Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Együttélés gyerek nélkül?...

Együttélés gyerek nélkül? Törődjek bele?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy a párom nem nagyon akar gyereket, neki elég az, hogy játszik a testvérei unokáival. Nekem viszont fontos a család és szerintem így van értelme egy kapcsolatnak, ha van gyerek. Ti mit gondoltok mit kellene tennem?
2015. jan. 12. 19:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi idősen már nem valószínű, hogy változik a véleménye, kényszeríteni meg nem kényszerítheted rá.

Tehát két lehetőséged van: vagy elfogadod így a kapcsolatot, vagy úgy döntesz, neked a gyerekvállalás fontosabb és keresel egy másik partnert, aki szintén így gondolkozik.

2015. jan. 12. 19:53
 12/19 anonim ***** válasza:
59%

Elég szomorú, ha te nem látod értelmét egy kapcsolatnak gyerek nélkül. Szereted egyáltalán a párodat? Ilyen felfogással kételkedem benne. De nem az számít, hogy én mit gondolok:)

Választhatsz: vagy vele maradsz gyerek nélkül, vagy otthagyod és keresel olyan párt aki akar gyereket.

Ha rákényszeríted a gyerekvállalást, nem lesz boldog, nem fog vele törődni, és a kapcsolat is előbb utóbb tönkremegy.

Nálunk meg az van, hogy nekem nőként nem lehet gyermekem, (amúgy szerettünk volna) de a férjemnek fontosabb vagyok, mint akármilyen nem létező gyerek. Szóval ezért eszében sincs elhagyni engem.

2015. jan. 12. 19:54
 13/19 anonim ***** válasza:
48%
Egy testileg és lelkileg is egészséges nőt bűn megfosztani az anyaságtól. Márpedig a Ti kapcsolatotok nagyon ilyen színezetű. Kétségtelen, hogy a férfiakban később ébred fel a gyerek utáni vágy, mint nőkben. Talán egyszer komolyabban el kellene beszélgetnetek a dologról, a részletekbe is belemenve. Egy férfi könnyen elháríthatja magától a dolgot, hiszen Götét nyolcvanvalahány éves korában perelték be gyerektartás miatt, de egy nőnek a termékeny biológiai kora elég szűkös. Az igazi szeretetnek része az is, hogy engedjük és támogatjuk a másik ember teljes kibontakozását, ami a gyerekvállalásra is kiterjed. Lehet a dologban birtoklási elem is, hogy a párod talán gyerekkorában nem kapott megfelelő anyai szeretetet, így egy anyai szeretet iránti vágyakozás állapotában megragadt. Talán tart attól, hogy akkor nem ő lesz a középpont és a kizárólagosság a számodra. Te pedig ne törődj bele semmibe sem, mert egy elfásult, boldogtalan nő leszel, aki később meggyűlöli a férjét. Nem csak egy ember van a Földön, akivel le lehet élni egy életet. A házasság természetesen megvan gyerek nélkül is, de a teljes emberi életbe mégis csak beletartozik a gyerek maga örömeivel és nehézségeivel. Ha minden igyekezet ellenére sem esnél teherbe és kiderülne, hogy nem is lehet gyereked, akkor még mindig dönthetsz arról, hogy akár örökbe fogadott gyerekkel, akár teljesen gyerektelenül akarsz (vagy kénytelen) majd élni. Nem tesz jót a kapcsolatnak, ha magadon kívül bárki mást hibáztathatsz, okolhatsz a boldogtalanságod miatt.
2015. jan. 12. 20:03
 14/19 anonim válasza:
24%
13-as. Áááámeeeen!!!
2015. jan. 12. 20:06
 15/19 anonim ***** válasza:
64%

Mr King, te elfelejted, hogy a férjed korában nagyjából egyetlen férfi (és a nők nagy része) sem akar még gyereket, bár kétségtelen, hogy jelenleg fontosabb vagy számára a gyerekvállalásnál. Legyen így 20 év múlva is, addig viszont szerintem nem kellene mindenhol a szerelem megkérdőjelezéseként hangoztatni, hogyha valakinek a jövőbeli vágyai nem egyeznek a társáéval, és emiatt elbizonytalanodik a kapcsolatban.

Én még nem tudom, akarok-e gyereket, de abszolút kiábrándító lehet, ha valaki hosszú távon nagy családot és gyerekeket képzel maga köré, és bár anyagilag és biológiailag is képesek lennének a gyerekvállalásra, az egyikük nem akarja, mert nem érez késztetést. Minden joga megvan hozzá, de ezt attól még képes lehet megdönteni a legmélyebb érzelmeket is, ugyanis ez gyökeresen eltérő értékrendet és jövőképet jelent. Nem osztozik a legnagyobb vágyadban, aminek a valóra váltásához ő is kellene. Van, akit már az megingat, ha a párja nem akar házasodni, pedig mi az a gyerekvállaláshoz képest? Ez ténylegesen életre szóló kötelék, ami érzelmi és anyagi felelősséggel jár. Azt nem értem, miért nem került még szóba korábban, hogy ő akar-e gyereket? Ez olyan kaliberű kérdés, amit illene tisztázni egy kapcsolat elején, és nem rabolni egymás idejét, ha másképp gondolkodtok. Bár a gyerek téma nálam alkuképes, ha a lemondás tárgya az lenne, amiről úgy érezném, az egyetlen életút, ami engem boldoggá tenne, akkor nem hoznék kompromisszumot. Éppen eléggé kiábrándítana a párom elutasítása ahhoz, hogy belássam, nem leszünk együtt boldogok.

2015. jan. 12. 20:18
 16/19 anonim ***** válasza:
41%
13-asnak nagyon igaza van.
2015. jan. 12. 20:19
 17/19 anonim ***** válasza:

Én megértem a párodat is. Én sem akarok gyereket, engem nem tenne boldoggá, a legkevésbé sem vágyok rá, soha nem kellene, pedig már közelebb vagyok a 40-hez, mint a 30-hoz. De a férjem sem akar, úgyhogy nálunk ez nem gond.

Viszont ha ilyen fontos kérdésekhez ennyire máshogy álltok hozzá, az előbb utóbb sajnos még jobban kiütközik.

Nem vagyok válás-, szakításpárti, de nektek nem biztos, hogy együtt kellene folytatnotok.

2015. jan. 12. 20:23
 18/19 anonim ***** válasza:
61%

#13-mal én is egyetértek.

Nem vagytok összeillő pár. Engem nem zavarna, mert ugyan nő vagyok, de egy eü. probléma miatt nem lehet már gyerekem. Ha te szeretnél, akkor ne foszd meg magad tőle, mert nagyon nagyon meg fogod később bánni!

2015. jan. 12. 20:24
 19/19 anonim ***** válasza:

15

Te meg azt felejted el, hogy én ismerem a férjemet, te meg nem:)

2015. jan. 13. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!