Igazuk van abban, hogy pszichológushoz kéne mennem?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok visszahúzódó nagyon félős... Nem szeretek nagyon emberek közé járni nem igazán szeretek beszélgetni senkivel, nem szeretek elmenni bulizni, és nem vagyok barátkozós fajta... Nagyon félek idegen környezetben. Még köszönni sem merek pedig szeretnék de amikor köszönnöm kellene (ugyanúgy mint idegen és nem annyira idegen emberek közelében) elkezd gyorsan verni a szivem, elkezdek izzadni és nagyon meg kell erőltetni magam hogy ki tudjak valami érthető beszéd féleséget préselni magamból... kissebb nagyobb félelem kerít hatalmába ha valahova el kell mennem... 99.99 százalékban otthon ülök és dokumentumfilmeket nézek,weboldalat szerkesztek. híreket olvasok,és olvasok.... nagyon kicsi az önbizalmam... nem vágyom arra hogy én legyek a társaság középpontja, az osztályban is inkább csak félrehúzódom és megfigyelem az eseményeket... Nincsenek barátaim max. ismerőseim.. A szüleim sokszor azt momdják hogy én nem fogok boldogulni az életben és hogy egyedül fogok maradni de nekem nem hiányoznak a barátok.... Maximum egy ember kellene akivel meg tudom beszélni a dolgaimat és akinek szeretetet tudok adni pl barátnő de ez lehetetlen többek között azért sem mert nem tudok megnyílni... egyszer sikerült megnyílnom egy lánynak de annak nem lett túl jó vége... a szüleim szerint pszichológushoz kellene mennem (pedig már voltam de eredménytelenül)
Szerintem igen. Én teljesen ugyanolyan vagyok, mint te. Még abban reménykedek, hogy az egyetem, az új környezet (végzős vagyok), kihoz belőlem valamit, de ha nem, én is elfogok menni pszichológushoz, mert egy egész életet így nem lehet leélni.
2015. jan. 14. 19:23
2/8 anonim válasza:
Szükséged van segítségre. Ha pszichológushoz nem szeretnél fordulni tudom ajánlani a Theta healinget, kinezológiát, deekshát.
Csak olyan szakemberhez menj aki nem kezdő a szakmájában!
Valószínüleg a múltban érhetett valami trauma társaságban, és ez elszigetel az emberektől.
Volt ilyen ismerősöm mint te. Deekshával és theta healingel gyógyult meg. Most már a suliban is szívesen tart sok ember előtt előadásokat.
Neki egy tök pitiáner dolog törte meg régen a lelkét. A homokozóban, a játszótársaiban elvesztette a bizalmát, és amiért ki merte mutatni a nem tetszését, őt szidták le mindenki előtt. A szülei meg akartak felelni a többi szülőnek. Amikor rájött hogy ez az elfeledett semmi ügy vonzza számára az elszigetelődést fölszabadult.
2015. jan. 14. 19:36
3/8 anonim válasza:
Én is mindig magamnak való voltam, de az tényleg nem normális, hogy szinte pánikrohamot kapsz társaságban. Ahhoz is barátkozni kell, hogy a munkádban sikeres légy.
2015. jan. 14. 19:45
4/8 anonim válasza:
Én is ilyen voltam aztán elköltöztünk itt 1 év alatt sok ismerősünk lett és nekem is múlt a pánikom.Utána mindenki azt mondta "de megváltoztál...".Azt tudom javasolni hogy vegyél erőt magadon nekem is sikerült ez valamennyire.Mondjuk nekem sem olyan nagy az önbizalmam,kicsit félős vagyok még most is (az osztálytársaimmal szemben is).
Szerintem ezt pszichológus nélkül is meg lehet oldani de szerintem az is egy jó választás ha felkeresel egyet és elmondod neki a problémáidat.
2015. jan. 14. 20:46
5/8 anonim válasza:
Ha még a köszönés is leizzaszt az kóros. Valóban pszichológushoz kell menned. De legbelül azt kell tisztáznod magadban, hogy mért ilyen kicsi az önbizalmad? Mivel nem vagy ennyire megelégedve? Ha a kinézeted vagy a szellemi képességeid szerinted a gyengék, azon tudsz változtatni. Ha nincs különösebb ok, lehet, hogy kiskorodban trauma ért (csak nem emlékszel), végső megoldás lehet a regressziós hipnózis, hogy megtudd a baj gyökerét, ha nincs egyéb szerinted racionális ok a kórosan kis önbizalomra. Az is lehet, hogy eleve kevés szeretetet kaptál a szüleidtől és ezért lettél visszahúzódó, mert nem tudsz kommunikálni. Arra is léteznek jó tréningek, tanfolyamok. De először önmagadat kell megismerned és a pontos igényeidet.
2015. jan. 14. 20:51
6/8 anonim válasza:
Én is ugyanilyen voltam. Aztán elkerültem egyetemre és jobb lett minden. De ugyanúgy nem tudok barátkozni, senkim sincs :/ viszon kicsit felbátorodtam, a köszönés is jobban megy.
2015. jan. 14. 21:00
7/8 anonim válasza:
Ki nem állhatom az agykurkászokat. Bevallottan semmit sem tudnak az elme működéséről, csak sötétben tapogatóznak. Gombamódra szaporodnak, s ettől azt várná az ember, hogy kevesebb beteg lesz. Valójában csak nő a számuk. Szóval senkinek sem szoktam tanácsolni, de most azt teszem: Keress meg egyet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!