Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális egy anyától?

Ez normális egy anyától?

Figyelt kérdés

Nos elég hosszú történet, viszont most jöttem rá hogy eddig nem láttam az igazságot. Szüleim szétváltak, anyámmal maradtam, mert apám sosem akart, úgy lettem én is hogy anyám mondta apámnak hogy ha te nem akarsz, majd már akar. Férjhez ment egy sújos iszákoshoz, aki nem volt rosz ember, de mindent elivott, mondhatni úgy ahogy kisebb nagyobb nézeteltérésekkel megvoltunk, nevelöapámmal is, ki pár éve elhunyt. Anyám sosem dolgozott azzal a kifogással hogy nevelt bennünket, utána meg hogy beteg. Biztosított jövöje nincs, se ház, se nyugdíj. Most a mamámmal él, aki már idös és ö kellenne hogy gondozza, házért, így állapodtak meg. Én a barátommal élek pár éve, még nincs saját házunk, semmink, mivel most próbáljuk megteremteni magunknak, dupla nulláról elég nehéz volt a kezdet,senki nem segített megindulnunk, nekem még az alap sem lett megadva, mert az általános iskola után nem mehettem tovább mert nem volt pénzünk, söt még ennünk sem, és ezzel normális munkát is elég nehéz volt találnom, viszont 16 éves koromtól dolgozok, fizetem magamnak a nyugdíj alapot, még idöben elkezdtem, hogy biztosítsam az idös koromat. Anyam mindig ragaszkodott hozzám, lehet kicsit jobban is a kelletinel, gondoltam ez igy rendben is van. Van még két idösebb fiú testvérem is akikkel nem olyan jó a kapcsolata, mert állitólag hálátlanok, nem sokat foglalkoztam az okokkal, mert nem érdekelt ki mit mondott kinek a multban, ki mit hánytorgatott fel, és miért vesztek össze, sosem érdekelt ez, nem mentem bele, mert szerintem az nem old meg semmit. Nos már tíz évell ezelött azt hittem, hogy anyám "halálos" beteg mert mindig valami baja volt, ideg, szív, stb, persze vannak egészség gondjai, de nem akkorák ahogy gondoltam. Az utóbbi idöben, mindig jobban és jobban nehezedett rám a teher hogy hamarosan öt is kell gondoznom, mert csak hozzám jönnem, mert mindenki más hülye és hálátlan. Persze úgygondoltam, hogy ez így ok, anyám, normálisan nem hagyom magára, de még korai mivel még hatvan éves, jól tartja magát, de csak erre tudtam gondolni, és idegeskedtem mivel még nekünk sem biztosított semmi, meg lehet ki is mennénk külföldre, amire az ö válasza az volt hogy: Hát de akkor mi lesz velem? Gondoltam, majd ha eljön az idö, megoldjuk, sürün beszéltünk, hallgattam a panaszkodásokat, mert sosem semmi nem jó úgy ahogy van, de már megszoktam, hetente beszéltünk, mivel nem egy országban vagyunk, mentünk hozzá, jött hozzánk, pénzt küldtem neki mikor kelett, bármiért itt voltunk. Még valamelyik nap kaptam a telefonhívást hogy ö már ezt így nem birja hogy neki parancsolgassonak, el jönne ide ebben a pillanatban, nem vár egy percet sem tovább, mikor kérdeztem mi a baj, gondolja meg mit csinál, ezt nemnek vette, mondta rendben akkor, megkérdezi a tesvéremet és ha oda sem mehet, megöli magát csak menjek el majd a temetésére. Melyik szülö mond ilyent a gyerekének? Itt már fokozódott az idegességem, próbáltam beszélni vele, de nem lehetett, mivel vísítva, sirva szabályosan ordibált, és akkor már kezdtek a sértegetések is, felhánytorgatások...mondtam ok, én ebben nem veszek részt mert a szavakat nem lehet viszavonni ha egyszer kimondjuk, és majd ha lehet vele normálisan beszélni, beszelünk és letettem. Másnap beavatott a mamám hogy az volt a gond, hogy valakivel megismerkedett 2 hete, mire a mamám mondta hogy elöbb ismerje meg, és utána hozza a házhoz mert ma nem tudni ki kicsoda ilyen kevés idö alatt, és ezen akadt ki, utána még öt is fenyegette hogy hogyha nem jöhet oda az a valaki, ott a szeme láttára megöli magát. De mostmár jöhet mivel hát mitcsinaljon a mamám ö is megijedt, és most minden rendben van. Én nem beszéltem vele azóta sem, nincs is tervemben, mert eddig mindenen tultettem magam, de ez megbántott és felnyitotta a szemem. Mikor édesapámtól vált el, szabályosan elszökött, máról holnapra kipakolt és nevelöapámhoz pakoltunk akit alig ismert. Mikor vele voltak gondok, a mamámhoz szökött, de mindig hazament. Most a mamámtól is el akart menni mert valami nem úgy volt ahogy ö akarta, pedig mindene megvan, ruha, étel, melegen van, amit akar megkap, és ez sem jó. A

