Első éves egyetemista vagyok, jó tanuló, egyetlen négyesem van. Most itthon készülök a vizsgáimra, de anya folyton elégedetlenkedik, neki ez a teljesítmény sem elég jó, de szerintem az sem tetszene neki ha kitűnő lennék. Amikor leülök egy kicsit a géphez hogy beszéljek a barátommal(akivel mellesleg nem találkozhatok), egyből elkezd cseszegetni hogy nem tanulok és egész nap nem csinálok semmit. Ez már annyira frusztrál hogy tanulás közben sem tudok másra koncentrálni csak arra hogy vajon mikor fog megint beszólni, már a puszta jelenléte is zavar. Mit tehetnék?
Minél előbb szabadulj meg mérgező anyádtól. Éld a saját életed. Minél kevesebb kapcsolatot tarts vele.
2015. jan. 4. 14:39
2/10 A kérdező kommentje:
Albérletben lakok,de még abba is beleszól hogy mikor jöjjek haza :)
2015. jan. 4. 14:41
3/10 anonim válasza:
Ne menj haza! Pakolj és menj az albérletbe, tanulj, és éld a saját életed! Anyád problémája nem te vagy, hanem saját maga. Ezen te nem tudsz segíteni. Vagy megoldja ő saját magának, vagy így járt. N31
2015. jan. 4. 14:43
4/10 anonim válasza:
Ha már albérletben is laksz, akkor egyszerűen merd megmondani anyádnak, hogy vegye már észre, hogy már önálló életet élsz, eltartod saját magadat és mellette tanulsz is, és ne uralkodjon a továbbiakban rajtad. Te meg egyszerűen ne hallgass rá, hogy ő mit enged meg, vagy mit nem, nem vagy 14 éves. Ne függj tőle, ezt csak így érheted el, ha szembe mersz vele szállni. Amíg hagyod, addig így fog tenni és uralkodni fog rajtad még akkor is, ha külföldre menekülsz előle. :(
2015. jan. 4. 14:46
5/10 anonim válasza:
Ki fizeti az albérletedet és a kosztodat?
2015. jan. 4. 14:47
6/10 A kérdező kommentje:
Az első 1-2 hónapot én fizettem a nyári munkából félretett pénzemből, most ő fizet egy baromi drága albérletet amibe csak azért kényszerített bele mert a munkatársa fiával lakok és így tud felügyelni. Nyilván ha második félévtől kapok ösztöndíjat, a megélhetést meg tudom oldani.
2015. jan. 4. 14:54
7/10 anonim válasza:
19 éves nagykorú lány vagy. Anyukának már nincs beleszólása az életedbe mert már felelősséggel sem tartozik irántad.
Tudom nehéz váltani egyik napról a másikra egyszer még ő dirigál ezt megszoktad 18 évig aztán jön a bűvös 18. ahonnan már nincs joga de ezt nem egyik napról a másikra érti meg egyik fél sem.
Mindenesetre innentől kezdve te döntesz az életedről ha a barátoddal akarsz talizni akkor rajta a legtöbb, amit tehet, hogy durrog egy sort de akkor meg nem kell hazamenni és végighallgatni.
Anyukának el kell mondani, hogy beülhet ő is az egyetemre aztán produkáljon ilyen eredményt kívülről könnyű dumálni!
Az ilyen anyukák azt hiszik a gyerek a tulajdonuk aztán meg sopánkodnak bele a világba, hogy a gyerek feléjük sem néz de nem értik miért?
Ő már nem fog változni csökkentsd a kommunikációt a minimumra és kezdj el szépen kiállni magadért.
2015. jan. 4. 14:56
8/10 anonim válasza:
Nos, akkor húzd ki ezt a vizsgaidőszakot, aztán spórolj, önállósodj, és utána a magad ura lehetsz!
2015. jan. 4. 14:56
9/10 anonim válasza:
Ha ő kényszerített az albiba bele, akkor se uralkodjon ilyen szinten rajtad, és akkor se hagyd szerintem magadat. Nem kell szemtelennek lenned, de ha anyukád magától nem tudja meghúzni a határokat feléd, akkor neked kell meglépned. Pl. az már igen durva, hogy a barátoddal sem beszélgethetsz.
2015. jan. 4. 15:04
10/10 anonim válasza:
Így hogy ő fizeti az albérleted nem igen tudsz csinálni semmit hiszen ő tart el. Költözz a barátodhoz vagy várd meg amíg te tudod majd az albit, költözz el onnan ahol most vagy és szabad leszel.:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!