Szerintetek is büntetni kéne azt aki 18 év alatt gyereket vállal?
Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 09:11
1/15 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy ennek lenne jogi és morális alapja.
2/15 anonim válasza:
Ha a nagyszülők kellően tudják anyagilag támogatni, még ösztönözni is lehetne.
3/15 anonim válasza:
jaja szerintem is.
Végleges szőrtelenítéssel és félholtra korbácsolással.
Mert az tuti!
4/15 anonim válasza:
Azt nem, viszont a tankötelezettséget a 18 év alatti szülőkkel is be kellene tartatni, mert a legtöbbjük a gyerek nagyobb korában mindenféle végzettség vagy képzettség nélkül bolyong a munkaerőpiacon.
5/15 anonim válasza:
Részemről büntetném, hisz kevés olyan fiatalkorú van aki felelősségteljes döntést tudna hozni ilyen korban. Aki pedig érettebb a koránál az belátja, hogy nem tudja majd rendesen ellátni tanulás, munka mellett a mai világban.
6/15 A kérdező kommentje:
utolsónál a pont
2012. jan. 31. 09:46
7/15 Andizsuzsi válasza:
"kevés olyan fiatalkorú van aki felelősségteljes döntést tudna hozni ilyen korban"
Nyilván, de ezen nem változtatna, ha megbüntetnék.
8/15 anonim válasza:
Így vagyok ezzel én is, mint Andizsuzsi. Nyilván nem kívánatos jelenség a gyermekanyaság, de Kérdező, szerinted ha arra nem gondolnak, hogy miből tartsák el később a gyereket, akkor amiatt szerinted aggódni fognak, hogy büntetést kapnak?
9/15 anonim válasza:
Az ember magánügye, hogy mikor akar gyereket vállalni, nincs joga beleszólni az államnak abba, hogy például valaki 17 évesen szül. Ezért nem is kell büntetni.
10/15 anonim válasza:
Büntetni nem kell, egyszerűen annyit kell tenni, hogy az ezerféle segélyt, meg támogatást összevonni, és kimondani, hogy egy családnak kiutalható max. állami apanázs a nettó minimálbér 80%-a, mondjuk 50e ft. Azt annyi gyereket szülhet amennyit akar, a többit majd a természet elintézi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!