Hasonló helyzetben lévő anyák, szülők! Ti hogy fogadtátok fiatok homoszexualitását?
Kedves István!
Nem tudom megérteni azokat a szülőket, akik emiatt fordulnak el a gyereküktől. Férjemnek is volt egy kialakult képe a melegekről és féltem is a reakciójától, de kellemes csalódás volt a reakciója.
(Remélem nem sértő ha most így tegeződök, de ha igen akkor írd és átváltok magázásra)
Előre leszögezném hogy ezeket úgy mondom hogy meleg vagyok, tavaly februárban mondtam el anyámnak.
100% biztoságal jelentem ki a valaki meleg, és megkérdezik tőle hogy igen v. nem, szinte biztos hogy mind a 100% letagadja. De ö nem, vagyis ö erre nem volt még felkészülve de megmerte tenni. Ha a gyerek ilyen esetben meg meri mondani akkor le a kalappal gyerek 's szülő előtt és persze meglesznek a ciki pillanatok (amik mindig vannak akár hetero, bi, homo, pán és egyéb beálitotságuáknál), amit persze neki is meg kell élnie, vagyis egál van. Vagyis, nem kell egyáltalán csalódottnak lenni, mindössze boldognak és támogatónak (ez az utolsó mondat angolul valahogy jobban hangzót :D)
büszke lehet rá a fiad, és te is rá. ne mások véleménye számítson, valószínűleg később te is fogsz hallani negatív véleményeket, de azt tanácsomol hogy ne a társadalomnak akarj megfelelni, hanem légy mindig ilyen segítőkész, elfogadó édesanya. Biztos lesznek nehezebb pillanatok is, de ha megmarad az őszinteség az sokat segít.
(és te nem rontottál el semmit)
Hmm... mit mondjak én is összetenném a két kezem, hogyha ilyen lenne a szüleim hozzáállása, de nem ilyenek, sőt nagyon elítélőek, de volt olyan reakció szülői részről, hogy "inkább felakasztom magam"...
Nos, erre mit mondjak? Amit sokan mások: irigylem a fiad és neked részemről jár az elismerés. Engem a szüleim által kijelölt "helyes út" majdnem a sírig juttatott, ott sokaltam be és azóta vagyok igazán boldog. Ők ezt nem tudják, de úgysem kíváncsiak Rám, régóta nincs is bizalmas kapcsolat köztünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!