Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Szerintetek normális...

Szülők! Szerintetek normális az olyan szülő, aki azért haragszik a gyerekére, mert tanul és nem dolgozik?

Figyelt kérdés

Minden nap vég kell hallgatnom, hogy ő tart el, de nem fogja fel, hogy nekem ez hosszútávon kifizetődőbb, nem értem miért kéne tönkre tennem a jövőmet azzal, hogy elmennék egy gyárba dolgozni. Nyilván könnyebb lenne, ha én is keresnék, de, ha elvégzem az egyetemet nagyobb esélyem lesz arra,hogy jól keressek és abból könnyebben tudnék itthon is segíteni.

Megjegyzem nem élünk rosszul, éppen ezért nem is értem ezt az egészet. :(

2015. jan. 9. 18:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Gazdasági szakon tanulok.
2015. jan. 9. 19:30
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben vagyok, mint te.

Mindig azt kérdezi, hogy miért nem megyek el dolgozni. De tudom, hogy az egyetem nekem többet fog érni később, mint az, hogy most egy gyárban, tényleg, ahol semmibe nézik szinte az embert egy érettségivel, napi 8 órában gürizzek, mikor megvan az eszem az egyetemhez is.

Valószínű,hogy a szüleidnek más az értékrendje. De, állj ki magad mellett, és ne hagyd magad eltántoríttatni.

2015. jan. 9. 19:31
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én apám is olyan ember, aki mindig csak leszól hogy "soha nem dolgoztál még". Ő vagy 25 éve alkoholista, dolgozni nem dolgozik, az egyetlen "munka" az számára amit otthon csinálunk. Ha félévente egyszer hazamegyek, akkor rögtön első percben azzal jön, hogy na gyorsan menjek fát pakolni, nyulat etetni meg hogy én csak a "f..szomat verem Pesten".

Amikor közöltem vele, hogy most is fél évig suli mellett szakmában dolgoztam, napi 10+ órában, akkor arra is azonnal jött a sok kifogás, hogy ő egy életet ledolgozott (mondja ezt úgy hogy 20+ éve otthon van eltartva), meg hogy ő felépített egy házat (amit az egész rokonság épített, míg ő akkor is részegen feküdt)...meg mindig azzal jön hogy "mikor ő ilyen idős volt"...

2015. jan. 9. 19:36
 14/16 A kérdező kommentje:
Kitartást Nektek is!:)
2015. jan. 9. 20:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem,nem normális.

Egyik füleden be,a másikon ki,te meg csak tanuljál,mert ezzel alapozod a jövődet,ahogy írtad.

2015. jan. 9. 22:35
 16/16 A kérdező kommentje:

Jó lenne,ha ilyen egyszerű lenne, de sajnos nem tudom figyelmen kívül hagyni a folytonos cseszegetést és, hogy minden egyes nap az van éreztetve velem,hogy el vagyok tartva és én meg hálátlan vagyok, mert egyetemre járok...

Amint lesz lehetőségem, el fogok költözni az biztos, inkább élek szerényebb körülmények közözz, de nyugalmam lenne végre.

2015. jan. 10. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!