Milyen az olyan anya, aki még azt is eldönti a 14 éves fia helyett, hogy mit vegyen fel a fiú aznap?
2-es vagyok. Tényleg nem tudja elfogadni, hogy a fia felnőtt. Úgy kezeli, mint egy karon ülő gyereket, akinek mindent meg kell mondani.
Az pedig más kérdés, hogy egy 14 éves fiú miért hagyja ezt. Mi történne ha egy nap másik ruhát venne fel, mint amit az anyja odakészített?
Én is féltem régen h jajj mi lesz ha ezt v azt teszem.
Aztán vki feltett egy egyszerű kérdést.
"miért, mi a legrosszabb, ami történhet?"
És végiggondoltam. És tényleg. Nekem azóta ez mindig erőt ad.
Nem mondom, h nincs bennem félelem egy-egy új szitu kapcsán, de....végülis mi a legrosszabb, ami történhet?
"És mégis mit csinál ha nem azt veszed fel amit ő mond?"
Tegnap egy ruhát a fűtőtestre tettem száradni, utána elmondtam, hogy holnap azt akarnám felvenni. Erre anyukám azt mondta, hogy azt nem vehetem fel, mert hideg (arra nem gondolt, hogy veszek felé az utcára télikabátot is). Utána apukám próbált védeni és anyukámat nyugtatni, majd viták közepette azt mondta, hogy "14 éves vagy és még egyelőre én parancsolok neked" vagyis ezt kiabálta. Utána mondta hogy vesz egy másik ruhát, amit felvehetek (nem tudom minek, mert már van), de mondtam hogy nem kell. Ennyivel lezáródott. Tegnap este óta ideges vagyok, ez nekik is feltűnt, de nem a ruha miatt (amit végül csak nem vettem fel mára), hanem mert hogyha 14 évesen mindenben ő dönt helyettem és korlátoz, akkor vajon milyen lesz a felnőttkorom és milyen kapcsolataim lesznek? Ma láttam ugyanolyan ruhát több hasonló korú emberen is, és ezt mondtam anyukámnak, de azt mondta hogy nem vehetem fel holnapra sem. (Ma reggel itthon volt, még holnap és holnapután is). Várom anyák válaszát is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!