Evvel mi a baj? Vélemény?
Nos szeretnék egy számítógépet karácsonyra és születésnapomra egybe, amit majd a születésnapomra kapnék meg. Ezt a szüleimtől nagyszüleimtől, további rokonoktól egybe kérném, tehát anyagi gondot nem jelent, így is olcsó a számítógép kategóriában (80000Ft). De ami viszont probléma, hogy a szüleim nem akarnak beleegyezni, mert ugyis csak játszanék rajta... Igazából elsősorban nekem nem a játéra kéne hanem hogy legyen egy sajátom, van itthon egy ilyen jó szar 10 éves közös gép ami kb 10 perc alatt kapcsol be WinXP, ráadásul korlátozott felhasználó vagyok rajta tehát nem csinálhatok bármit, valamint kb van max 1 GB hely a gépen. Lassú is szar is... Gondoltam kipróbálgatnám az animációkkal, meg grafikákkal foglalkozó programokat, csak hobbi szinten. Ezen kivül viszonylag filmrajongó vagyok van 2 laptop itthon amit már full teli raktam velük és így is kitöröltem már a szar filmeket ezen a gépen gondoltam tárolhatnám. Szeretnék játszani is rajta van egy játékom a Counter Strike ilyen kis lövöldözős, ott egész ügyes vagyok avval játszanék az újabb verziójával, vagy esetleg még kipróbálnék pár régebbi rosszabb játékot. Nem vagyok ilyen begyöpösödött kocka nem úgy kell engem elképzelni. Szeretek játszani nem tudom miért, de sikerként élem meg ha legyőzöm a játékban az ellenfelet vagy egy nehéz helyzetben ügyesen megoldom a problémát. Egészen sok időt el tudok evvel tölteni, kikapcsol. Emellett járok önszorgalomból úszni, edzőterembe is szeretnék menni az idősebb barátaimmal (cserkész vezetőmmel). (Ez egy viszonylag új ötlet, amit még nem sikerült megvalósítani.) Visszatérve az eredeti problémához, szeretném rávenni a szüleimet erre a számítógép vételre. Mivel próbálkozzak? Aki esetleg tudna segíteni vagy egy kicsivel több időt rászánna arra hogy segítsen nekem annak leírom szívesen az egyéb részleteket.
Az esetleges nyelvhelyességi hibákért elnézést kérek és néha lehet, hogy a mondatok nem megfelelően vannak összefűzve, de angol a laptop alap nyelve így mindent aláhúz pirossal, ami nehezíti számomra a hibák észlelését és javítását.
Hány éves vagy, azt nem írtad?
Van 2 laptopotok, és azt írod, egészen sok időt tudsz játékkal tölteni. Nekem sem tetszene ez mint szülőnek, ezért nem vennék egy 3-ik gépet neked.
Jó, és most amit ide leírtál, azt miért nem a szüleidnek mondod? Senki nem fogja felhívni egyik szülődet se, hogy: naa figyelj már egyezzetek bele jó? :)
Filmek tárolására meg nem számítógépet kell venni, hanem külső vinyót. Ha meg van 2 laptop, akkor minek asztali gép?
Nem értem a szüleid logikáját, én szimplán csak azt mondanám, hogy ott a 2 laptop, nem kell asztali gép.
Ebben az esetben még mindig ott van, amit az #1 írt. Szóval a szüleid helyében én is erősen elgondolkoznék rajta, hogy vennék-e neked gépet.
Mivel én értek hozzá, így biztosan kapnál tőlem, de az is biztos, hogy lekorlátoznám a fiókod.
"mivel bekapcsolás után 1-2 perccel 90 fokos és maxon pörög a hűtője."
Takarítsd ki, vagy cserélj benne hűtést. Változtasd meg az energiagazdálkodási házirendet.
A filmeket vagy töröld le a fenébe, vagy írd ki DVD-re, külső vinyóra, kockás lapra...
Végső soron az emlegetett laptopoknál jobb, használt gépet nem nehéz olcsóbban is beszerezni.
És még valami: totálisan és teljesen nem számít, hogy hány ellenfelet győzöl le CS-ben. Nem leszel tőle sem szebb, sem jobb, sem több. Nem úgy, mint a valódivilágbeli győzelmektől.
Üdv! Egy öreg UT-s.
"Ami úgy nem igazán megy hogy nem én vagyok a rendszergazda ugyanis van amihez kellen ilyen engedélyek..."
Hát... akkor már tudod, hogy tulajdonképp mit is törj föl elsőnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!