Jogos a férjem feltétele az édesapja felé? Ti mit tennétek?
Talán érvelhetnétek neki azzal, hogy az írásos beleegyezése nélkül nem végezhetik el az amputációt, bármennyire indokoltnak tartja az orvos. De az amputáció csak a legvégső lehetőség, mikor már minden egyebet kimerítettek, előbb antibiotikummal fog próbálkozni. Lehet, hogy már az is használna. Persze abból ítélve, ahogy a tüdőgyulladásnál viselkedett, lehet, hogy pszichés problémák is vannak, akkor pedig hiába jössz neki észérvekkel.
Akik az erőszakkal orvoshoz tuszkolást javasolják, nem tudom hogy képzelik el : a kérdező megfogja a bácsit a hóna alatt, a férje meg a lábait, aztán begyömöszölik a csomagtartóba, miközben a bácsi torkaszakadtából ordít és hánykolódik? Ez szerintem emberrablás és személyi szabadság megsértése. Komolyan bajuk lehet belőle. Ameddig nem életmentő beavatkozás, a betegnek joga van az orvosi ellátást visszautasítani.
Mégis, hogy vállalnátok az ápolását, ha nem hajlandó orvosi segítséget igénybe venni? Ti is megfertőződhettek, rátok is veszélyes. Egy ilyen igénytelen buta embernek a lakása is maga a fertő. Hiszen a seb nedvezik, ő megfogdoz mindent....
Gondolkodjatok már! Ápolja az, aki ebben a felelőtlen hozzáállásban támogatja!
Mondjátok meg neki, hogy ha elmegy orvoshoz akkor valóban LEHET hogy majd le kell vágni a lábát, mert már túl késő, mert nem ment előbb.
DE ha most se megy el, csak amikor már nagyon súlyos lesz a baj, akkor BIZTOS hogy le kell vágni. Tehát minél előbb megy annál több az esélye. Ha húzza az időt akkor már borítékolva van a lába elvesztés JOBB esetben, mert ez még sajnos végződhet halállal is, ha tényleg ennyire csökönyös.
Minden jót nektek!
Én elé állnék, és kerek-perec kijelenteném, hogy:
"Utolsó választás: vagy elmész orvoshoz, és nem biztos, hogy le kell vágni, de cserébe meggyógyulsz, vagy nem mész el orvoshoz, de akkor biztos, hogy meghalsz. Válassz."
Ha hajthatatlan, akkor nem foglalkoznék innentől vele. Nem akarok bunkó, vagy önző lenni, de nincs más választás. Ha valaki ennyire önfejű, makacs és buta, azzal nem lehet mit kezdeni. Viszont én a közelébe nem mennék, és ti is jobb, ha ezt csináljátok, ugyanis abban a sebben már mindenféle kórokozó megtalálható, és nagyon fertőző lehet. Gennyezik, nedvedzik, ő meg összefogdos a kezével mindent. Ti is könnyen elkaphattok valamit. A sógor meg csak fogja be a száját, mert ő is felelős abban, hogy a papa nem megy el orvoshoz. Így ha tényleg levágnák, neki kutya kötelessége lenne ápolni, hisz úgymond "bűntárs" volt ebben. (és ezt meg is mondanám neki) Ilyen nincs, hogy ő nem ápolja, de biztatja, hogy ne menjen orvoshoz, de ha lerobban a papa, akkor meg parancsba adja, hogy nektek kötelező ápolni.
Tehát keményen válaszút elé állítani a papát, mert ennek nem lesz jó vége. Ha nem megy orvoshoz, meghal. Ha később megy el orvoshoz, biztos levágják a lábát.Ha most megy el orvoshoz, akkor még talán menthető.
(másik 83%-os vagyok)
Az a baj az ilyeneknél, hogy most hajthatatlan, de amikor tényleg visszafordíthatatlan a dolog, és menthetetlen, akkor meg már elmenne minden orvoshoz, hogy ne haljon meg. :(
Valahogy vegyétek rá, vagy hívjátok ki a mentőt, mert hamarosan tényleg már életveszélyben lesz, ha nem megy el időben orvoshoz. Én megkérdezném tőle (tegyétek ti is!), hogy: ha fél az orvostól meg attól, hogy levágják a lábát, akkor a haláltól nem fél?
Majd írd meg, mi történt, a legjobbakat nektek!
(és a seb irtózatosan fertőző, meg minden, amit seb-nedves kézzel összefogdos, szóval óvatosan!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!