel. Azt tehetett mindig amit akar, oda ment ahova akar. Soha semmibe nem szóltak bele. De jobbára nem is szerették. Csak a világra hozták. És semmibe vették. Mikor egyszer egyetemen az akkori barátnője adott valami ócska rossz füvet és úton hazafelé elvesztette az eszméletét olyan rosszul lett, nekünk a barátainak kellett kihívni a mentőket és mi jártunk hozzá látogatni.
Mikor megismertem a srác viszonyait elkezdtem anyáskodni fölötte. Ha a barátomnak főztem akkor neki is (szobatársak voltak), ha elmentünk meccsre, sportolni, lazulni esete őt is elhívtuk. És volt, hogy a vállam adtam neki, hogy sírja ki magát. És ha kellett tanácsot adtunk neki, mert otthon tojtak rá.
Ha egy kicsit is komolyabb lennél a korosztályodnál akkor egyvalamit felismernél: a szülői szeretett legyen az bármilyen is, nem lehet pótolni. Ha a barátod már kiszórakozta magát akkor kihez mész sírni? Ki fog veled törődni? Ki fizeti az abortuszod miután hagytad magad gumi nélkül megdugatni?
Én azt mondom, hogy legyél 13,14, vagy 18... egy nő aki már elég nagy ahhoz hogy a sálló pináját egy pasi alá rakja, az legyen elég nagy felvállalni magát. Ez a te harcod. Lehet, hogy éretlen gyerekként kezelnek... de amíg éretlen gyerekként is susmusolsz addig nem fogják fel, hogy felnőttél. Egy felnőtt kiáll magért, és a döntéseiért, a szerelméért. Te pedig ugyanazt csinálod mint az általános iskolás kisgyerek amikor egyest kap: cinkoskodik, susmusol... nevetséges.
Senki nem mondta hogy könnyű a szülők ellen megvívni egy ilyen harcot... de meg kell vívnod különben 24 éves korodban is ugyanitt fogsz tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!