Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogyan döntenétek abban az...

Ti hogyan döntenétek abban az esetben ha a szüleitek azt mondanák nektek, hogy vagy tartozol ehhez a valláshoz vagy nem vagy többé a gyerekem?

Figyelt kérdés
Az a baj, hogy bármilyen döntést hoz az ember az rossz. Ha a szülői szeretet elnyerése érdekében azt mondja, hogy igen miközben ateista akkor magát csapja be. Ha viszont nemet mond akkor egy életre elveszítheti a szüleit. Tudom akinek már sajnos nem élnek a hozzátartozói azok mindent megtennének ez egyértelmű. Ezért nincs jó döntés.
2015. jan. 2. 21:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
90%
Húznék el amilyen messzire csak tudok. Olyan szülő, akinek többet ér a szektája, mint a saját gyereke, olyan nekem nem kéne.
2015. jan. 2. 23:57
 22/26 anonim ***** válasza:
75%

Jehova tanúi NEM vallás. Az egy vállalkozás, amelyet - a hézagos jogi szabályozást és az emberek butaságát kihasználva - vallási köntösbe bújtatnak, hogy eladható legyen. Majdnem ugyanaz, mint a szcientológia.

Nem, nem az a lényege, hogy együtt várjuk a Megváltó eljövetelét. A pénz a lényeg.

Ami a szüleidet illeti, én személy szerint sajnálom őket. Felnőtt emberek, azt csinálnak, amit akarnak, de mégis rossz látni, hogy az emberi butaság milyen mértéket tud ölteni. Ne engedj a zsarolásnak, hacsak nem szeretnél te is a jehovista vállalkozás fizető ügyfele lenni.

2015. jan. 3. 00:01
 23/26 anonim ***** válasza:

Én hatalmasat csalódnék és csomagolnék, mert a szüleimet nem ostoba embereknek ismertem meg. Márpedig aki a hitet kikényszeríteni akarja, az értelmes nem lehet.

A szüleid szerintem hamis hívők. A lakótársam jehovás, és őszintén vallja, hogy az ő hitüket magyarázva kell terjeszteni, a jelöltnek meg kell értenie az ő vallásuk világát, és el kell fogadnia vagy felül kell bírálnia, ezt mindenki maga dönti el. A szentírásukban le van írva, hogy egy-egy szót hol használtak még, hogy megérthesd, milyen értelemben kell venni ott pl a "föld" szót. Legalábbis ő ezt mondja.

Lehet, hogy ha erről mesélnél a szüleid kiszemelt csoportjának, be se léphetnének.

2015. jan. 3. 00:13
 24/26 A kérdező kommentje:
Sajnos ez visszafelé is igaz. Ők mondhatnék, hogy ha mi nem érünk annyit, hogy a szektához tartozz akkor nem kellesz. Ezért nehéz kérdés. Tény, hogy borzalmas világban élünk és egy lehetséges világvége eljövetelét sem zárom ki. Ugyanakkor egyfajta hermetikusan zárt rendszert, izolációt alkotnak a társadalomban.
2015. jan. 3. 00:43
 25/26 anonim ***** válasza:

egy lehetséges világvége eljövetele: Az a halál pillanata. Priviben bővebben.

Nem lehet nekik mondani, hogy ezért te nem szereted őket, te valószínű felnőtt vagy, úgy neveltek, hogy ne foglalkoztassanak mélyen a transzcendens kérdések - mint írtad, nem neveltek vallásosan. Ezeket magadnak kell megtalálni a kérdéseket is és keresni a válaszokat, ha gondolod, privben bővebben. Felnőtten már semmi joguk "berántani" egy szektába - ahová őket is csak berántották. És zsarolni. Egyébként lapos kúszásban jönnek majd rendszeresen, mert azért ezt ők sem gondolják komolyan, hogy "többé nem vagy a gyerekük"- csak zsarolásként bepróbálkoztak.

2015. jan. 3. 09:04
 26/26 anonim ***** válasza:
Azt mondanám, hogy ég veletek. Az ilyen szülő nem szülő és nem kár érte. Mindenkinek egy élete van és nem tudhatjuk hogy meddig tart. Úgy éljen mindenki, ahogy neki jó.
2015. jan. 3. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.