Ti mit szólnátok ehhez, vagy milyen szemmel néznétek rá?
Figyelt kérdés
17 éves fiam nyár óta jár egy közeli lovas tanyára segíteni, tapasztalatot szerezni, mivel hasonló agrár pályára készül. Pénzt nem kap a munkákért, csak sok élményt. Egy-egy nap után jókedvűen meséli el miket csináltak, mit látott. Hála istennek rendes fiatalemberekkel van ott együtt, tanítják, bevonják a dolgokba. Az biztos hogy fiam nagyon lelkesedik ezért, mindig is szerette az állatokat, a lovakat. Édesanyám nem túlzottan örül ennek, mert azt vallja hogy ingyen minek dolgozik, az ingyen munkásnak mennyire örülnek ott a telepen, egyebek. Ti örülnétek neki a helyemben, vagy édesanyám helyében? Mi a véleményetek az egészről?2014. nov. 4. 22:29
1/8 anonim válasza:
Én örülnék, hogy a fiam ilyen lelkes és ennyi örömet talál ebben.
2/8 anonim válasza:
Én a helyedben nagyon büszke lennék rá (sőt még így is az vagyok:D), örülj neki hogy ilyen jó ember. Manapság ritka az ilyen,szinte ma már senki nem csinálna semmit ha tudja hogy nem jár érte pénz...:| Ne nézzétek rossz szemmel, nagyon értelmes, okos fiatalember:)
3/8 anonim válasza:
Én büszke lennék rá. A kedves nagymama meg nem tudom, mit ért el az életében, de az ilyenek általában semmit se szoktak.
4/8 anonim válasza:
Meg van ő fizetve, csak nem pénzben, tapasztalatban. Ez ma nagyon fontos, könnyebben fog később olyan munkát találni, amit jól megfizetnek.
5/8 anonim válasza:
A felesegem fiatal koraban szinten lovardaba jart ingyen segiteni tobb evig, mert nagyon erdekelte. O sem kapott penzt, "csak" tapasztalatot, es lovaglast. Jelenleg egy jol mukodo lovardank van 9 loval es sok mas alattal. Iskolaban nem tanulta, teljesen mas a vegzetsege.
6/8 anonim válasza:
Én fél évig dolgoztam ingyen főiskola mellett szakmai gyakorlaton és minden nap hálát adtam az égnek hogy sikerült ilyen jó helyet találnom ahová utána fel is vettek. Ez egy befektetés a jövőbe. A fiad fiatal még nagyon és később jól fog jönni neki hogy már tudja mit jelent egyáltalán az hogy munka! Mert sokan bizony csak 30 körül tapasztalják meg aztán meg sírnak. Hogy mennyire örülnek az ingyen munkásnak? Hát gondolom nagyon, szóval ezért nem kell aggódni. Őszintén megvallva fogalmam sincs mi fáj anyukádnak ebben...az hogy neki így kevesebb pénz jut????
7/8 anonim válasza:
hidd el ami tapasztalatot most szerez sokkal többet ér a jövőben, mintha most inkább "nem dolgozna ingyen"...sok szakmában az a gond, hogy kieresztik az embereket a papírral 0 gyakorlattal...és csak néznek mint a borjú az új kapura amikor jön az első munka...hogy hoppá még soha nem csináltam, csak elméletben tudom hogyan KÉNE! nem véletlen keresnek sok helyre inkább olyat aki minimum 5 évet dolgozott a szakmában...én 21 vagyok 7 éve a szakmámnak élek, önállóan magamtól kezdtem el csinálni...3 szakmát le is raktam ebben a körben...mind3 helyen láttam olyan embereket akiken látszott, hogy azt se tudja mit csinál...amit mond a tanár csinálja, de nem érte miért úgy kell...2 felnőtt képzésen vettem részt érettségi előtt...2010-ben csináltam párhuzamosan a 2 szakmát + sulit...a felnőtt képzéseken mindenki idősebb volt nálam, sokan dolgoztak, voltak akik fősuli/egyetem mellett csinálták...és még ha nagyképűen is hangzik mind2 csoportban én voltam a legjobb...volt olyan amit a tanár hirtelen nem tudott, de én igen...és a többiek is tudták, hogy megy nekem, és tőlem is kértek segítséget...és ez annak köszönhető, hogy 14 évesen önállóan elkezdtem egyből gyakorlat szinten programozni...'felfedezni' a dolgokat, nem utána olvastam hanem egyből a mély víz, programozni próbáltam...persze meg vannak a hátrányai is annak, hogy valaki csak gyakorlati szinten csinálja...de hidd el nagyon sok haszna van ha az elmélet előtt már tudja milyen a gyakorlat...a jövőben majd te is belátod, hogy ez az "ingyen munka" sokkal többet ér mintha otthon lenne...ha tényleg szereti és elhivatott akkor ez nagyon meg fog térülni! én a helyedben támogatnám, mert jól csinálja...
8/8 anonim válasza:
Kitanulja a szakmát az nem elég fizetség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!