Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gáz ha cikinek érzem magam,...

Gáz ha cikinek érzem magam, hogy nincsennek diplomás szüleim?

Figyelt kérdés
Édesanyámnak bolti eladó szakmája van, édesapámnak meg 8 osztálya. Jól tanulok, de nem szeretek a családomról beszélni, mert félek hogy "kinéznének" ez miatt. Még egy diplomás sem volt a családban.

2015. jan. 12. 18:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Elegge. En itt a gyk-n es a valo eletben is tapasztalom, hogy vannak akiknek hiaba van diplomajuk,...sz.rt sem ernek emberileg. Az intelligenciarol, meg ne is beszeljunk :).

Anyukam diplomas, en nem lettem az. Szep is lenne, ha ezert ki nezne a csaladbol, vagy meg sem akarna emliteni masok elott.

Ne gondolkozz igy, mert ez szanalmas.

2015. jan. 12. 19:13
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképpen se érezd gáznak.

Van olyan barátnőm akinek a szülei mindketten diplomásak, mégis sokat ittak, nem foglalkoztak a gyerekeikkel, amikor még kicsik voltak bántották őket...

Az érzelmi intelligencia, és a szeretet amit neked adnak, az nem az iskolázottságból jön, és nem is a diplomához van kötve. Vannak fontosabb dolgok is az életben...

Az én szüleimnek sincs diplomája, sőt érettségit sem csináltak, mégis alapítottak egy céget, és nem keresnek rosszul. Sőt családjuk is van, akik harmóniában élnek.

Légy büszke a szüleidre. És hidd el hogy sok olyan ember van akiknek nincs diplomája. 30-40 évvel ezelőtt sokkal kevesebben mentek főiskolára/egyetemre mint manapság.

2015. jan. 12. 19:26
 13/22 anonim ***** válasza:
70%

Az egyik egyetemi professzorom, a legjobb a tanszéken, mindig is büszke volt arra, hogy ő olyan családból jött, ahol a nagyapja számadó juhász volt.

Nos, ha maga egy nagyrabecsült tanár nem röstelli a múltját, akkor egy porfing diplomásnak ugyan mi oka lenne rá?

De hogy könnyebb legyen a lelked: én is első diplomás vagyok a családba, a nagypapám pl. egy disznópásztor volt.

2015. jan. 12. 19:29
 14/22 anonim ***** válasza:
63%

aham, szerintem ciki, hogy szerinted cikinek érzed a szüleid

Én büszke vagyok rájuk.

anyukámnak 8 osztálya van, 14 éves korától dolgozik, azóta segítette a szüleit, az egyik testvére miatta tudott diplomázni, mert fizette neki.

így neki ár csak 2,5 éve van vissza 51 éves korában a nyugdíjig.

Végigdolgozta az életét, nagyon intelligens, sohasem mondaná meg senki, hogy csak ennyi sulija van.

Büszke vagyok rá, hogy segitette a családját, és fontosnak tartotta, hogy mi a gyerekei tanuljunk, annak ellenére, hogy neki ez nem adatott meg( pedig szín 5-östanuló volt, később pedig már félt tőle, miután mi megszülettünk, és lehetősége adódott volna)

Apunak sincs diplomája, mégis sok sulija van, technikumok..stb, régen ezek voltak fontosabbak, nem mindenki engedhette meg magának a felsőoktatást. 18 éves kora óta dolgozik. 48 évesen végzett el még egy okj-s tanfolyamot, vezető beosztásban dolgozik (és nagy sok önképzésébe kerül, mert mérnöki tudást várnak el tőle, de imádja)

én is kiválóan tanultam, mégsem diplomáztam le/szüleim nagy bánatára, de ami késik nem múlik, csak a papír miatt le kellene államvizsgáznom.../, ennek ellenére jó állásom van, amit szeretek, jól keresek nőként, míg a mérnöki szakmámmal nagyon nehezen helyezkedtem volna el, így átképeztem magam.

miért szégyenled magad miattuk? miért gondolod, hogy bárki lenézne? miért nem azt gondolod hogy felnéznének rájuk, hiszen annak ellenére, hogy nem tanutak, neked olyan ambíciókat adnak, és úgy nevelnek, hogy fontos a tanulás, és el is várják, szerintem a tanulatlan szülők nem túl gyakran ilyen beállítottságúak

2015. jan. 12. 20:18
 15/22 anonim ***** válasza:
" félek hogy "kinéznének" ez miatt" Jogos a félelmed ha diplomásként EZ miatt érzed cikinek!
2015. jan. 12. 21:52
 16/22 anonim ***** válasza:
47%
Süllyedj el, most őszintén.
2015. jan. 13. 14:00
 17/22 anonim válasza:
16%
Elég hü..lye vagy gyermekem ha ez alapján ítélkezel. Én pl nem lennék arra büszke hogy a fiam/lányom 4 éven keresztül eljár drogozni bulizni du...gni egy főiskolára vagy egyetemre, aztán haza hoz egy semmit érő papírt, amivel kitörölheti, ráadásul mindenki tudja róla mekkora ordas k...qrva volt az egyetemen, és hogy a diplomáját kiszo..pta az egyik vezetőtől. És ráadásként s...egghü...lye maradt. :)
2015. jan. 25. 17:45
 18/22 anonim ***** válasza:
Sosem felejtem el amikor a sebészet professzorom az autószerelő apukájáról, varrónő anyukájáról, és szobafestő öccséről mesélt nekünk nagy- nagy tisztelettel és szeretettel. :)
2015. jan. 27. 18:34
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

tegnapelőtt 17:45

Te sem vagyok okosabb, ha így vélekesz minden diákról, akik nagyrésze nem drogozni meg dugni jár egyetemre, hanem kőkeményen megdolgozik a diplomáért, aminek a segítségével boldogulni fog az életben. Igen. Van ilyen is.

2015. jan. 27. 20:54
 20/22 anonim válasza:
0%
17:45-ös vagyok elnézést kihagytam a végéről akinek nem inge nem veszi magára akinek meg igen vegye fel és hordja végre. Illtve a szokásos tisztelet a kivételnek.
2015. jan. 28. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!