Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom kezelni apukám...

Nem tudom kezelni apukám viselkedését. Valaki tud tanácsot adni?

Figyelt kérdés

A szüleim január elején közölték hogy februárban nyelv vizsgázni megyek. Hiába mondtam hogy nem vagyok olyan szinten, ők nem hiszik el. Apa azzal fenyeget, hogyha nem sikerül elveszik a zsebpénzem, a laptopom, a telefonom és nem járhatok edzésre. De már így is a tanulás miatt 2 hete nem edzettem és elkezdtem hízni és nagyon rosszul érzem magam.

Osztály főnök is felajánlotta, hogy 3 napot kivehetek az iskolából hogy tudjak koncentrálni. De apa nem engedi hogy kimaradjak, csak akkor ha minimum 8 órát tanulok.

Viszonylag jó eszű gyerek vagyok. Gimiben 1 órát tanulok egy nap és kitűnő vagyok. Nem szoktam hozzá a napi 8 óra tanuláshoz.

Már próbáltam vele beszélni, hogy egy kicsit visszavehetne, mert már napok óta nem tudok aludni, de mindig azt mondja hogy engem másképp nem lehet megnevelni. Anya meg elég befolyásolható így ő is apa mellé állt. Mit kéne tennem?

2015. jan. 31. 11:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mióta készülsz a nyelvvizsgára? Lehet, hogy beleuntak a halogatásba és így akarnak keményebb tanulásra bírni. Ha olyan jó eszű vagy, akkor menni fog.
2015. jan. 31. 11:17
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem igazán készültem soha. Csak apukám munkatársának a lányának sikerült és azóta megy ez a huzavona.

A nyelv pedig a gyengém. A magolós része miatt. Nem tudok magolni.

2015. jan. 31. 11:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Nyelvvizsgát bármikor lehet tenni.
2015. jan. 31. 11:25
 4/11 A kérdező kommentje:
De ők azt akarják hogy most csináljam meg hogy majd ne egyszerre kelljen az angollal(?), meg ugye 4.ben sem lenne szerencsés. Nem tudom miért ragaszkodnak ahhoz, hogy elsőben már meglegyen.
2015. jan. 31. 11:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Tudom hogy az én érdekem is hogy gyorsan letudjam. Ha már megvan, soha nem vehetik el tőlem. Tudom. De az új szabályok szerint leghamarabb 3.ban csinálhatok előrehozott érettségit. Ha 3.ban megcsinálnám a nyelv vizsgát meg a német előrehozottat azzal is jól járnék és nem kellene 2x szenvedni vele.
2015. jan. 31. 11:30
 6/11 anonim ***** válasza:
A tanárod szerint milyen szinten vagy a nyelvből? Nekem anno még gimis 3.-os koromban ő mondta, próbáljam meg. Sikerült is, igaz, nem igazán hittem benne, de sikerült. Neked mit mond a nyelvtanárod?
2015. jan. 31. 11:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Apukad buszkelkedni akar, hogy nem csak a munkatars lanyanak van nyelvvizsgaja, hanem az o lanyanak is, mar 1-ben.

Amugy meg noszogatni akar, mint elobb irtak, lehet privat orara is jarsz? Gondoltak, eleg, mar tudnod kellene.

Anyukad melleall, mert szerintem a csaladban apukad a "fonok".

Hogy mi lesz, ha elbukjak a vizsgapenzt nem tudom.

Nem tud egy tanar beszelni veluk, aki tanitja a nyelvet neked, o tudja, hogy igazan milyen szinten vagy, sikerulhet e vagy sem.

2015. jan. 31. 11:43
 8/11 A kérdező kommentje:
Magánórára 2 éve járok, de csak azért mert szorongásaim voltak idegen nyelven megszólalni. A magántanár szerint ha szerencsém van, akár még sikerülhet is. Az iskolai tanár szerint nem olyan sok esélyem van de tapasztalatnak jó lesz.
2015. jan. 31. 11:48
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérd meg a tanárodat hogy beszéljen a faterral, hogy ez a kényszerítés rámegy a jó jegyeidre.
2015. jan. 31. 11:53
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nincs túl sok önbizalmad, de azt is elhiszem mondjuk, hogy félsz, hogy nem sikerül és elveszik a telefont,stb. Azért ennyire nem büntetném a gyereket ha nem sikerül a vizsga. Sőt..

Amúgy szerintem is villogni akarna apukád, hogy neked is meg lett a vizsga, de ilyen nyomás alatt nem is tudom hogy képzeli.. Ha a tanárod se biztos benne,hogy meg lesz a vizsga akkor mondja meg apukádnak.

2015. jan. 31. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!