Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell a szüzességemből...

Miért kell a szüzességemből ekkora ügyet csinálni? Komolyan meglepődik azon, hogy a "tiltás" ellenére lefeküdtünk?

Figyelt kérdés

A barátom 29 éves, én 17 vagyok. Anyáék által ismertem meg (a nevelőapám az ügyvédje, jóban vannak).

Nyár óta együtt vagyunk, eleinte titkoltuk a kapcsolatunkat.

Anya próbált tőle tiltani (eredménytelenül), de így is akkor találkoztunk, amikor akartunk, szóval sok értelme nem volt.

A hétvégét nála töltöttem és végre lefeküdtünk... Mikor tegnap este hazajöttem, az anyám elkezdett velem veszekedni, este 11-ig hallgattam a sok hülyeségét, már a férje is azt mondta, hogy fejezze be, pedig ő ritka nyugodt ember.

Bejött most is a szobámba és közölte, hogy romlott szag árad belőlem. Elmentem kávéért és reggeliért, mikor jöttem haza, hallottam, hogy mamával beszél telefonon, jól kipanaszkodta magát neki, erre mama felhívott, hogy "úristen, mekkorát csalódott bennem mindenki".

2014. dec. 29. 09:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%

A szüzességnek ma már tényleg nincs akkora varázsa, én még örülnék is neki, ha a lányom szüzességét nem a nagy szerelme venné el, mert az olyan módon kötné a kapcsolatba, hogy akkor sem lép ki belőle, ha rossz számára. 17 évesen nem esnék kétségbe, ha megtörténik. Anyukád kissé konzervatív felfogású.

Aki viszont azt mondta, hogy a 17 éves már nem gyerek, az bizonyára tinik után futkos szabadidejében, és önmagát mentegeti. Egy 17 éves rendelkezik egy nő testével, de egy éretlen fiatal agyával, a felnőttség ugyanis nem életkorhoz köthető, hanem élettapasztalathoz. Egy 17 éves diák még akkor is tapasztalatlan, ha többet élt meg, mint a kortársai. Egy 29 éves viszont már nem gyerek, és valóban, többségében azok kezdenek ilyen fiatal lánnyal, akik nem elég jók a korukbeli nőknek, vagy csak ki akarják használni a naiv lányt érzelmileg és testileg. Ettől jobban féltenélek, mint attól, hogy barátod van.

Ekkora korkapcsolat nem jelentene problémát két felnőtt között, de itt nem ez a helyzet.

2014. dec. 29. 12:07
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

Sajnálom, hogy így áll hozzá anyukád és a mamád is, engedd el a füled mellett a beszólásaikat, a véleményüket úgysem tudod befolyásolni, majd lenyugszanak, addig viszont nem vagy köteles végighallgatni a hülyeségeiket.

Off: A nagymamámnál laktam 19 évesen, mikor az akkor még csak barátommal elvesztettem a szüzességemet. Nagymamám vallásos volt, Isten nyugosztalja, és folyton mondogatta, hogy az esküvőig várni kell, meg nyaggatott a hülyeségekkel. Mi 1 hónap után feküdtünk le, kb. 1 héttel később jött megint a nyaggatás, elegem lett, és közöltem, hogy az a hajó már elúszott, nem kell jönnie a dumával. Először ledöbbent, rengeteg gondolat futhatott át az agyán, szinte láttam a fogaskerekeket kattogni, aztán egyszercsak megszólalt: ,, Jó, akkor úgy veszem, hogy férjhez mentél!":D így tudta elrendezni a fejében, hogy a kedvenc unokáját mégse utálja, pedig aztán ő vallásos volt a javából. Viszont jófej is volt, nagyon szerettem. Csak azért írtam le, hogy így is lehet reagálni, aki akarja, az elrendezi a saját fejében, aki meg nem, azzal nem tudsz mit kezdeni.

2014. dec. 29. 12:17
 13/16 anonim ***** válasza:
42%

3-as vagyok.

