Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szabad ok nélkül büntetni a...

Szabad ok nélkül büntetni a gyereket?

Figyelt kérdés

Ha egy szülőnek az az elve, hogy a büntetést ok nélkül is osztani kell, nem szabad megvárni, még okot ad rá, normális?

Szó szerint: "Felkel, jól végigvered, és csend van egész nap!"

A durva fizikai bántalmazásban és a teljes lelki terrorban felnövő gyerekekkel mi lesz?

Valamint mi az értelme annak a módszernek, hogy minél jobban viselkedik, tanul, igyekszik, annál jobban alázod?

Lesz az ilyen gyerekből (jelen esetben lányból) normális felnőtt, ha az alap természete is szelíd és alkalmazkodó?

2015. jan. 7. 17:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom 41%-os remélem te csak provokálod az embereket. Ha nem akkor sajnálom, hogy ekkora barom lettél.
2015. jan. 7. 17:38
 12/23 anonim ***** válasza:
21%
Ha a szép szó nem használ, akkor lehet veréssel büntetni. De ez csak nagyon ritka eset lehet. Ok nélkül büntetni sem veréssel, sem egyéb módon nem szabad.
2015. jan. 7. 17:40
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Írnál konkrétabban, kérdező? Téged bántalmaznak, vagy tudsz a környezetedben ilyenről? Nincs eltúlozva amit leírtál? Csak mert ha az olyan ember szülő, annak kényszerzubbonyban a helye.
2015. jan. 7. 17:46
 14/23 anonim ***** válasza:
94%
Jézusom.. A hideg ráz az ilyen emberektöl.Kérdezö Te vagy ilyen helyzetben? Hány éves vagy? Vagy egy ismerösödnek van ilyen elmebeteg szülöje? Azonnal jelentsd valahol és kérj segitséget akár nagyszülö, rokon, gyermekvédelmis bármi!!!Ez nem normális dolog!
2015. jan. 7. 18:01
 15/23 anonim ***** válasza:
95%

NEM! Büntetni szabad, de ok nélkül nem.

A 41%-ossal meg senki ne törődjön, csak trollkodik, mert viccesnek képzeli magát és azt akarja, hogy a nép kezdjen vitázni. :)

Amúgy nem vagy vicces, és mivel ennyire nyilvánvaló, hogy csak provokálsz, működni sem fog.

2015. jan. 7. 18:06
 16/23 anonim ***** válasza:

ok nélkül meg minek?

Az ilyen szülővel én is eljátszanám reggelente ezt egyszer kétszer, utána kíváncsi lennék milyen napja lenne...

Szerintem ilyenkor nagyon visszahúzó ember lesz a gyerekből, és mindenképpen érzelmi sérült, hiszen fiatalkorában nem tapasztalja meg mi az a szeretet, konkrétan fogalma sincs róla.

Ha te vagy a bántalmazott, és a helyedben azonnal felkeresnék egy szakembert aki tud segíteni.

Sok szerencsét!

2015. jan. 7. 18:14
 17/23 A kérdező kommentje:

Én voltam sajnos.

Most 21 éves vagyok, és nem tudom feldolgozni :(

2015. jan. 7. 18:31
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Engem az apám régebben nagyon durván bántalmazott,és a mai napig nem hevertem ki.Együtt élek vele,de hangsúlyozom,csak együtt élek...alig várom már,hogy el tudjak innen költözni.

A személyiségemre semmilyen jó hatással nem volt,max annyiban,hogy tudom hogy NEM kell nevelni a gyermeket.

Sajnos azon felül,hogy rossz élményeket okozott(amik nagyon gyakran eszembe jutnak) azt érte még el vele édesapám,hogy én is néha türelmetlen és "idegbeteg vagyok":( (bár soha nem ütnék meg senkit)

Most óvodapedagógusnak tanulok és igyekszem a lehető legmegértőbb,legelfogadóbb,legtürelmesebb lenni amennyire csak tőlem telik és eddig szerencsére nagyon jól haladok:)

A jövőben ha majd óvónő leszek,nagyon oda fogok figyelni,arra,hogy bánnak a gyerekkel otthon!20/l

2015. jan. 7. 18:41
 19/23 anonim ***** válasza:

16. vagyok.

Nincs a köryezetedben olyan akivel tudnél erről beszélni? pl testvér, barát, unokatestvér, valaki...

Ha már nem élsz vele, akkor próbálj arra gondolni, hogy végre nyugodtak a napjaid...

2015. jan. 7. 18:51
 20/23 anonim ***** válasza:

Kérdező, ajánlom a Mérgező szülők c. könyvet.

Próbálj beszélgetni erről egy baráttal (a könyv olvasása közben, mellett).

Ha még ezek után sem lett jobb, akkor pedig keress fel egy pszichológust.

2015. jan. 7. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!