testvéreim hálátlanok mert nem adnak neki privát nyugdijt minden hónapban hogy ö megélhessen, a mamám hálátlan mert nem engedi hogy egy ismeretlent hozzon a házhoz, én is az vagyok, mert nem segítek neki elszökni onnan és eltartani. Most látom hogy mindig szökött a problémáktól, mástól várja hogy megoldja az életét, ö nem tesz semmit azért és ha nincs neki segítve akkor megöléssel fenyeget,zsarol, sérteget. Most nem tudom mi van vele, csak várom mikor kapom a másik ordítozást, vagy esetleg a bocsánatkérést, és aztán ha valami megint nem úgy lesz ahogy ö akarja, akkor veszekedés lesz a vége, és így körbe, körbe, és már nincs is kedvem ezt folytatni bármennyire is az anyám. Mondanom sem kell hogy mennyire mérges, sértödött, és hálátlannak éreztem magam mikor ez lezajlott, egy hét alatt 5 kilót fogytam, még most is idegeskedek, és szörnyü büntudatom van hogyha esetleg az én életemmel is foglalkoznák, mert állandóan az jár az eszemben hogy mi lesz a következö, és ezt már nem birom. Elnézést kérek a hosszú storyért, esetleg valaki tud valami okosat mondani, volt e, van e ilyen helyzetben?

#anya #szülö gondok
2014. okt. 21. 10:40
 1/5 anonim ***** válasza:

elolvastam ... gondolom már attól is jobban vagy kicsit, hogy kiöntötted a lelked és leírva látod a problémát

igen, anyád sosem nőtt fel, mindig menekült a probléma elől, és mindig mástól várta a csodát ... mondhatnám, hogy az anyád, kötelességed lesz gondozni, de

1 túl fog élni téged

2 tönkre teszi az életed

szóval még véletlenül se vedd magadhoz, oldja meg úgy az életét ahogy tudja, ti meg hárman (mert a két testvérnek is be kell szállni) legfeljebb anyagi támogatást adjatok

2014. okt. 21. 10:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Érzi hogy nincs biztositva a megélhetése én ugy tudom kötelezhetik a gyerekeit hogy eltartsak őt.. de lehet rosszul tudom.
2014. okt. 21. 10:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Elég nehéz helyzet, mert ugye anyukádról van szó, viszont ahogy azt már más is mondta, ha magadhoz veszed, meg fogod bánni! Én ezért váltam el a páromtól... Az anyukája beteg volt, depressziós, és ha nem volt problémája, akkor is csinált magának... betegeskedett, dolgozni nem akart, mindig csak a kifogásokat sorolta mindenért.. Még otthon sem csinált semmit, mindent nekem és a páromnak kellett, pedig az anyuka nem egy idős, magatehetetlen ember volt! Még a takarításra is a kifogásokat sorolta... Egyedül a pénzköltésnél nem volt semmi kifogása... :S

Én ezt nem bírtam tovább nézni, hogy kihasználta a párom és engem. Sajnos a páromat úgy rángatta, ahogy neki tetszett, mert nem volt hajlandó belátni, hogy a drágalátos anyukája milyen valójában. Ő is abba a csapdába esett, hogy "dehát az anyám!" Igen, lehet, de mindennek van határa szerintem. Akármennyire is fájt, kiléptem abból az életből, mert tudtam, hogy hosszú távon az idegeim bánnák a helyzetet...

Az írásodból arra következtetek, hogy te is látod a dolgokat, ez nagyon jó. Ne legyen bűntudatod! Nincs miért. Nem tudod őt megváltoztatni. A mamádnak viszont lehet, hogy inkább szüksége lenne rád! Biztos nem egyszerű neki...

2014. okt. 21. 11:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igen kicsit könnyebb volt hogy ki irhattam magamból, mert a sírás is megvolt, egyszerüen nem tudtam mit csinalni. A párom az támogat mindenben, ennek örülök legalább. A testvéreimmel sem beszelek, mert azt is valószínü hogy anyámnak köszönhetem, mivel miatta vesztünk össze, mindig is lehordta öket nekem, most gondolom engem hord le nekik. Mivel én eddig nem úgy láttam a dolgokat mint ök, de így hogy most rájöttem, lehet hogy nekik volt igazuk és itt az idö kibékülni. Tényleg szeretem, de mindennek megvan a maga határa, nem szeretném tönkretenni az életem. A mamám az azt mondta hogy ha ez igy megy akkor, el adja a házat és elmegy a másik lányához, aki szivesen látja, úgyhogy nem lesz jó vége, hiszen neki sincs szüksége erre. Mégegyszer megszeretném köszönni a válaszokat, így most egy kicsit könyebb, hogy gondolom nem én vagyok mindenért a hibás. Sosem voltam veszekedö tipus, nem is akarok veszekedni, mert nincs szükségem rá, próbálok pozitivan élni, mindenben megtalálni a jót, és megbiztositani magam, szomorú hogy ezt anyám sosem látta be.
2014. okt. 21. 14:54
 5/5 anonim ***** válasza:

anyukadnak budos a munka.

o nem adott meg neked minden tole telhetot amikor szukseged volt ra. amikor 16eves voltal ha akkor nem tett meg annyit hogy elmenjen dolgozni hogy ne kelljen ott hagynod a sulit...

akkor nincs mirol beszelni

2014. okt. 21. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!