Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya most direkt sajnáltatja...

Anya most direkt sajnáltatja magát? Szerintem eltúlozza.

Figyelt kérdés
Egész nap engem traktál a tanulással, meg a "mileszelhanagyleszel" monológjával, még téli szünetben is, minden nap. Tanulok, nem vagyok rossz tanuló. Ő itthon főz mos takarít, és mondja hogy megköszönhetnénk néha, mert hogy neki milyen nehéz. Aztán mikor kérdezem hogy segítsek e valamit, mondja hogy "nem, most nem tudsz". Ha magamtól akarok pl. sütni egy tükörtojást nemhogy örülne hogy nem őt kérem meg rá, hanem odajön és osztogatja a parancsokat, pedig már 3 éve tudok tojást sütni. Nagyon idegesítő tud lenni, és azt akarja, hogy én vigyem véghez amit neki nem sikerült az életében.
2015. jan. 3. 12:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%

Az áldozat típusú "anya". Ő megszakad állítólag, de senki nem csinálhat semmit rajta kívül, mert mindenhez csak ő ért.

Jól látod. Eltúlozza, direkt sajnáltatja magát.

2015. jan. 3. 12:54
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
3 éve tudsz tojást sütni? :D Nem rossz. DDDDDDDDDDD De az első jól leírta, nélküle nem MENNEK a dolgok, minden rossz ha nem veszi a kezébe a dolgokat. Vagyis ő így gondolja. :D
2015. jan. 3. 13:08
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Uhh anyám ugyanilyen.

- Segítsek valamit?

- Nem kell, köszi.

2 óra múlva

- MEGINT CSAK A LÁBAD LÓGATOD AHELYETT HOGY CSINÁLNÁL VALAMIT ÉS SEGÍTENÉL.....

OMG

És nem, nem működik az, hogy vegyem észre magamtól, hogy mit kell csinálni, megpróbáltam, és SOHA nem sült el jól. Pl látom hogy van mosatlan, nekiállok elmosogatni, még azért is lecsesz, hogy miért akkor csinálom, miért úgy csinálom, stb.

Hagyd a fenébe...

2015. jan. 3. 13:13
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Az én anyám is ilyen. Épp a napokban sütöttünk, dagasztani kellett a tésztát. Én szépen összeállítottam az alapot, és el akartam kezdeni a dagasztás részt, erre kivette a kezemből, hogy majd ő. Mert én úgysem tudom. És nem értem, hogy ha nem vagyok a konyhában az a baj, ha el akarom kezdeni tanulgatni, akkor nem hagyja, hogy gyakoroljam.

Ennek is köszönhető, hogy itt vagyok 27 évesen és alig tudok valamit megcsinálni.

Ha takarítok, akkor piszkál, hogy ne így, meg ne úgy. De ha nem látja a folyamatot, akkor nem panaszkodik, hogy "nem elég" tiszta.

Vannak ilyen szülők, én csak azt várom, hogy elköltözzem, és a magam rendszere szerint éljem az életem.

2015. jan. 3. 13:16
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk nagyanyám ilyen...csinálok egy kis koszt... elkezd panaszkodni így kell utánd takarítani úgy kell utánad takarítan...amikor meg mondom hogy eltakarítom...TE NEM TUDOD!!!

Anyám olyanokat szokott gépezek és néha unatkozik és elkeszd csesztetni hogy "te nem csináls semmit egyfolytába a gép elött ülsz" mondom mit csináljak nincs semmi tenni való... válasz:hát valamit

-_-

2015. jan. 3. 13:39
 6/11 anonim ***** válasza:
18%
Arra nem gondoltok, hogy milyen lelki sebei lehetnek? Sokszor az ilyen szülők olyan mélydepresszióba esnek, amiből nehezen tudnak kijönni. Csesztetnek, igen, az én anyám is ezt csinálja mindig, de tudom, hogy depressziós. Mostmár jár kezelésekre meg a barátnőivel, és néha velem is eljön csak kettesbe moziba avgy étterembe, és már látszik a javulás. A Családnak összetartó erőnek kell lennie. Anyukád a legjobbat akarja neked, ezért nem hibáztathatod, még akkor sem, ha idegesít!
2015. jan. 3. 14:37
 7/11 anonim ***** válasza:
88%
6-os. Az ilyen álszentektől mentsen meg mindenkit a jó sorsa, mint amilyen te vagy!
2015. jan. 3. 14:48
 8/11 anonim ***** válasza:
85%

Én anyum is ilyen, de ő reggel 8-től 4-ig minden nap dolgozik.

Én középsulis vagyok, és nem eszek suliba, ezért minden reggel főz nekem. Ez nagyon kedves lenne tőle egyébként, ha utána nem mindennap ezt hallgatnám, hogy ő minden nap hajnalba kell azért, hogy nekem legyen mit ennem... Mindennap mondom neki, hogy ne főzzön, 17 éves vagyok, én is tudok főzni, de nem, ő akar...

Egyébként velem konkrétan minden nap üvöltött a téli szünetben, hogy találjam ki, mi akarok lenni. Tényleg itt lenne az ideje, nekem is elég nagy stressz, hogy nem tudom, de attól, hogy üvölt, nem fogom jobban tudni..

Szerintem a szülők egy része egyszerűen csak ilyen. Alapból jó szándékúak, csak egyszerűen ezt nem tudják jól megvalósítani, ezért elég negatív hatást érnek el.

17/L

2015. jan. 3. 14:52
 9/11 anonim ***** válasza:
79%
Oké, akkor lelki sebei vannak, de akkor se tudom felfogni, hogy miért háborog hogy nem segítek, ha nem hajlandó elfogadni a segítségemet.
2015. jan. 3. 16:21
 10/11 Költőnő? ***** válasza:
75%

A NORMÁLIS, szerepüket normálisan megélő feleségek és anyák NEM ilyenek!!!

Ezek családanyák tele vannak frusztráltsággal és lenyelt keserűséggel.

Ma Magyarországon a családok nagy része ilyen. És adják szépen tudat alatt a sz*rt tovább, amit ők is kaptak, ahogy mi is kapjuk és ha nem figyelünk majd -adjuk is - szépen tovább.

2015. jan. 3. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!