Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gáz ha cikinek érzem magam,...

Gáz ha cikinek érzem magam, hogy nincsennek diplomás szüleim?

Figyelt kérdés
Édesanyámnak bolti eladó szakmája van, édesapámnak meg 8 osztálya. Jól tanulok, de nem szeretek a családomról beszélni, mert félek hogy "kinéznének" ez miatt. Még egy diplomás sem volt a családban.

2015. jan. 12. 18:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is én leszek az első, sokan tudják is ezt (meg is lepődnek), de nem foglalkoznak vele különösebben.
2015. jan. 12. 18:46
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is én vagyok az első diplomás nemcsak a szűk, de a tágabb családban is. Engem nem zavar, inkább büszke vagyok, hogy viszonylag hátrányos helyzetből is sikerült valamit elérnem. És a családomra is büszke vagyok, hogy mindig biztattak, hogy tanuljak, hogy nekem könnyebb életem legyen.
2015. jan. 12. 18:49
 3/22 anonim ***** válasza:
93%

Igen, elég gáz, hogy így érzel. Egy embert nem az határoz meg - jó esetben -, hogy van-e diplomája. Én is egyetemre járok (egyedül a családomból), mégis rettentően büszke vagyok a szüleimre. Ha valamit megtanul az ember az egyetemi légkörben, az az, hogy nem minden a diploma. Sőt... Sok olyan ismerősöm van, akik szakmunkásként sokkal többet érnek emberileg, mint némelyik diplomás.

Anyukám és apukám is a kereskedelemben dolgoznak, szakmunkásképzőt végeztek anno, és bárkinek elmondom, nem szégyellem ezt kicsit sem. Nagyon jó emberek, szívvel-lélekkel dolgoznak, és mindig megtettek azért mindent, hogy én is jó ember legyek, jó úton induljak el.

Ha a szüleid nem buta, primitív, visszamaradott emberek, akkor egyáltalán nem kellene szégyellned a végzettségüket. Persze a nevelésükről sok mindent elárul, hogy ilyen nyomorék értékrendű gyerekük lett.. :)

2015. jan. 12. 18:50
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem gáz, ha cikinek érzed. A legtöbb ismerősömnek nincsenek diplomás szülei, és sosem jutna eszükbe ezért szégyellni őket. Ha valaki kinéz ezért, azt szerintem az épeszű diplomások kinézik maguk közül, téged miért érdekel az ilyen sznobok véleménye? Nem tudom, a te szüleid mivel érdemelték ezt ki, de számomra nem lenne szimpatikus, ha az ismeretségi körömbe tartoznál.
2015. jan. 12. 18:50
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd el Rácz-Stefán Tibortól a Fogadj el!-t, hasonló szituációban van az egyik főhős. Ne érezd cikinek se magad, se őket, simán lehetnek különbek csomó tekintetben a többdiplomás szülőktől.

Anyukám nekem is ötven fölött érettségizett le, büszke vagyok rá. Apukám szakmunkás, de megdolgoztak érte, hogy mi tesóimmal már egyetemre mehessünk.

2015. jan. 12. 18:55
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Gáz, ha cikinek tartod, inkább légy büszke rá, hogy ilyen "iskolázottság" mellett képesek biztosítani neked azt, hogy te több legyél náluk, vagyis képesek arra, hogy fizessék neked a diplomát.
2015. jan. 12. 18:56
 7/22 anonim ***** válasza:
63%

normális emberek nem a szüleid végzettsége alapján ítél meg téged.

és most mindegy lenne, ha a szüleid orvosok lennének, vagy szakmunkások.

te egyikről se ''tehetnél"

igen, ma már a diákok kb 90% tovább akar tanulni.

éppen ezért értéktelenődik el a diploma, mert rengeteg embernek van, pedig nincs ennyire szükség. lenézik azt aki nem akar egyetemre menni, vagy nincs diplomája.

ez a szánalmas, hiszen mindenféle munkát el kell végezni. aki nem kiemelkedően okos, szorgalmas, tehetséges ne akarjon egyetemre menni mert neki ciki lenne csak szakmunkásnak lennie..

a kérdésre visszatérve, nem kell szégyellened a szüleid emiatt. nem ez határozza meg milyen emberek.

2015. jan. 12. 18:58
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ezt cikinek érezni. Az én szüleim se diplomások, érettségijük van. Anyai ágamon senki nem lett diplomás, és apai ágon is csak két dédapám, akik jogászok voltak, szóval jó ideje én vagyok az egyetlen, akinek felsőfokú végzettsége van. Mellesleg sok diplomás ismerősömnek szintén nem diplomás szülei vannak, szóval ez egyáltalán nem ritka.

Ezenkívül nem egy olyan emberrel találkoztam, akinek nincs magas végzettsége és mégis nagybetűvel EMBER és tiszteletre méltó, míg olyan többdiplomás is van, aki a papírokon kívül egy utolsó senki... Nem a végzettség határozza meg, hogy ki milyen ember.

2015. jan. 12. 18:59
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Mikor gyerek, tini voltam én is cikinek éreztem kicsit, hogy a szüleim csak gyári munkások. Ma már nem szégyenlem, de persze jobban szeretném, ha jobb munkájuk lenne, könnyebb lenne az életük, többet keresnének. Azt is szeretném, ha műveltebbek lennének és több dologról tudnék velük beszélgetni, nem merülnénk ki a ki mit főzött és mi volt a barátokköztben témákban... Ettől függetlenül nagyon szeretem őket.
2015. jan. 12. 19:01
 10/22 anonim ***** válasza:
23%
Gáz bizony.
2015. jan. 12. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!