Így a kiegészítő információk ismeretében visszavonom az előző kommentemet.

Tehát ha nem egy labilis tinip...a vagy, és nem fogod vagdosni magad, ha nem úgy sikerül ez a kapcsolat ahogy megálmodtad, hanem a realitások talaján tudsz maradni, akkor rendben van ez így.

Édesanyád biztos a nagy Ő-nek tartogatta a szüzességed, de majd beletörődik, hogy a XXI. században már nem így működnek a kapcsolatok. Minden csoda három napig tart. ;)

Azt viszont még mindig tartom, hogy nagy a korkülönbség.

"jaj istenkém...itt mindenkinek kizárólag +/- 2 év korkülönbséggel volt pasija/nője?"

Ez relatív. Egy 17 éves esetében még sok 12 év, 40-50 éveseknél sok jelentősége már tényleg nincs. Engem 25 évesen már nem érdekeltek a tizenéves lányok, mert nem tartottam őket elég érettnek hozzám. Valaki sosem "növi" ki a tinilányokat, és 30 évesen is lát fantáziát bennük, de én ezt nem tartom túl egészségesnek.

2014. dec. 29. 12:25
 14/16 anonim ***** válasza:
68%

köszönöm, hogy te is bizonyítékot adtál annak, amit én már hosszú ideje hangoztatok a gyakorin: azért, mert valaki tizenéves, nem feltétlenül egy hülye p*csa! remélem néhány itteni brutálelőítéletes felnőtthöz is eljut az info. látszik, hogy felellősségteljesen gondolkozol, védekezz így is, és ennyi. anyukád sértéseit próbáld elengedni a füled mellett, jól vettem le, hogy a férje azért nem tart utcaszélinek, ha megvédett vele szemben? bár lehet félreértettem, csak anyukád hisztijéből volt elege.

OFF: 3-as és nem tudom hányas, bocsánat, nem néztem meg a második válaszod számát, csak elolvastam, ne gyere kérlek a vagdosással ebben a helyzetben, komoly, jóval komolyabb probléma, mint aminek te itt most, gondolom enyhe túlzásból és kissé poénkodva beállítod. könnyű lefikázni, gyengének, nyafisnak hinni, aki csinálja, de valójában csak nagyon komoly kilátástalanságban fordul elő, ha szeretnéd, tudnék róla épp eleget mesélni. ne tegyük a kamaszok mind hülyék és csak saját magukat tudják sajnálni újabb "részletévé". köszönöm, és bocsánat az offért.

2014. dec. 29. 12:51
 15/16 anonim ***** válasza:
63%

#10-nek: Nem bizonyította be, hogy megbízhatalan, mert nem ígérte meg a szüleinek, hogy betartja amit parancsolnak. együtt akart lenni a párjával, hát megtette, de nem hazudta azt, hogy nem fogja megtenni. De ha mégis megtette volna, az csak a szülei hibája lenne. 17 évesen mindenki lázad, ha meg akarsz kímélni valamitől egy 17 évest, ne tiltsd tőle, ő már megért észérveket, és hajlandó kompromisszumot kötni is.

Kérdezőnek: vannak ilyen szülők, valamiért ellenzi a kapcsolatot, és megpróbálja megakadályozni. Sajnos a "felnőttek" viselkedése sem mindig racionális.

2014. dec. 29. 13:50
 16/16 anonim ***** válasza:
18%

"A szüzességnek ma már tényleg nincs akkora varázsa"

Nem is gondolnád, hogy ez mennyire nem igaz. Például Franciaországban pár éve nagyon nagy divat a szűzhártyát helyreállító műtét (gyakorlatilag egy plasztikai műtét). Főleg a házasság előtt álló nők csináltatják meg, mintegy "nászajándékként" a férjüknek. Hihetetlen, majdnem hanyatt vágtam magam mikor először hallottam.

2014. dec. 29. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!