Konkrétan mi a probléma azzal, hogy nem beszélek mindig kedvesen/nyájaskodóan a szüleimmel?
Ha úgy vélik, hogy a válaszom nem olyan hangnemű mint Ők szeretnék, elkezdenek velem kiabálni, hogy mit flegmázok velük!
Kiabálnak velem, meg hogy beszélek, meg mit merészelek!
Példa: Megkérdezik hol van valami. Mire azt felelem, hogy Honnan tudjam? És egyből kiabálnak, hogy én ne merészeljek így válaszolni nekik!
De mikor Ők egy kérdésemre azt mondják, hogy "keresd meg magad! Erre sem vagy képes ennyi idősen!" és én vissza szólok, hogy ne beszéljenek így velem, mindig én húzom a rövidebbet!
Mi a problémájuk konkrétan?
Sokszor az eladók/ügyintézők is "bunkó" hangnemmel beszélnek az emberrel, mégse akad ki rajta sok ember!
Az én apám is hasonló,bár ő konkrétan elvár egy bizonyos szó szerinti választ vagy szóbeli megnyilvánulást.Ha nem azt mondjuk az adott helyzetben amit ő előzetesen elképzelt magában,kiakad.
Tegyük fel,hogy megkérem akármilyen szívességre.Utána én ilyesmit mondok:
"Köszönöm,nagyon aranyos vagy,hogy ezt meg azt megcsináltad!Köszi még egyszer."
Szerinte ez nem volt elég udvarias és nem elég hálálkodás az áldozatért amit hozott,ezért kijavít,a számba adja a szöveget és addig vár amíg ki nem mondom szó szerint.
Ez nagyjából valami ilyesmi szokott lenni:
"Köszönöm drága édesapám,hogy ennyire aranyos és kedves vagy!Nagyon hálás vagyok!Nagyon szeretlek!"
Ha nem tesszük meg duzzog és megsértődik,panaszkodik másoknak,hogy semmibe vesszük és bunkók vagyunk vele.
Így próbál minket "megnevelni" felnőtt létünkre és szeretetmegnyilvánulásokat kierőszakolni.Pedig inkább figyelnie kéne amikor magunktól mutatjuk ki,azzal mindenki jobban járna.
Nézd,a szüleinket nem tudjuk lecserélni vagy megváltoztatni,csak elfogadni őket ahogy vannak.Mindenkinek vannak fura dolgai,de ő akkor is az apám és nem cserélném le semmi pénzért,még ha nagyon fárasztó is néha amit csinál.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!