Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ugye apa nem vehet el anyától?

Ugye apa nem vehet el anyától?

Figyelt kérdés

Elváltak 4 éves koromban, apa sosem volt igazán jelen az életemben, volt, hogy fél évig nem is beszéltünk.

Aztán most rájött valami és találkozni akart. Beszéltünk, meg minden és pénteken felhívta anyát. Elmondta neki, hogy szerinte anya nem nevelt semmire, csak pénzel és egyáltalán nem jó anya (ezt úgy, hogy évek óta nem beszéltek szerintem). És felhívott szombaton, hogy mit szólnék ahhoz, ha a jövő félévtől nála laknék, vidéken. Mondtam, hogy erről szó sem lehet és letettem a telefont. A fejébe vette, hogy anya beszélt ellene és hogy bíróságra viszi az ügyet.

De ez nem így van, anya sosem mondott róla rosszat, pedig lett volna rá oka (verte, csalta, ivott, stb.). Én nem vagyok hajlandó tartani vele ezek után a kapcsolatot, számomra ő olyan, mint egy idegen. A nevelőapámat tekintem az apámnak, rá számíthattam bármiben.

De most félek, hogy mi lesz, ha apa tényleg képes arra, amit mondott. Anyáék azt mondják, hogy erre ne is gondoljak, meg semmi esélye, de akkor is...

(Február végén leszek 17 éves, lány vagyok)

2014. dec. 8. 18:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Esélytelen, hogy elvegyen anyukádtól. 4 évesen mondhatni eltűnt az életedből, mint apa. Egy apa nem évi pár alkalommal keresi a gyerekét.

De amivel biztos megnyugtatlak, ha be is adná esetleg a bírósági kérelmet, ennyi idősen mint te, kikérik a véleményedet, hogy kivel szeretnél élni.

2014. dec. 8. 18:33
 2/11 A kérdező kommentje:

És ez 100%?

Csak mert félek, hogy anyáék csak ezért mondják ezt, hogy ne stresszeljek és engem próbálnak nyugtatni, közben meg bármi lehet.

Mert anya néha nem mond igazat mások védelmének az érdekében.

2014. dec. 8. 18:35
 3/11 Ditta323 ***** válasza:
100%
Ha bíróságra is menne akkor meghallgatnak és azt mondod, hogy nem ezért meg ezért meg ezért... Mivel fiatal korú vagy dönthetsz arról, hogy hol szeretnél élni, úgyhogy ne aggódj :)
 4/11 anonim ***** válasza:
A magyar bíróságok nagy százalékban anyapártiak, tehát ha nincs súlyos indok arra, miért kéne az apának ítélni a gyereket, akkor nem fogják. Súlyos indok alatt pl. gyámügyi eljárás, lakhatási veszély, súlyos anyagi gond stb. értem.
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen biztos!

Itt egy idézet erről az ügyvédi oldalról:

[link]

"a 14. életévét betöltött gyermek elhelyezésére vonatkozó döntést a bíróság csak a gyermek beleegyezésével hozhatja meg kivéve, ha a gyermek által választott elhelyezés a fejlődését veszélyezteti"

2014. dec. 8. 18:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%, hogy nem vesznek el anyukádtól.
2014. dec. 8. 18:40
 7/11 anonim ***** válasza:
arról nem is beszélve, hogy ebben az esetben vidékre kéne költöznöd, tehát iskolát kéne váltanod, ami érettségi előtt kimondottan hátráltatna.
2014. dec. 8. 18:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Vicces az apukád :D Ugyan miért akarna hirtelen magához venni?!

Nyugodj meg. Elmehet a bíróságra, a rendőrségre, de akár a pápához is, abszolút esélytelen, hogy elvegyenek édesanyádtól! Apád alaposan le fogja járatni magát, ha meglépi.

2014. dec. 8. 18:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Ne izgasd magad egy percig sem.nem vehet el.
2014. dec. 8. 18:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Még ha bíróságra viszi is ügyet, nem fogják komolyan venni. Egyrészt azért, mert mire vége lenne az ügynek te már nagykorú leszel, másrészt ha nem vagy veszélyeztetve, 14 év felett már te döntesz arról, hogy kivel szeretnél lakni.
2014. dec. 8. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!