Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom kezelni apukám...

Nem tudom kezelni apukám viselkedését. Valaki tud tanácsot adni?

Figyelt kérdés

A szüleim január elején közölték hogy februárban nyelv vizsgázni megyek. Hiába mondtam hogy nem vagyok olyan szinten, ők nem hiszik el. Apa azzal fenyeget, hogyha nem sikerül elveszik a zsebpénzem, a laptopom, a telefonom és nem járhatok edzésre. De már így is a tanulás miatt 2 hete nem edzettem és elkezdtem hízni és nagyon rosszul érzem magam.

Osztály főnök is felajánlotta, hogy 3 napot kivehetek az iskolából hogy tudjak koncentrálni. De apa nem engedi hogy kimaradjak, csak akkor ha minimum 8 órát tanulok.

Viszonylag jó eszű gyerek vagyok. Gimiben 1 órát tanulok egy nap és kitűnő vagyok. Nem szoktam hozzá a napi 8 óra tanuláshoz.

Már próbáltam vele beszélni, hogy egy kicsit visszavehetne, mert már napok óta nem tudok aludni, de mindig azt mondja hogy engem másképp nem lehet megnevelni. Anya meg elég befolyásolható így ő is apa mellé állt. Mit kéne tennem?

2015. jan. 31. 11:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Én is átéltem ilyesmit annak idején, és élő bizonyíték vagyok rá, hogy amint egy gyereket elkezdenek fenyegetni, zsarolni, szóval amilyen arányban az illető elkezd görcsölni, félni, olyan arányban romlik a teljesítménye is. Addig én is szuper tanuló voltam, azután meg rémálom lett a suli, és ez az eredményeimen is meglátszott. Pszichológiai vizsgálatok vannak erről a jelenségről, régen kimutatták, hogy az ilyen elnyomó nevelés sehova sem vezet, csak a gyerek lelkének sérüléséhez. Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Talán ha anyukád segítségét kérnéd, ő megértene, és ha érezné, mekkora probléma ez Neked, ki is állna érted...
2015. febr. 2. 01:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!